Honorowania biletów ZTM nie będzie, ale autobusy w malowaniu warszawskiego ZTM z tapicerką imitującą wzór ZTM i symbolem na burtach przypominającym logo WTP będą. To nie zmierza w dobrą stronę. Ciekawe czy ZTM prowadził z GPA jakieś rozmowy na ten temat.
Babice i okolice
Moderator: Wiliam
Mam wrażenie (może mylne), że ZTMowi nie zależy na jakiejkolwiek integracji z GPA, a honorowanie biletów długookresowych ZTM (a w przypadku linii 42 też ZKM Sochaczew) to tylko kwestia interesu mieszkańców poszczególnych gmin, którzy korzystają lub będą korzystać z systemu mieszanego GPA-ZTM. Raczej ZTM nie dokłada się finansowo do tego honorowania biletów? 
Z ciekawostek - na linii 96 pojawia się nowy przystanek Klaudyn - Radiowa. Początkowo pomyślałem, że to inna nazwa Fortu Radiowo albo, że przystanek pojawi się przy skrzyżowaniu z ul. Leskiego (gdzie miałby jakiekolwiek uzasadnienie), ale z mapy wynika, że jego lokalizacja planowana jest na granicy W-wy i Klaudyna czyli w lesie..
Faktycznie ten przystanek jest w środku lasu, nawet nie przy żadnej ścieżce, bez sensu. Przy Leskiego, albo nawet kawałek dalej przy przejściu dla pieszych to by jeszcze miało jakiś sens. A tutaj to można chyba tylko wysiąść i iść w krzaki, do ścieżki trzeba dojść kawałek wzdłuż jezdni. Nie wiem, chodziło o to, że miasto stołeczne nie zgadza się na przystanki GPA na swoim terenie, że nie spełniają standardów i dlatego jest już za granicą miasta ? No bo faktycznie to jest tylko znak z tabliczką, tak jak zresztą sporo przystanków GPA poza większymi miejscowościami.selsa pisze: ↑28 lis 2024, 13:38Z ciekawostek - na linii 96 pojawia się nowy przystanek Klaudyn - Radiowa. Początkowo pomyślałem, że to inna nazwa Fortu Radiowo albo, że przystanek pojawi się przy skrzyżowaniu z ul. Leskiego (gdzie miałby jakiekolwiek uzasadnienie), ale z mapy wynika, że jego lokalizacja planowana jest na granicy W-wy i Klaudyna czyli w lesie..
To w sumie podobna sytuacja jak przystanek Bronisława Czecha - Las. Przystanek dla nikogo. Chyba że tam o czymś nie wiem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z niego jest 700 m do pierwszych domów w Wiśniowej Górze, może tam ktoś dochodzi?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Po pierwsze, niewykluczone że taka lokalizacja jest korzystna dla rozliczeń w ramach FRPA.
Po drugie widziałem tam ostatnio wysiadającego pasażera.
Po drugie widziałem tam ostatnio wysiadającego pasażera.
Ten przystanek jest starszy o wiele dekad w stosunku do FRPA.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zaraz, tam nie ma przejścia dla pieszych?!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Kiedyś nie było też przejść w Majdanie, przed Góraszką. A tam zabudowania były.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Nie ma i jest (a przynajmniej była) o tym uwaga na mapie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan