Hmm, a czemu pojechał wczoraj z półgodzinnym opóźnieniem do Płocka? Korek na średnicy?Premo pisze:Zauważcie niezwykłą rzecz. Pociąg nie zepsiuł się pierwszego dnia tak jak produkty PESy i NEWAGu
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
-
kozioł
A ja dzis przypadkowo zupełnie trafiłema na Ochocie na Flirta i przejechałem się na DWZ. Wreszcie cos co upodabnia polskie koleje podmiejskie do zachodnich. Cichutki, z porzadnie działającą klimatyzacją. Acz muszę przyznac że cos tam capiło - nie wiem czy to siedzenia czy kibelek miał jakis defekt.
A no i ta ochrona smiesznie troche. dobrze że w ogóle pozwalają ludziom tym jezdzic a nie postawili za szybą .....
A no i ta ochrona smiesznie troche. dobrze że w ogóle pozwalają ludziom tym jezdzic a nie postawili za szybą .....
PURA VIDA!
-
kozioł
Nie mam zamiaru czytać wszystkich tematów, bo ktoś raczył o tym napisać w nieodpowiednim miejscu :Flash8222 pisze:Jakbyś czytał uważnie inne tematy to byś zadał tego pytania...kozioł pisze:Hmm, a czemu pojechał wczoraj z półgodzinnym opóźnieniem do Płocka? Korek na średnicy?
Zapodaj linka
Wracając do tematu: jutro na Grochowie odbędzie się próbne połączenie EN57: 1109+19xx+1173. Będą go składać, aby mógł jechać w takim cyber zestawieniu na Słoneczny i chcą sprawdzić, czy klawiatury się zgadzają(11xx mają rewizyjną z Newagu, a wszystkie 19xx z Mińska )
- MeWa
- Cukiereczek
Nowe piętrowe wagony z Warszawy do Radomia
śmik2008-06-03, ostatnia aktualizacja 2008-06-03 23:00
Są szanse, że piętrowe wagony, które kupiły Koleje Mazowieckie, nie będą stać w szczerym polu. Inna kolejowa spółka chce wynająć lokomotywy, które je pociągną
Chodzi o 11 składów typu push pull (z ang. pchnij ciągnij). Firma Bombardier wyprodukowała je za 152 mln zł dla samorządu Mazowsza. Niestety, odpowiednio wcześniej nie udało się dokupić nowoczesnych lokomotyw, które by ciągnęły lub pchały nowe składy bez ich przestawiania na początek składu w momencie zmiany kierunku jazdy.
Teraz spółka Koleje Mazowieckie w pośpiechu chce wynająć lokomotywy, które tymczasowo mogłyby je pociągnąć. Wczoraj otwarto oferty firm chętnych do ich wypożyczenia. Zgodnie z przewidywaniami zgłosiła się tylko jedna - to spółka PKP Cargo, która ma najwięcej lokomotyw w Polsce, według jej rzecznika Jacka Wnukowskiego - aż 2 tys. Bez problemu znajdzie więc 11 sztuk dla Kolei Mazowieckich.
W ciągu kilku tygodni komisja przetargowa zdecyduje, czy podpisać umowę z PKP Cargo. Pierwsze nowoczesne piętrusy mają wyjechać na mazowieckie tory jesienią. Ponieważ nadają się przede wszystkim na linie, na których jest niewiele przystanków, będą kursować m.in. na trasie z Radomia do Warszawy. Niestety, z powodu kiepskiego stanu torów podróż na tym odcinku zajmie co najmniej dwie godziny.
Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Też to widziałem.Zawiedzony pasażer czekał na Rakowcu.Chyba nie zauwazył że dookoła jest jeden wielki plac budowy i 20 minut na radomskiej to małe spóźnienie(przed ostatnim długim weekendem staliśmy 30 minut na Zachodnim).piotram pisze:A ja dziś widziałem fajny list w gazecie: "Nie chcę supernowoczesnych Flirtów. Chcę tych pociągów z XIX-wieku, według których mozna było regulowac zegarki. Dziś Flirt cichutko i bezszelestnie spóźnił się 20 minut."
A moze zauważył, że ciagle gdzieś jest "wielki plac budowy", tylko od lat efektów nie widać?Jacenty pisze:Też to widziałem.Zawiedzony pasażer czekał na Rakowcu.Chyba nie zauwazył że dookoła jest jeden wielki plac budowy i 20 minut na radomskiej to małe spóźnienie(przed ostatnim długim weekendem staliśmy 30 minut na Zachodnim).piotram pisze:A ja dziś widziałem fajny list w gazecie: "Nie chcę supernowoczesnych Flirtów. Chcę tych pociągów z XIX-wieku, według których mozna było regulowac zegarki. Dziś Flirt cichutko i bezszelestnie spóźnił się 20 minut."
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
MSZ dlatego, że ma wózki pośrednie i nie można, w przeciwieństwie do EN57 i pochodnych, na stacji postojowej poprzełączać członów - wymaga to interwencji na poziomie ZNTK.solaris8315 pisze:A ja sie spytam odnośnie numerów inwentarzowych. Czemu FLIRT ma te same oznaczenie dla wszystkich członów?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Są juz pierwsze efekty dostarczenia FLIRTÓW do KM. Od poniedziałkiu 02.06.2008r. ezt EW 60 - 001 i 002 zostały przelokowane na Ochotę.
Po dostarczeniu następnych FLIRTÓW na Ochote trafią też EN 57-1109/1173
Po dostarczeniu następnych FLIRTÓW na Ochote trafią też EN 57-1109/1173
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
-
kozioł