Organizacja transportu publicznego w trakcie epidemii COVID-19
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
A w domu wszyscy zdrowi?
-
Limity masz już zniesione.Bon Jovi pisze:Coś mi się wydaje, że od 1 kwietnia to będą kolejne limity znoszone, ale maseczki nadal będą obowiązywały. Np. w sklepach, restauracjach, miejscach kultury, transporcie, a także podczas spotkań i imprez oraz w klubach i na dyskotekach, rząd przyjmie że będzie mogło być 105% osób. Co miesiąc będą dodawali o 5% więcej osób, w maju 110%, w czerwcu 115% itd....
Wiem, że limity zostały zniesione. Tylko się obawiam że zaraz rząd będzie to robił w drugą stronę. Moja wypowiedź, to taka żartobliwa dygresja na temat tego co może rząd jeszcze wymyślić.
Co ze strefami, czy będą obowiązywać jak się zrobi ciepło, czy tylko np. do połowy lub do końca marca? Robi się coraz cieplej.
Do wszystkiego podchodzisz zawsze na poważnie. Ja umiem sobie pożartować. Tak u mnie wszyscy zdrowi w domu, tylko mnie jakoś kaszel od kilku lat nadal trzyma...
Co ze strefami, czy będą obowiązywać jak się zrobi ciepło, czy tylko np. do połowy lub do końca marca? Robi się coraz cieplej.
-
Dobra okazja, by je znieść, była od 28 lutego / 1 marca. Teraz to obawiam się że w związku z wojną na Ukrainie wszyscy zapomną o obostrzeniach i jeszcze mogą pozostać na długo, długo...
Natomiast pojęcie "ciepło" jest względne.
-
Likwidacja stref wydzielonych od poniedziałku. 
http://www.wgkm.waw.pl/portal/index.php ... ielonych-2

http://www.wgkm.waw.pl/portal/index.php ... ielonych-2
-
No i to tyle jeśli chodzi o pandemię w Polsce, przynajmniej w najbliższym czasie:
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/r ... Id,5914111
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/r ... Id,5914111
Stanu epidemii jeszcze nie znoszą, jedynie maseczki.
O zniesieniu stanu epidemii też niedawno przebąkiwał. Wtedy wróciłby stan zagrożenia epidemicznego. 

-
Ciekawe czy znikną komunikaty w autobusach o obowiązku zakrywania ust i nosa?
Daj boże!michael112 pisze: ↑28 mar 2022, 2:20Ciekawe czy znikną komunikaty w autobusach o obowiązku zakrywania ust i nosa?
Najbardziej wqrwia to w metrze, gdzie jest:
- komunikat PL i ENG o maseczkach,
- komunikat PL i ENG o bagażu,
- komunikat o stacji,
- komunikat o kierunku wysiadania.
Identycznych komunikatów ze świecą szukać w transporcie naziemnym. Do tego w SKMce są w ogóle inne komunikaty, ale to nie ten wątek.
Męczący absurd.
W SKMce nie ma tylko komunikatu o kierunku wysiadania. Pozostałe komunikaty (o bagażu, przystanku, maseczkach - taki sam jak był w metrze na początku, zmieniono go dopiero po szumie medialnym, że pasażerowie nie zakrywają nosa na stacji) były takie same.person pisze: ↑28 mar 2022, 9:46Daj boże!michael112 pisze: ↑28 mar 2022, 2:20Ciekawe czy znikną komunikaty w autobusach o obowiązku zakrywania ust i nosa?
Najbardziej wqrwia to w metrze, gdzie jest:
- komunikat PL i ENG o maseczkach,
- komunikat PL i ENG o bagażu,
- komunikat o stacji,
- komunikat o kierunku wysiadania.
Identycznych komunikatów ze świecą szukać w transporcie naziemnym. Do tego w SKMce są w ogóle inne komunikaty, ale to nie ten wątek.
Męczący absurd.
W nowych Impulsach masz komunikat z której strony drzwi się otworzą.
Rzeczywiście, widziałem filmik na YT.
Choć niestety komunikat jest wygłaszany przez syntezator mowy, co słabe wrażenie robi. ZTM nie ma jakichś gotowych komunikatów, o drzwiach którymi z SKM mógłby się podzielić, choćby tymi z metra? Do czasu nagrania nowych - o ile będą nagrane?

OIDP W metrze na początku też był syntezator "proszę wysiąść na lewo/prawo"
To prawda.