Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
1. Nie wszyscy jeżdżą do św. Metra.
2. Pomiary na podstawie jednorazowych przejazdów są o kant potłuc. Zwłaszcza robione w różne dni tygodnia.
2. Pomiary na podstawie jednorazowych przejazdów są o kant potłuc. Zwłaszcza robione w różne dni tygodnia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jeżeli jeździsz do Dw. Gdańskiego, aby się przesiąść do metra na Mokotów, to pewnie, że rozwiązanie z 516 i tramwajem dla Ciebie nie ma sensu. Pytanie jak to się ma dla osób, które dojeżdżają na przykład w ciąg Al. Jana Pawła II, czy kawałki Śródmieścia, którego metro bezpośrednio nie obsługuje, a tramwaje owszem.Kolejna opcja jazdy oprócz dotychczasowych:
http://wawkom.waw.pl/foru...p=265488#265488
Czyli 516 do Żerania, przesiadka w 101 do ronda Starzyńskiego i dalej tramwajem (28) do metra Dw. Gdański. Czas ok. 44 minuty. Dobra, wolę jeździć E-4.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
methink (I see...where?)inż. Glonojad pisze:Lepsze byłoby w tym konteście I believe
tu jest (w większości przypadków) 510, więc może tej linii należy sie przyjrzećJeżeli jeździsz do Dw. Gdańskiego, aby się przesiąść do metra na Mokotów, to pewnie, że rozwiązanie z 516 i tramwajem dla Ciebie nie ma sensu. Pytanie jak to się ma dla osób, które dojeżdżają na przykład w ciąg Al. Jana Pawła II, czy kawałki Śródmieścia, którego metro bezpośrednio nie obsługuje, a tramwaje owszem
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Dyskusja o 187 przeniosła się do właściwego (odgrzebanego z czeluści tego podforum) tematu. Część administracyjno-niemerytoryczna poszła do Zsypu.
//edit by R-11:
//edit by R-11:
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- tarantula01
- Kontakt:
I tak przesiadka w tramwaj na np. Dw. Gdańskim z metra (do którego wcześniej dojeżdża się E-4) jest szybszą kombinacją, aby dotrzeć do celu w rejony obsługiwane tylko przez tramwaje - stąd taka popularność E-4.pawcio pisze:Jeżeli jeździsz do Dw. Gdańskiego, aby się przesiąść do metra na Mokotów, to pewnie, że rozwiązanie z 516 i tramwajem dla Ciebie nie ma sensu. Pytanie jak to się ma dla osób, które dojeżdżają na przykład w ciąg Al. Jana Pawła II, czy kawałki Śródmieścia, którego metro bezpośrednio nie obsługuje, a tramwaje owszem.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
z Wilsona na Gdański ?I tak przesiadka w tramwaj na np. Dw. Gdańskim z metra (do którego wcześniej dojeżdża się E-4) jest szybszą kombinacją, aby dotrzeć do celu w rejony obsługiwane tylko przez tramwaje - stąd taka popularność E-4.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
- tarantula01
- Kontakt:
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
1. Nie wszyscy jeżdżą do św. Metra.
Tak, wiem. Powtarzam się.
Tak, wiem. Powtarzam się.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
W ten poniedziałek odbyła się podróż po ulicach Białołęki autobusem Solaris (10 m) i nie ma zastrzeżń co do tras:
a) DW-Aluzyjna-Aluzyjna-Sprawna-Odkryta-Stefanika,
b) Stefanika-Strumykowa-Myśliborska,
c) Mehoffera-Fletniowa-Klasyków,
d) Milenijna-Ceramiczna-Ćmielowska,
e) Milenijna-Pomorska-Majolikowa-Mehoffera,
i skrętów:
a) Myśliborska-Ćmielowska,
b) Zdziarska-Kąty Grodziskie,
c) Juranda ze Spychowa-Białołęcka,
d) Kobiałka-Ruskowy Bród,
Zastrzeżenia są do skrętów i tras:
a) Myśliborska-Dorodna (zbyt mały promień skrętu - ścinanie),
b) Konwaliowa (po poprawieniu nawierzchni będzie dobrze),
c) Cieślewskich-Ornecka (zła widoczność - po postawieniu lustra będzie dobrze),
d) Skarbka z Gór (obustronnie parkujące samochody - za ciasno),
b) Stefanika-Strumykowa-Myśliborska,
c) Mehoffera-Fletniowa-Klasyków,
d) Milenijna-Ceramiczna-Ćmielowska,
e) Milenijna-Pomorska-Majolikowa-Mehoffera,
i skrętów:
a) Myśliborska-Ćmielowska,
b) Zdziarska-Kąty Grodziskie,
c) Juranda ze Spychowa-Białołęcka,
d) Kobiałka-Ruskowy Bród,
Zastrzeżenia są do skrętów i tras:
a) Myśliborska-Dorodna (zbyt mały promień skrętu - ścinanie),
b) Konwaliowa (po poprawieniu nawierzchni będzie dobrze),
c) Cieślewskich-Ornecka (zła widoczność - po postawieniu lustra będzie dobrze),
d) Skarbka z Gór (obustronnie parkujące samochody - za ciasno),
tarantula pisze:Wczoraj Rada dzielnicy uchwaliła co nastepuje: (...)
13. Uruchomienie linii 524:
a) trasa: Dąbrówka Wiślana – Aluzyjna – Sprawna – Odkryta – Stefanika – Światowida – Modlińska – most Grota – Trasa AK – Słowackiego – metro Marymont – Słowackiego – pl. Wilsona – Krasińskiego – Wisłostrada – most Grota - ... – Dąbrówka Wiślana
Czyli mikro(midi)bus do pl. Wilsona miałby jeździć? Przy częstotliwości co 4 minuty byłaby podaż rzędu 500 osób/h. Pomysł nie był przemyślany. Może dziwić wysuwanie propozycji tras bez sprawdzenia parametrów ulic.tarantula pisze:W ten poniedziałek odbyła się podróż po ulicach Białołęki autobusem Solaris (10 m) i nie ma zastrzeżń co do tras: