System informacji pasażerskiej w metrze
Moderator: JacekM
Wawrzyszewa dotyczy jak najbardziej, możemy się nawet założyćMeWa pisze:nie do końca, na pewno nie dotyczy Wawrzyszewa i Młocin, bo tam nie było zmiany nazwy stacji.
Co do Młocin - niestety w 90% przypadków w Alstomach zapowiedzi dla tej stacji... nie ma wcale.
noidea
- MeWa
- Cukiereczek
Tu faktycznie brzmi nieco inaczej, ale pragnę zauważyć, że te nagrania są nieporównywalne, gdyż zamieszczone są w różnej jakości (już pomijam to, że mogą być przygotowane specjalnie na stronę). W podróży jednak nie "usłyszałem" różnic w przypadku dwóch ostatnich stacji - następnym razem wsłucham się ponownie
[ Dodano: Pon 30 Mar, 2009 21:59 ]
[ Dodano: Pon 30 Mar, 2009 21:59 ]
było już wyjaśniane.Adam G. pisze:Co do Młocin - niestety w 90% przypadków w Alstomach zapowiedzi dla tej stacji... nie ma wcale.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Adam G. ma rację,MeWa pisze:Tu faktycznie brzmi nieco inaczej, ale pragnę zauważyć, że te nagrania są nieporównywalne, gdyż zamieszczone są w różnej jakości (już pomijam to, że mogą być przygotowane specjalnie na stronę). W podróży jednak nie "usłyszałem" różnic w przypadku dwóch ostatnich stacji - następnym razem wsłucham się ponownie
polecam, zaznaczając, że powyższe (z bliżej niewiadomych przyczyn) dotyczy tylko Alstomów i nowych nabytków z RosjiMeWa pisze:W podróży jednak nie "usłyszałem" różnic w przypadku dwóch ostatnich stacji - następnym razem wsłucham się ponownie
noidea
- MeWa
- Cukiereczek
...pytanie, czy różne początki zapowiedzi naprawdę przeszkadzają?
Szczerze na Słodowcu też mnie zastanawiał fakt różnych początków w różnych pociągach, ale nie widzę na razie odpowiedzi - należałoby spytać się osoby, która to przygotowywała.
Szczerze na Słodowcu też mnie zastanawiał fakt różnych początków w różnych pociągach, ale nie widzę na razie odpowiedzi - należałoby spytać się osoby, która to przygotowywała.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
A mnie dzisiaj rano na Słodowcu zaskoczyła jedna rzecz.
Jak wysiadłem z pociągu, a ten zniknął w tunelu, to z głośników poleciał komunikat "Uwaga. Pociąg w kierunku Młocin nie zabiera pasażerów" a na wyświetlaczach pojawił się taki sam komunikat w kolorze czerwonym.
Przyznam, że byłem bardzo pozytywnie zaskoczony
Jak wysiadłem z pociągu, a ten zniknął w tunelu, to z głośników poleciał komunikat "Uwaga. Pociąg w kierunku Młocin nie zabiera pasażerów" a na wyświetlaczach pojawił się taki sam komunikat w kolorze czerwonym.
Przyznam, że byłem bardzo pozytywnie zaskoczony
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
Brakuje mi jednej rzeczy w tym systemie informacji. Wczoraj tradycyjnie nie zmiescilem się do składu o 16:30 na Politechnice (5 minutowy odstep) i chcialbym aby monitorki już w czasie postoju skladu na stacji pokazywały kiedy nadjedzie nastepny. Ludzie wiedzieliby czy jest sens się wpychac na silę do tego składu, czy tez może lepiej poczekac na następny.
różnie to z tym bywaRyży pisze:(godziny szczytu) to wiadomym jest, że następny pociąg będzie za ± 2 minuty.
Rosa pisze:nie zmiescilem się do składu o 16:30 na Politechnice (5 minutowy odstep)
póki co cieszmy się tym, co jest i że działa coraz lepiej. Ale wydaje mi się, że i tak odpowiedź metra na takie prośby będzie odmowna, bez specjalnego uzasadnienia...Rosa pisze:i chcialbym aby monitorki już w czasie postoju skladu na stacji pokazywały kiedy nadjedzie nastepny.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.