Jaki system byłby w takim razie lepszy?Autobus Czerwon pisze: ↑08 sty 2023, 1:33Może i w Warszawie jest przestarzały, kosztochłonny i niepraktyczny system biletowy, ale za to też często nie działa XD
Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
Nowoczesny, tani w obsłudze, praktyczny, ale za to zawsze działający.Premo pisze: ↑08 sty 2023, 21:34Jaki system byłby w takim razie lepszy?Autobus Czerwon pisze: ↑08 sty 2023, 1:33Może i w Warszawie jest przestarzały, kosztochłonny i niepraktyczny system biletowy, ale za to też często nie działa XD
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Tych starych dużych?
ŁK
-
- Kontakt:
Zdaje się że każdy, wyłączając konduktorów.Premo pisze: ↑08 sty 2023, 21:34Jaki system byłby w takim razie lepszy?Autobus Czerwon pisze: ↑08 sty 2023, 1:33Może i w Warszawie jest przestarzały, kosztochłonny i niepraktyczny system biletowy, ale za to też często nie działa XD
Bilety dziurkowane? Nadruk na bilecie? A może fizyczny jego brak poprzez aplikację na telefon albo zapis na karcie płatniczej? Faktycznie można wybrać tylko 2 z 4
- kulikowski
Jaki przepis pozwala kontrolerom biletów na swobodne podsłuchiwanie prywatnych rozmów pasażerów
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88
Wszystko zależy od okoliczności, czy w ogóle można mówić o czymś niedozwolonym.
- fik
- Naczelne Chamidło
Jaki przepis pozwala pasażerom na swobodne prowadzenie prywatnych rozmów w publicznym środku transportukulikowski pisze: ↑21 sty 2023, 3:49Jaki przepis pozwala kontrolerom biletów na swobodne podsłuchiwanie prywatnych rozmów pasażerów
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Co to za kolejny głupi pomysł, że na WKM starszej niż ileś tam lat, nie można kupić biletu seniora w popie ZTM, bo karty rzekomo nie ma w systemie, skoro do tej pory nie było problemu. Trzeba zatem albo wyrobić sobie nową kartę, która jest co prawda wydawana od ręki, ale przecież trzeba mieć zdjęcie, więc przyjść drugi raz, albo kupić ten bilet w biletomacie lub w kiosku i wtedy wszystko jest bez problemu. Odnoszę wrażenie, że ZTMowi najbardziej przeszkadzają w ostatnim czasie... pasażerowie.
Poproszono mnie o pomoc w zakupie za pomocą biletomatu, stąd się dowiedziałem o tym absurdzie.
Poproszono mnie o pomoc w zakupie za pomocą biletomatu, stąd się dowiedziałem o tym absurdzie.
A czy biletomat działał?fraktal pisze: ↑09 lut 2023, 18:10Co to za kolejny głupi pomysł, że na WKM starszej niż ileś tam lat, nie można kupić biletu seniora w popie ZTM, bo karty rzekomo nie ma w systemie, skoro do tej pory nie było problemu. Trzeba zatem albo wyrobić sobie nową kartę, która jest co prawda wydawana od ręki, ale przecież trzeba mieć zdjęcie, więc przyjść drugi raz, albo kupić ten bilet w biletomacie lub w kiosku i wtedy wszystko jest bez problemu. Odnoszę wrażenie, że ZTMowi najbardziej przeszkadzają w ostatnim czasie... pasażerowie.
Działał, ale to był akurat biletomat zewnętrzny, nie pojazdowy.
Napisałeś do ZTMu maila? Co ci odpowiedzieli?fraktal pisze: ↑09 lut 2023, 18:10Co to za kolejny głupi pomysł, że na WKM starszej niż ileś tam lat, nie można kupić biletu seniora w popie ZTM, bo karty rzekomo nie ma w systemie, skoro do tej pory nie było problemu. Trzeba zatem albo wyrobić sobie nową kartę, która jest co prawda wydawana od ręki, ale przecież trzeba mieć zdjęcie, więc przyjść drugi raz, albo kupić ten bilet w biletomacie lub w kiosku i wtedy wszystko jest bez problemu. Odnoszę wrażenie, że ZTMowi najbardziej przeszkadzają w ostatnim czasie... pasażerowie.
Czy 19115 mogłoby przestać odrzucać zgłoszenia na biletomaty? To do wuja pana jest ich obowiązek znaleźć sobie numer biletomatu, jak zgłaszam, ze to było w solbusie u10, podając numer wozu, godzine i screena.
ŁK
Nie pisałem, bo moim zdaniem to "głupota urzędnicza" i tyle.person pisze: ↑06 maja 2023, 14:45Napisałeś do ZTMu maila? Co ci odpowiedzieli?fraktal pisze: ↑09 lut 2023, 18:10Co to za kolejny głupi pomysł, że na WKM starszej niż ileś tam lat, nie można kupić biletu seniora w popie ZTM, bo karty rzekomo nie ma w systemie, skoro do tej pory nie było problemu. Trzeba zatem albo wyrobić sobie nową kartę, która jest co prawda wydawana od ręki, ale przecież trzeba mieć zdjęcie, więc przyjść drugi raz, albo kupić ten bilet w biletomacie lub w kiosku i wtedy wszystko jest bez problemu. Odnoszę wrażenie, że ZTMowi najbardziej przeszkadzają w ostatnim czasie... pasażerowie.