Informacja pasażerska
Rozkłady linii 509 i 518 na stronie ZTM nie uwzględniają wyłączenia węzła Żerańskiego. Powodzenia w czekaniu na te linie na przystanku Konwaliowa...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A i tak dziś taki korek, że na jedno wychodzi. Gorzej, że nigdzie ani w internecie ani na przystankach ani w autobusie nie ma informacji, gdzie autobusy stają na trasie objazdowej. Trzeba przejechać, żeby zobaczyć na własne oczy, a stają obowiązkowo na Bazyliańskiej i warunkowo na Rondzie Żaba i tylko tyle, no z pewnością bym się domyślił.MisiekK pisze:Rozkłady linii 509 i 518 na stronie ZTM nie uwzględniają wyłączenia węzła Żerańskiego. Powodzenia w czekaniu na te linie na przystanku Konwaliowa...
Na Konwaliowej ani śladu korka.ashir pisze:A i tak dziś taki korek, że na jedno wychodzi.
Uzupełniając info o przystankach dla 509 i 518: Bazyliańska i Rondo Żaba (Ż) obowiązują w kierunku Gocławia/ Emilii Plater. W kierunku Nwdw obowiązuje przyst. Dyrekcja FSO (Ż).ashir pisze:A i tak dziś taki korek, że na jedno wychodzi. Gorzej, że nigdzie ani w internecie ani na przystankach ani w autobusie nie ma informacji, gdzie autobusy stają na trasie objazdowej. Trzeba przejechać, żeby zobaczyć na własne oczy, a stają obowiązkowo na Bazyliańskiej i warunkowo na Rondzie Żaba i tylko tyle, no z pewnością bym się domyślił.MisiekK pisze:Rozkłady linii 509 i 518 na stronie ZTM nie uwzględniają wyłączenia węzła Żerańskiego. Powodzenia w czekaniu na te linie na przystanku Konwaliowa...
Potwierdzam, że ZTM dał ciała i nigdzie przenigdzie nie poinformował o ww. przystankach.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
A jaką piękną tablicę wozi Solina na 219 z ręcznymi dopiskami. 
Foto, numer taborowy, brygada i do ZTM. Może wreszcie zostanie spuszczony łomot za ten chlew.ashir pisze:A jaką piękną tablicę wozi Solina na 219 z ręcznymi dopiskami.
Pewnie, bo ZTM oczywiście dostarczył nową naklejkę?
Jeśli dostanie łomot tak jak Grodzio za zapowiedzi przystanków to strach się bać. 
Skoro trasę zmieniono to albo naklejkę dostarczono, albo nadrukowane kartki z informacją. Nie ma robienia wiochy z tablic liniowych. Tak się kończy brak twardej reakcji ZTM na takie wybryki. Mobilis po akcji zdjęciowej nauczył się trzymania w porządku wyklejek na 741.ashir pisze:Pewnie, bo ZTM oczywiście dostarczył nową naklejkę?Jeśli dostanie łomot tak jak Grodzio za zapowiedzi przystanków to strach się bać.
-
Stary Pingwin
Po prostu dziwnym trafem te cuda regularnie trafiają na dwóch konkretnych ajentów.Stary Pingwin pisze:ZTM jest bytem nieomylnym, że tak reagujesz?
Nie wiesz na każdego przewoźnika się coś znajdzie, żaden nie jest święty. 
Tylko dlaczego w rzeczywistości Z-8 wcale przez Zakole nie jeździ? Nawet nie ma tam naklejki ani rozkładu? Na 7 dni zainwestowano w piękne naklejki, szkoda, że od początku nieaktualne, bo bez Kwatery Głównej i Czapelskiej. Nie wszystkie wozy też mają prawidłowo wgrane Z-8.ZTM pisze:AKTUALIZACJA:
linie autobusowe 141, 142, 143, 145, 148, 183, 521, 702, 704, 720, 722, 730,
Z-8 oraz nocna N24 od skrzyżowania ulic Grochowska/Zakole zostają – tylko
w kierunku krańców:
P+R AL. KRAKOWSKA / WIATRACZNA / GUS / SZCZĘŚLIWICE / DW. CENTRALNY – skierowane następującym ciągiem ulic: Zakole – Wiatraczna – rondo Wiatraczna i dalej swoimi trasami podstawowymi;
AKTUALIZACJA: Uruchamia się zastępcze przystanki autobusowe:
KWATERY GŁÓWNEJ 53 – zlokalizowany na peronie tramwajowym na
ul. Grochowskiej przed skrzyżowaniem z ul. Podolską w kierunku ronda Wiatraczna, obowiązujący jako stały dla autobusowej linii zastępczej Z-8 oraz jako warunkowy dla linii autobusowych 125, 142, 143, 145, 173, 183, 245, 315, 521, 702, 704, 720, 722, 730
i Z42;
CZAPELSKA 53 – zlokalizowany na peronie tramwajowym na
ul. Grochowskiej przed skrzyżowaniem z ul. Czapelską w kierunku ronda Wiatraczna, obowiązujący jako stały dla autobusowej linii zastępczej Z-8 oraz jako warunkowy dla linii autobusowych 123, 125, 141, 142, 143, 145, 148, 173, 183, 315, 521, 702, 704, 720,
722 i 730.
dla linii autobusowych 141, 142, 143, 145, 148, 183, 521, 702, 704, 720, 722, 730 oraz
Z-8 jadących trasą objazdową przez ul. Zakole będzie obowiązywał – jako stały – przystanekWIATRACZNA 08, zlokalizowany na ul. Zakole po skręcie z ronda Wiatraczna.
Czy przez 10 miesięcy nie będzie w rozkładach, a tym samym na tablicach elektronicznych przystanku Zapustna (w kierunku Ursusa-Niedźwiadka). Tyle czasu ma trwać remont Kleszczowej. Jeszcze przed rozpoczęciem się remontu ZTM postanowił, że uruchomi ten przystanek (moim zdaniem głupia decyzja, ale jak sobie chcą) dla 401 i 517, ale już nikt aktualizacji rozkładów nie przeprowadził. Elektrodechy to w ogóle udany pomysł, ostatnio był objazd na 716 to mimo tego, że jeździły 3 SM18 to i tak przynajmniej jeden z nich wyświetlał podstawową trasę, a nie objazdową przez Regulską. No tyle to może też Neoplan: stara decha + podwieszka, a jakże mniejsze koszty. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A na Ochocie w gablotach wiszą sobie rozkłady 15 z nieaktualnym rozdysponowaniem niskaczy. I gdzie ten dogmat o św. zgodności rozkładu papierowego z internetowym?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ale to jest na całej trasie, po prostu wiszą stare rozkłady. Sytuacja typowa jak dla autobusów, gdzie jeszcze czasami widnieje w papierowych rozkładach wysoka podłoga. Chyba, że jakieś kursy według przystankowego rozkładu są niskie, a w rzeczywistości wysokie, ale chyba tak nie jest. Po prostu tylko część kursów jest zaznaczona jako niskie.Glonojad pisze:A na Ochocie w gablotach wiszą sobie rozkłady 15 z nieaktualnym rozdysponowaniem niskaczy. I gdzie ten dogmat o św. zgodności rozkładu papierowego z internetowym?