Informacja pasażerska
- R-9 Chełmska
Tramwaje w JP2 mają często gęsto gadane.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
Stary Pingwin
Zdarzyło mi się wczoraj podróżować wozem 85xx na 167, w którym zapowiedzi wyglądały następująco: następny przystanek..., przystanek... Nie padał konkretna nazwa lecz co ciekawe przystanki na żądanie zapowiadane były w właściwych miejscach (tzn. przystanek- cisza- przystanek na żądanie). Czym mogło to być spowodowane? Elektrodechy pracowały prawidłowo.
Knapik nie znał przystanków. Bywa, czasami nawet bardzo podstawowych przystanków nie zna, nie wiedzieć czemu. 
W końcu to też tylko człowiek i nie wszystkie linie zna. 
Czasowe zawieszenie przystanku PKP LEGIONOWO 03
W zamian za zawieszony przystanek uruchomiony zostaje przystanek zastępczy PKP LEGIONOWO 53
Przesunięcie przystanku DANUSI 02 dla linii 104
W jego zastępstwie uruchomiony zostaje przystanek DANUSI 52
Naprawdę tak trudno pisać "przesunięcie" jak się przesuwa i "zawieszenie" jak się zawiesza bez rekompensaty?Czasowe zawieszenie przystanku BOLESŁAWA KRZYWOUSTEGO 02
A najlepsze że w zleceniach raczej się nie pisze o zawieszeniu przystanku.
Bo zawieszenie przystanku jest niepoprawnym skrótem, a znaczeniowo może oznaczać co najwyżej powieszenie znaku D-15 np. na latarni.
Bo zawieszenie przystanku jest niepoprawnym skrótem, a znaczeniowo może oznaczać co najwyżej powieszenie znaku D-15 np. na latarni.
Polityka złym doradcą w pracy!
A jak się pisze?
"zawiesza się funkcjonowanie przystanku"
"funkcjonowanie przystanku zostaje zawieszone"
P.S. Zdaję sobie sprawę że to nie rozwiązuje postawionego przez Ciebie wniosku żeby pisać o "przeniesieniu". Formalnie jest to likwidacja i uruchomienie tymczasowego. Pasażerom można byłoby to uprościć...
"funkcjonowanie przystanku zostaje zawieszone"
P.S. Zdaję sobie sprawę że to nie rozwiązuje postawionego przez Ciebie wniosku żeby pisać o "przeniesieniu". Formalnie jest to likwidacja i uruchomienie tymczasowego. Pasażerom można byłoby to uprościć...
Polityka złym doradcą w pracy!
Żeby nie było, że ja krytykuję tylko kierowców. To co ma znaczyć 2 razy przystanek 'Metro Wilanowska' na tablicy elektronicznej na 300. Trasa nie powinna się kończyć na przystanku dla wysiadających? Ta przypadłość dotyczy wszystkich linii? Bo jakoś na innych nie rzuciło mi się to w oczy? Z kolei na 708 ZTM nie przygotował żadnej tablicy dla kursu wariantowego z Truskawia (Skibińskiego) do Metra Marymont? To naprawdę ma zjeżdżać z tablicą zjazdową do Bogusławskiego? W połączeniu z napisem na autobusie: '708 ZJAZD DO ZAJEZDNI' to nie patrząc się na rozkład trudno się domyśleć, że on jednak nie kończy trasy na Bogusławskiego? 
W 2006+2007
011/28 nadal jest nadawany komunikat o zmianach w ulgach od 1.02.2014. To tak ma być
Czyżby komunikatu o zmianach taryfy od kwietnia nie było wcale

Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
Komunikat istnieje, ale zostal już wycofany z pojazdów komunikacji miejskiej. Natomiast parę wozów (autobusów i tramwajów) ostało się z komunikatami o zmianach w ulgach od 1 lutego i nie wiedzieć czemu ciągle je zapowiada.sajbeer pisze:W 2006+2007011/28 nadal jest nadawany komunikat o zmianach w ulgach od 1.02.2014. To tak ma być
![]()
![]()
![]()
Ten skład trochę stał 'na awarii' i wrócił do ruchu po akcji 'zmiany 1.04' dlatego może nie być aktualny.sajbeer pisze:W 2006+2007011/28 nadal jest nadawany komunikat o zmianach w ulgach od 1.02.2014. To tak ma być
![]()
![]()
![]()
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja bym uznał, że po prostu powinien być aktualny, a jeśli nie jest, to ktoś dał twarzy, ale ja się nie znam, tylko się czepiam zamiast wychwalać wszystko, co tramwaje wyświetlają.MisiekK pisze:Ten skład trochę stał 'na awarii' i wrócił do ruchu po akcji 'zmiany 1.04' dlatego może nie być aktualny.sajbeer pisze:W 2006+2007011/28 nadal jest nadawany komunikat o zmianach w ulgach od 1.02.2014. To tak ma być
![]()
![]()
![]()
To nie jest kwestia tramwajów, niektóre autobusy też ogłaszają stare zmiany w taryfie od 1 lutego.