Świetnie, widzę że dążymy do wschodnich standardówWolfchen pisze:No nie wiem, zawsze pozostaną busy.
O spółce Przewozy Regionalne
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wszyscy włącznie z busiarzami podniosą ceny, gdy im ubędzie konkurencja w postaci względnie tanich PR-ów. Bo czemu by mieli tego nie zrobić? Od IC tańsi będą i tak.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
W końcu przekroczą stawkę krytyczną i społeczeństwo zmniejszy ruchliwość, jak to jest np. we wschodniej Ukraine. I tak MI zmniejsza mobilność obywateli.Bastian pisze:Bo czemu by mieli tego nie zrobić?
Tych, co stać na IC, to stać na własny samochód, więc wiesz... Podliczając koszty paliwa powiększone o jakieś 20%, to dojazd samochodem na trasie Gdynia - Żyrardów wychodzi mi kilka złotych drożej od pociągu (EIC + TLK). A czas przejazdu - około 7 godzin max.Bastian pisze:Od IC tańsi będą i tak.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ano dlatego, że jeśli co wóz, to firma, to robi się rynek niedaleki doskonale konkurencyjnego. Przy tak wielkiej liczbie podmiotów (operującej na tak rozległej trasię, z zapewne subtrasami typu Olsztyn, Elbląg, Mazury) dosyć trudno "zmówić się".Bastian pisze:Wszyscy włącznie z busiarzami podniosą ceny, gdy im ubędzie konkurencja w postaci względnie tanich PR-ów. Bo czemu by mieli tego nie zrobić?
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Ciechanów i Działdowo to na pewno zostaja- tam maja byc LCS-y. Nie wiem jak z MławaWolfchen pisze:Ciechanów, Mława, Działdowo miały zostaćrufio198 pisze:A tej stacji nie rozwalają?Po drodze masz św. granicę województw. A to pojęcie na kolei regionalnej urosło do miana dogmatu...MisiekK pisze:W tym, że z Iłowa do Działdowa jest blisko....
Dla mnie to jest własnie najwieksza wada PKS-ówWolfchen pisze:Ale skoro teoretycznie nie wilno, to biletu w kasie nie kupiszrufio198 pisze:To czego nie wolno -to jedno. Praktyka to drugie..
Wina założyciela że do tego dopuścił - zreszta widać to po ich działaniach. Wystarczy poczytac RK - ciągle wprowadzają ZKA.Wolfchen pisze:W Kolejach Dolnośląskich podobno niewiele lepiej - więcej administracji, jak służby ruchu.MisiekK pisze:Tyle, że oprócz mazowieckiego PR-y nie dały się podzielić.
A w ogóle z tego co pamietam to KD rządzi kobieta co kiedyś w Dolnośląskim PR dyrektorowała - na InfoKolei pisali na ten temat- to nie dziw się że więcej biurw jak pracowników w terenie
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Miałem gdzieś całą dokumentację przetargową, ale to chyba na innym dysku... Ale wydaje mi się, że Mławia miała być "śluzą" dla Ciechanowarufio198 pisze:Nie wiem jak z Mława![]()
Nie ma środków transportu bez wadrufio198 pisze:Dla mnie to jest własnie najwieksza wada PKS-ów
Spokojnie, na RK chyba było dzś info, że Koleje Śląskie startują... Będzie to samo, albo jeszcze gorzej.rufio198 pisze:Wina założyciela że do tego dopuścił - zreszta widać to po ich działaniach.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Możliwe- ale mogą to zrobić tak jak Teresin- dwa tory główne, dwa dodatkowe, z bocznica do LG czy innych zakładówWolfchen pisze:Miałem gdzieś całą dokumentację przetargową, ale to chyba na innym dysku... Ale wydaje mi się, że Mławia miała być "śluzą" dla Ciechanowarufio198 pisze:Nie wiem jak z Mława![]()
PKS ma więcej wad niż zalet. Nawet w porównaniu z PKPWolfchen pisze:Nie ma środków transportu bez wadrufio198 pisze:Dla mnie to jest własnie najwieksza wada PKS-ów
Oby Twoje słowa wiesz w co się zamieniły. Nostradamus-amator się znalazłWolfchen pisze:Spokojnie, na RK chyba było dziś info, że Koleje Śląskie startują... Będzie to samo, albo jeszcze gorzej.rufio198 pisze:Wina założyciela że do tego dopuścił - zreszta widać to po ich działaniach.
Facet odpowiadający za inwestycje w PLK wystarczy?
Który powiedział, że nie pamięta dokładnie, ale to chyba ma być przystanek osobowy?rufio198 pisze:Facet odpowiadający za inwestycje w PLK wystarczy?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
O Jezu, była dokumentacja przebudowy dziewiątki na serwerze PLK parę lat temu, ściągana była na dyski prywatne. Tam nawet były takie fajne plany z warstwami - na oryginalnym podkładzie planu schematycznego stacji nałożone były warstwy "co się stanie". Z pewnością niejeden z Was te circa dwadzieścia siedem mega zipa ściągnął. Zajrzeć i się przekonać, co jest czym.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Co prawda nie znalazłem planów, bo nie wiem, gdzie je zapisałem, ale znalazłem w Googlu coś takiego:
Źródło: http://www.plk-inwestycje.pl/fileadmin/ ... dzor_3.pdfKompleksowa modernizacja stacji Iłowo, Działdowo, Gralewo, Rybno Pomorskie (LCS Działdowo)
- fik
- Naczelne Chamidło
Ależ ja doskonale pamiętam te plany i bez zaglądania wiem, że Iłowo tam było stacją z czterema torami. Jak również pamiętam, że przewinęła mi się przez uszy informacja o zmianie zakresu przebudowy i pozostawieniu większej ilości torów. Stąd moje zdziwienie nagłą degradacją do po, zwłaszcza w sytuacji, gdy Iłowo awansowało do stacji końcowej.chester pisze:O Jezu, była dokumentacja przebudowy dziewiątki na serwerze PLK parę lat temu, ściągana była na dyski prywatne. Tam nawet były takie fajne plany z warstwami - na oryginalnym podkładzie planu schematycznego stacji nałożone były warstwy "co się stanie". Z pewnością niejeden z Was te circa dwadzieścia siedem mega zipa ściągnął. Zajrzeć i się przekonać, co jest czym.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!