Na proponowanej trasie linii 8 nic nie ma dzięki częmu by ta linia z Pl. Narutowicza miałaby sens.
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
Ja bym wręcz powiedział, że to obecnie mało prawdopodobne, bo trzeba by całą koordynację na Służewcu od nowa ustawiać.Bastian pisze:Jeżeli nie będzie tej zamiany za niespełna miesiąc, wraz z kasacją tego 73, to nie jest to żadna przymiarka. Innymi słowy: nie przybliża ona celu ani o centymetr.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Koordynację czego z czym, skoro 18 nie będzie pewnie do września, a 31 jest autonomiczne? W dodatku podobno zapowiada się zamknięcie południowej Puławskiej (przy Domaniewskiej), więc nie mów mi o stałym układzie na Służewcu, proszę cię ja bardzo...pawcio pisze:Ja bym wręcz powiedział, że to obecnie mało prawdopodobne, bo trzeba by całą koordynację na Służewcu od nowa ustawiać.Bastian pisze:Jeżeli nie będzie tej zamiany za niespełna miesiąc, wraz z kasacją tego 73, to nie jest to żadna przymiarka. Innymi słowy: nie przybliża ona celu ani o centymetr.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Częsta 1 nie wystarczy? Tak samo na Pradze, czesta 3 na Bródno by mogła zastąpić linie 8 na Grochowskiej i linie 25 która po otwarciu metra straci swój sens istnienia jadąc na Bródno z Ochoty.Dantte pisze:Na proponowanej trasie linii 8 nic nie ma dzięki częmu by ta linia z Pl. Narutowicza miałaby sens.Rondo Daszyńskiego?
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
----------
- Bastian
- Sułtan Maroka
Oczywiście, że powinna wystarczyć.Bon Jovi pisze:Częsta 1 nie wystarczy?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Normalną, solówkową (albo i nie, można zobaczyć). Na trasie są dwie linie metra, kolej, duże osiedla (Chomiki, Nowe Bemowo, Jelonki), centra handlowe (Bemowo, Hala Wola, Fort Wola), zagłębie biurowców (Kasprowicza). Skąd się biorą pasażerowie w 184 albo 27?Bon Jovi pisze:Z jaką częstotliwością ta 8 by jeżdzić miała?
Owszem, może być problem z przepustowością północnego wlotu pl. Zawiszy. Wcale nie mówiłem, że ta trasa nie ma wad.
20 na Ochocie musiała jeździć pusta (moja 8 też będzie). Na Młynów i Koło miała szanse zabrać tylko przypadkowych pasażerów (24 i jej poprzedniczki). Zostaje Boernerowo, które jest przecież małym (ludnościowo) osiedlem. Nawet po dodaniu części WATu to jest mało. Na 20 jeżdżące tylko do Koła nikt nie narzekał.
[ Dodano: |4 Kwi 2012|, 2012 14:24 ]
Od strony Ochoty oczywiście. Od strony Wolskiej nie.Bastian pisze:Oczywiście, że powinna wystarczyć.Bon Jovi pisze:Częsta 1 nie wystarczy?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Domaniewska, mówisz? Ciekawe, ciekawe.Bastian pisze:Koordynację czego z czym, skoro 18 nie będzie pewnie do września, a 31 jest autonomiczne? W dodatku podobno zapowiada się zamknięcie południowej Puławskiej (przy Domaniewskiej), więc nie mów mi o stałym układzie na Służewcu, proszę cię ja bardzo...
Faktycznie na maj tam trzeba będzie wszystko (z wyjątkiem relatywnie gównianego 31) ruszyć.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Linie 105 i 109 mają byc dowozówkami do
Rodno Daszyńskiego. Jeśli linia 8 miałaby istnieć, to jedynie do Banacha zamiast 25. Tylko w przypadku jeśli by 1 nie wyrabiała z zabieralnością pasażerów. Wjazd na Pl. Narutowicza od strony Pl. Zawiszy zablokuje ciąg w kierunku Okęcia. Pl. Narutowicza jedynie się nadaje na zakrańcowanie linii jadących Filtrową, a z innych kierunków jako pętla techniczno-postojowa.
Linia 27 jest linią uzupełniającą, ja tak tą linie traktuje. Linia 184 zabiera pasażerów z Dw. Zachodniego, jednak ta linia z linią 154 nawzajem sie uzupełniają.
Linia 27 jest linią uzupełniającą, ja tak tą linie traktuje. Linia 184 zabiera pasażerów z Dw. Zachodniego, jednak ta linia z linią 154 nawzajem sie uzupełniają.
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Jakie 25?! TrolujeszBon Jovi pisze:Jeśli linia 8 miałaby istnieć, to jedynie do Banacha zamiast 25.
Jeździło 32, nic się nie działo. Argument odrzucony.Bon Jovi pisze:Wjazd na Pl. Narutowicza od strony Pl. Zawiszy zablokuje ciąg w kierunku Okęcia. Pl. Narutowicza jedynie się nadaje na zakrańcowanie linii jadących Filtrową, a z innych kierunków jako pętla techniczno-postojowa.
109 jest z Górczewskiej, co ma do Wolskiej? 105 owszem, i tak jest lekkiego przycięcia (linia co 4 nad metrem? góra co 10). Albo przyciąć 422. Albo obie.Bon Jovi pisze:Linie 105 i 109 mają byc dowozówkami doRodno Daszyńskiego.
Na Wolskiej i PŚ dowozówką do metra i tak będzie 10. Promujmy tramwaje, dokładając 8, a nie autobusy, wzmacniając 105.
Dokąd? Choćby nie wiem, jak wielki był DwZ (a nie jest aż tak wielki), to ci pasażerowie chcą gdzieś dojechać.Bon Jovi pisze:Linia 184 zabiera pasażerów z Dw. Zachodniego,
Nie wiem, co masz na myśli. 154 ma potem wspólne z 184 2 przystanki i kilka nż. Zatem co ma 154 do potoków na 184?Bon Jovi pisze:jednak ta linia z linią 154 nawzajem sie uzupełniają.
I co to oznacza? I jak się to ma do jej niezłego zapełnienia - mimo że łączy dwa razy mniej celów, niż hipotetyczna 8?Bon Jovi pisze:Linia 27 jest linią uzupełniającą, ja tak tą linie traktuje.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Tak, o to mi chodziło. 8 z Woli mogłaby być jako wspomaganie 1 jeśli by ta była nie zabieralna. 25 po otwarciu centralnego M2 nie miałaby sensu, Al. Zieleniecką łączyłaby z Centrum 7. Z Wileńskiego na Ochote to szybciej będzie metrem do Ronda Daszyńskiego, a z ronda 1. Jesli jednak częsta 1 będzie wystarczająca, to 8 z Woli na Ochote nie ma sensu. Wszystko wyjdzie w praniu. Z Wolskiej można się zawsze przesiąć z częstej 26 do częstej 1. Jeden warunek musi zostac spełniony, 1 po otwarciu centralnego odcinka M2 powinna mieć dobry rozkład.Os0 pisze:8 na Banacha zamiast skasowanego 25 po oddaniu M2. Chyba o to chodziło.KwZ pisze:Jakie 25?! Trolujesz![]()
Zobaczymy czy 71 nie będzie blokowało linii w strone Banacha i Okęcia.KwZ pisze:Bon Jovi pisze: Wjazd na Pl. Narutowicza od strony Pl. Zawiszy zablokuje ciąg w kierunku Okęcia. Pl. Narutowicza jedynie się nadaje na zakrańcowanie linii jadących Filtrową, a z innych kierunków jako pętla techniczno-postojowa.
Jeździło 32, nic się nie działo. Argument odrzucony.
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------