Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
Przed chwilą miałem okazję przejechać się nowym nabytkiem. Oczywiście był obstawiony przez "Zubrzyckiego". Podczas jazdy 2 razy był nalot renomiarzy i zostały wypisane pierwsze kwity
+Za wyciszenie. Nie słychać nic poza pomrukiem silników. Nawet w tunelu.
+Przyspieszenie
+Klimatyzacja
+Wysokość podłogi
Lecz mimo wszystko wg. SKM i tak najlepsze jest 14WE
+Za wyciszenie. Nie słychać nic poza pomrukiem silników. Nawet w tunelu.
+Przyspieszenie
+Klimatyzacja
+Wysokość podłogi
Lecz mimo wszystko wg. SKM i tak najlepsze jest 14WE
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bzdura.Premo pisze:Dla pasażera stojącego obojętne jest to czy stoi w jednostce z układem metrowskim czy 2+2.inż. Glonojad pisze:A na linii grodziskiej w KM-KM też by się metrowski układ bardzo przydał, przynajmniej byłoby się czego trzymać jadąc na stojąco - i jechało by się w ludzkich warunkach.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
kozioł
Powrócę do tematu- siedzonka w nowym nabytku niezbyt fajne, lepsze są te w zmodernizowanych kiblach- po prawie godzinie jest już nieciekawie 
Dodatkowo przy Śródmieściu (tam, gdzie jest ta 30) pękł bandaż czy jak to się zwie, w każdym razie z wózka zaczęło się wydobywać stukanie jak w Pesie
Jeszcze Pixela nie dograli(chyba, że to inna marka), wyświetla się tylko kierunek.
Pozatym większych zastrzeżeń nie mam. Przyśpieszenie super
Dodatkowo przy Śródmieściu (tam, gdzie jest ta 30) pękł bandaż czy jak to się zwie, w każdym razie z wózka zaczęło się wydobywać stukanie jak w Pesie
Jeszcze Pixela nie dograli(chyba, że to inna marka), wyświetla się tylko kierunek.
Pozatym większych zastrzeżeń nie mam. Przyśpieszenie super
Źródło: gazeta.plGazeta Wyborcza Stołeczna pisze:Cudo na krzywych torach
Krzysztof Śmietana
2008-06-02, ostatnia aktualizacja 2008-06-02 22:33
Pociąg fajny, tylko dlaczego tak wolno jedzie? - komentowali pierwsi pasażerowie pociągu FLIRT
Od wczoraj po Mazowszu jeździ pierwszy nowoczesny pociąg z siedleckiej fabryki szwajcarskiego Stadlera. Do końca roku takich składów będzie dziesięć.
Tuż po godz. 6 rano wyjechał w pierwszy kurs z Warszawy do Radomia. Tu pasażerów było jeszcze niewielu. Zapełnił się dopiero w powrotnej drodze do stolicy. - Jest cichy, ma klimatyzację. To chyba najważniejsze plusy. Szkoda tylko, że tak wolno jedzie - narzekał Adam Ciecierski z Radomia.
Choć nowy pociąg może rozwijać prędkość 160 km na godz., na tej trasie nie mógł pokazać swoich możliwości. Tory są w tak kiepskim stanie, że rozpędzał się tylko do 70-80 km na godz. Na wielu odcinkach wlókł się jednak 40-50 km na godz. Na odcinku między Służewcem i Dworcem Zachodnim jechał jeszcze wolniej. Wszystko przez opóźniającą się przebudowę torów na tym odcinku. Miała się skończyć przed 31 maja, a finiszu prac nie widać. Ponad 100-kilometrową trasę z Radomia do Dworca Śródmieście nowy pociąg pokonał w 2 godziny i 12 minut.
Przez dwa tygodnie FLIRT będzie rotacyjnie kursował na niemal wszystkich trasach dojazdowych do stolicy. Nie zobaczą go jedynie pasażerowie dojeżdżający od strony Tłuszcza i Nasielska. Szczegółowy plan kursów można znaleźć na stronie www.mazowieckie.com.pl.
Potem nowe składy mają na stałe kursować na trasie z Sochaczewa przez Warszawę do Siedlec, bo na tej linii tory są w dość dobrym stanie.
Na razie jednak FLIRT będzie jechać tak długo jak stare pociągi.
Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
- Patryk2222
tylko że ten model pociągu już jeździ w europie więc jest już sprawdzona konstrukcją i została przez ten czas dopracowanaPremo pisze:Zauważcie niezwykłą rzecz. Pociąg nie zepsiuł się pierwszego dnia tak jak produkty PESy i NEWAGu
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
Ale został wyprodukowany w Polsce.Patryk2222 pisze:tylko że ten model pociągu już jeździ w europie więc jest już sprawdzona konstrukcją i została przez ten czas dopracowanaPremo pisze:Zauważcie niezwykłą rzecz. Pociąg nie zepsiuł się pierwszego dnia tak jak produkty PESy i NEWAGu
A wiadomo że jak coś polacy robią to choć nie wiadomo ile razy by to było testowane i dopracowywane to i tak się popsuje
Przecież sam napisałeś, że nie zepsuł się więc może niekoniecznie Polacy składają bublowate FlirtyPremo pisze:Nic nie usprawiedliwi tego że Polacy po prostu robią bublePatryk2222 pisze:tylko że ten model pociągu już jeździ w europie więc jest już sprawdzona konstrukcją i została przez ten czas dopracowana
- a/p TALENT
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gadasz jak potłuczony.Premo pisze:Nic nie usprawiedliwi tego że Polacy po prostu robią bublePatryk2222 pisze:tylko że ten model pociągu już jeździ w europie więc jest już sprawdzona konstrukcją i została przez ten czas dopracowana
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.