Komunikacja miejska po M2C
Moderator: Wiliam
Nie sprecyzowano takich danych: http://kepa.waw.pl/interpelacje/2015_in ... _pismo.pdf

Przez błonia na skróty? Interesujące ale nie wiem czy realne.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nierealne. Wątpię czy ktoś odważył by się wpuścić liniowo autobusy, jak to bardziej przypomina wyjazd z posesji (zmiana wysokości drogi), niż skrzyżowanie.

A dlaczego jednokierunkowo akurat? Zieleniecka jest rano niepewna, a wtedy ta linia byłaby bardzo potrzebna.Wiliam pisze:Samorząd Mieszkańców Saskiej Kępy podobnież walczy pismami o uruchomienie jednokierunkowej linii autobusowej na trasie:
Metro Stadion Narodowy - Zamoyskiego - Al.Zieleniecka - Francuska - Zwycięzców - Wał Miedzeszyński - Wybrzeże Szczecińskie - Sokola - Metro Stadion Narodowy
Nie powiem żeby mi się takie coś nie podobało, ale może naprawdę warto by było uzwyklić E1 i puścić je przez Saską i Zwycięzców?
ŁK
Bo to rozwiązanie tylko z perspektywy Saskiej Kępy, gdzie w gorsze dni Francuska i nawet Paryska stoją w stronę Ronda non-stop.

A będą stały też po otwarciu mostu Łazienkowskiego za parę miesięcy? Wątpię, więc chyba nie ma sensu tego uruchamiać, skoro przetrwaliście całą wiosnę.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Będzie stał Wał. Buspas się tam raczej nie utrzyma.
Tylko to jest raczej argument przeciw uruchamianiu tej linii. Zresztą nie wiem po co komu dodatkowy autobus na Wale, ale to inna kwestia.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Może naiwnie, ale patrzę na to jako chęć dojeżdżania do M2 także po otwarciu mostu Łazienkowskiego. Chyba nikt tutaj nie wierzy że takie coś powstanie. Natomiast, że dzięki temu zaistnieją inne zmiany ułatwiające dojazd do M2, to jestem w stanie uwierzyć.

Problem w tym, że ZTM jest w swoim postępowaniu zapętlony, podobnie jak dzielnica. Dzielnica chętnie przyjmie dodatkowy autobus do M2, ale już np. postawienie sprawy przez ZTM jako "albo centrum albo Stadion" spotka się z natychmiastowym oporem, jeśli nie dzielnicy, to kilku malkontentnych mieszkańców. I wtedy co? Znowu wróci się do stanu sprzed zmian? 
ZTM raczej nie postawi tak sprawy, tylko w najgorszym przypadku podzieli jedną kiepską linię, na dwa PKSy. 
Ja liczę tylko na dłubanie w tym co jest (E1).
Ja liczę tylko na dłubanie w tym co jest (E1).

Z majstrowaniem przy E-1 będzie problem, bo po powrocie 502 i 514 na Politechnikę, będzie ono jedynym połączeniem Saskiej ze Stadionem. A Saska na pewno jest ważniejsza niż Zwycięzców. Będzie miał ZTM zgryz, jak rozegrać dojazd z Pragi-Południe do M2C po otwarciu mostu. Bo nie chce mi się wierzyć, by możliwa była opcja z zostawieniem tylko E-1.
Raczej chęć w ogóle dojeżdżania z Saskiej Kępy do M2. Tak blisko, a tak daleko... Ale jak już, to taka linia powinna większą część Saskiej Kępy objechać.Wiliam pisze:Może naiwnie, ale patrzę na to jako chęć dojeżdżania do M2 także po otwarciu mostu Łazienkowskiego.
Dojazd do M2 z Saskiej musi być jednoperonowy z Trasą Łazienkowską? Nie może być z wiaduktu?pawcio pisze:Z majstrowaniem przy E-1 będzie problem, bo po powrocie 502 i 514 na Politechnikę, będzie ono jedynym połączeniem Saskiej ze Stadionem. A Saska na pewno jest ważniejsza niż Zwycięzców. Będzie miał ZTM zgryz, jak rozegrać dojazd z Pragi-Południe do M2C po otwarciu mostu. Bo nie chce mi się wierzyć, by możliwa była opcja z zostawieniem tylko E-1.

Dużo zależy, czy ostanie się jakaś linia z Ostrobramskiej. Przesiadka niejednoperonowa nie ma sensu.