Markosek pisze:Ze Smyczek to lepiej wychodzi 189/401+504 moim zdaniem.
Jak nie utoniesz w korku na Marynarskiej. Naprawdę, jeździ się metrem.
Daniel_FCB pisze:A w praktyce to czy jest sens uzależniać linię Służewiec - Metro od sytuacji na Rzymowskiego?
Nie rozumiem? Służewiec - metro Służew wisi na 189+401.
BJ pisze:Bo to linia przyspieszona, a ZP Bartłomieja do specjalnie popularnych nie należy.
Sprawa na szczęście już wyjaśniona przez ZTM.
Tzn. ZTM na razie tylko przełoży 210, natomiast dalej możemy dyskutować o pomysłach na niego.
pawcio pisze:117 na Wilanowską,
Tzn.? Dwie linie do Wilanowa?
To ja może skonkretyzuję
mój pomysł:
117: Gocław - ... - Centrum - DwC lub CH Blue City (ew. do pokombinowania ze 127 lub/i 130);
136: Młynów - ... - GalMok - 117 - Wilanów;
210: DwC - ... - Wołoska - 136 - Natolin [solówki ew. sztywniaki, półkurs 47..58 min];
218: Kielecka - ... - Malczewskiego - al. Niepodległości - M Wierzbno - 210: Puławska, Malczewskiego, al. KEN, Surowieckiego do ZP Dunikowskiego - Ursynów Płn.
Co zyskujemy?
+ cięcie 117 (nowa trasa 136 jest o nominalnie 14..15 min krótsza od starego 117);
+ połączenie Ochoty z al. Lotników, względnie Wilanów dostanie połączenie z Ochotą zamiast kolejnego z centrum;
+ na Wołoskiej z 136+138+117+210/218 zostaje 136+138+210[lepsze];
+ zasadniczo koniec dubla 210 ze 117 przy zachowaniu w miarę prostego połączenia DwC z Centrum Onkologii;
+ zwalniam miejsce na M Wilanowska (po 218);
Co tracimy?
- czułe połączenie Puławskiej i Woronicza ze szpitalem MSWiA (ale może już ludzie się odzwyczaili bądź będzie można pokombinować z północną końcówką 218: może dałoby się wysłać je
pod sam szpital?)
- obecnie 218 mogłoby mieć nieomal przelotowy koniec na Rakowieckiej-Sanktuarium, tymczasem ja mu wydłużam trasę: półkurs z ok. 25..29 min do 30..40 min. Dodatkowo traci ekspedycję.
- obsługę okolic Konstruktorskiej; (tu można zakombinować z prawobrzeżną połową 401 na Spartańską)
- zdejmuję oba obecne autobusy z ZP TVP
geograf_OSU pisze:Mozna ruszyc 136 ale tylko dajac cos podobnie mocnego w zamian na odcinku GM-Rzymowskiego-Metro Ursynow. Ten potok jest dosyc duzo. Z autopsji po poludniu wysypuje sie duzo ludzi przy metrze z zachodniego kierunku.
Ten dosyć duży potok idzie później do metra? To gdzie wsiada?
Ew. można dać 210 na al. Lotników a na Rzymowskiego 218.
Pytanie: czy ten potok można przełożyć na al. Lotników (u mnie do nowego 210), czy powinien jechać Rzymowskiego (bo np. krócej)?