Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory

Moderator: Wiliam

mkm101
Kontakt:

Post autor: mkm101 » 08 mar 2012, 23:19

No i kolejna coroczna aktualizacja na temat trasy na Tarchomin. Widać postęp.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 08 mar 2012, 23:32

Czemu po najechaniu na pierwszą połowę tekstu ulega ona podkreśleniu 8-( ?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

mkm101
Kontakt:

Post autor: mkm101 » 08 mar 2012, 23:39

KwZ pisze:Czemu po najechaniu na pierwszą połowę tekstu ulega ona podkreśleniu 8-( ?
A teraz? (optymalizowane było na IE, który nie wymaga jednego zamknięcia)

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 09 mar 2012, 1:06

Teraz jest ok.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 11 mar 2012, 22:41

Początek:
Obrazek
http://radny.com.pl/robocze/tmp-prace120306_14oryg.jpg

Środek:
Obrazek
http://radny.com.pl/robocze/tmp-prace120306_19oryg.jpg

Koniec:
Obrazek
http://radny.com.pl/robocze/tmp-prace120306_23oryg.jpg

Jak to zrobią, to wpuszczą ekipę od prądu i potem będzie jeździł tramwaj.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 19 mar 2012, 23:31

Oj, chyba najpierw PolAqua tory ułoży.
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 26 mar 2012, 0:31

Gazeta Stołeczna pisze:(...) Po zakończeniu imprezy dopytywaliśmy prezydent Hannę Gronkiewicz- Waltz, co z obiecywanym tramwajem na Tarchomin. Pierwsze składy mają szanse pojechać przeprawą pod koniec roku, po zbudowaniu sieci trakcyjnej nad torami, ale dotrą tylko do pierwszych bloków Tarchomina, w rejon ul. Myśliborskiej. Kiedy tramwaj wyruszy w głąb osiedla? - Budowę dalszego odcinka torów wzdłuż ul. Światowida zablokowali niektórzy mieszkańcy Białołęki. Teraz starannie musimy przygotować dokumenty, żeby nikt nie unieważnił decyzji środowiskowej. Nie mogę obiecać, kiedy tramwaj dojedzie do dalszych rejonów Tarchomina - stwierdziła pani prezydent.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... eznie.html
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 26 mar 2012, 14:45

Czyli jednym słowem Tarchomin będzie wisiał na autobusach, bo tramwaj na trasie TMP będzie miał raczej znaczenie czysto symboliczne (skorzystają z niego jedynie okoliczne bloki, co powinno pozwolić na częstotliwość 10-15 minut)... 8-(
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 mar 2012, 15:11

MeWa pisze:
Gazeta Stołeczna pisze:(...) Po zakończeniu imprezy dopytywaliśmy prezydent Hannę Gronkiewicz- Waltz, co z obiecywanym tramwajem na Tarchomin. Pierwsze składy mają szanse pojechać przeprawą pod koniec roku, po zbudowaniu sieci trakcyjnej nad torami, ale dotrą tylko do pierwszych bloków Tarchomina, w rejon ul. Myśliborskiej. Kiedy tramwaj wyruszy w głąb osiedla? - Budowę dalszego odcinka torów wzdłuż ul. Światowida zablokowali niektórzy mieszkańcy Białołęki. Teraz starannie musimy przygotować dokumenty, żeby nikt nie unieważnił decyzji środowiskowej. Nie mogę obiecać, kiedy tramwaj dojedzie do dalszych rejonów Tarchomina - stwierdziła pani prezydent.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... eznie.html

Tak, tak.... Mieszkańcy - niech pani Prezydent nie kłamie - gdyby dokumentacja była zrobiona dobrze, to miliard protestów by jej nie uwalił. SKO uwaliło Decyzję Środowiskową ze względu na błędy i braki w dokumentacji, a nie dlatego, że zaprotestowała pani N. Oczywiście winnych za ten blamaż nie ma - tu jest pole do popisu dla pani Prezydent.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 mar 2012, 18:18

Jak znam życie - i tak poleciałby ktoś niewinny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 27 mar 2012, 0:08

Ja wyczutuję w tej wypowiedzi co innego: nie będziemy się śpieszyć z budową tego tramwaju, zwłaszcza na dalszym odcinku.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 27 mar 2012, 13:55

Glonojad pisze:Jak znam życie - i tak poleciałby ktoś niewinny.
Pani HG-W rozmawia z szefostwem - dla niej interfejsem jest szefostwo ZTM i tu powinna wyciągać konsekwencje - za niedopilnowanie sprawy. Ale łatwiej jest powiedzieć, że to mieszkańcy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 mar 2012, 13:56

MisiekK pisze:Pani HG-W rozmawia z szefostwem - dla niej interfejsem jest szefostwo ZTM i tu powinna wyciągać konsekwencje - za niedopilnowanie sprawy. Ale łatwiej jest powiedzieć, że to mieszkańcy.
Zgadnijmy, co jej powie to szefostwo?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 27 mar 2012, 14:21

Te materiały do decyzji środowiskowej to ZTM przygotowywał, tak? Kiedy?

Swoją drogą - nieudolność w przygotowaniu inwestycji tramwajowych w Warszawie poraża. Drogowe też się ślimaczą, opóźniają, wychodzą fuszerki - no ale jednak most jest. Ba, nawet pekap finiszuje z lotniskiem (chociaż leży z Niedźwiadkiem). A tramwaju ani kawałeczka niedasie.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 mar 2012, 15:07

MichalJ pisze:Te materiały do decyzji środowiskowej to ZTM przygotowywał, tak? Kiedy?
W jakim sensie "kiedy"? Nadal przygotowuje...
MichalJ pisze:nawet pekap finiszuje z lotniskiem (chociaż leży z Niedźwiadkiem). A tramwaju ani kawałeczka niedasie.
Naprawdę chcesz porównać opóźnienie lotniska z opóźnieniem np. Powstańców Śląskich i coś w ten sposób udowodnić? 8-(
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ