Komunikacja miejska po M2C
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nadal zostaje lewoskręt, czasem na ponad kwadrans. Mało tego, z wyjazdu z pl. Defilad może być już trudno się wbić do kolejki na lewym pasie bez dodatkowego zatarasowania całej Marszałkowskiej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Przy obecnym pieprzniku na Kajki, dorzucenie brygad by miało sens.pawcio pisze:Oczywiście, że tak. Dokładania brygad przy tak drobnej zmianie spodziewać się nie należało.

I kwadrans jazdy do Patelni. Gdzie nie wdepnąć, tam...Emyl pisze:Moim zdaniem, najlepszy lewoskręt to ten z Emilii Plater.

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zostaje problem blokowanja torow na EP przez autobusy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
ZTM napisał na swojej stronie internetowej, że "(...) W związku z oddaniem dodatkowych przystanków autobusowych na ul. Zamoyskiego, w sąsiedztwie stacji metra Stadion Narodowy, linie 125 i 135 dowożą do metra".
"Oddanie" polega na maźnięciu kawałka chodnika białą farbą oraz postawieniu zastępczych słupków przystankowych. Nie ma tak forsowanych w innych dzielnicach zatoczek, nie mówiąc już o jakichkolwiek wiatach. Zastanawiam się dlaczego kazano tak długo czekać na tę zmianę tras, skoro efektem jest taka prowizorka?
W autobusie 135 jest co prawda nowa tablica z koralikami, ale już zapowiedź głosowa przystanków jest nadal po staremu, czyli nadal "Kijowska" itp.
"Oddanie" polega na maźnięciu kawałka chodnika białą farbą oraz postawieniu zastępczych słupków przystankowych. Nie ma tak forsowanych w innych dzielnicach zatoczek, nie mówiąc już o jakichkolwiek wiatach. Zastanawiam się dlaczego kazano tak długo czekać na tę zmianę tras, skoro efektem jest taka prowizorka?
W autobusie 135 jest co prawda nowa tablica z koralikami, ale już zapowiedź głosowa przystanków jest nadal po staremu, czyli nadal "Kijowska" itp.
Zatwierdzanie projektów organizacji ruchu trochę trwa. A nie jestem przekonany, czy nie było tam jakiś drobnych prac brukarskich związanych z wypłytowaniem przystanku.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Tam ktokolwiek i cokolwiek mazał na chodniku? Mi się wydaje, że zabrano kilka miejsc parkingowych, bo widziałem znak B-36. Pomijam sens istnienia przystanku MSN
Pl. Hallera. Dalej nie można było go zrobić? 

Można było. Bliżej było już trudniej.
Z blokadą skrzyżowania z Sokolą?
Oczywiście jak mówiłem, ze nie ma gdzie zrobic przystanku, to zostałem wyśmiany.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
Tam ruch wcale nie jest taki duży, a dla pasażerów to byłoby spore ułatwienie.
Zresztą tutaj to chyba jest wystarczająco daleko od skrzyżowania z Sokolą. https://www.google.pl/maps/@52.247955,2 ... 312!8i6656
Zresztą tutaj to chyba jest wystarczająco daleko od skrzyżowania z Sokolą. https://www.google.pl/maps/@52.247955,2 ... 312!8i6656