System informacji pasażerskiej w metrze

Moderator: JacekM

metron

Post autor: metron » 24 maja 2009, 22:29

JacekM pisze:
metron pisze:A kto ma się tym zająć podczas peturbacji w ruchu kiedy wszyscy pracownicy odpowiedzialni za prowadzenie ruchu mają i tak od diabła roboty ?????
Powiedz mi, co kłopoty kadrowe metra mają obchodzić pasażera wprowadzonego w błąd?

Jakie kłopoty kadrowe, po prostu priorytetem jest udrożnienie ruchu i minimalizacja dalszych opóźnień
Jako pasażer wolę szybciej dotrzeć do celu niż czekać na peronie patrząc na informację że pociąg przyjedzie opoźniony
Zresztą pisałem o tym od momentu wprowadzenia tego systemu że nie sprawdzi się w sytuacji zakłócenia w ruchu
Oczywisćie metro zatrudni całą rzeszę pracowników tylko po to aby od wielkiego dzwonu poinformować JackaM że pociąg zamiast po 3 minutach przyjedzie po 6

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 24 maja 2009, 22:50

Nie, może po prostu nie warto brać się za rzeczy, których się nie umie robić, albo wynająć do tego odpowiednią ekipę. To chyba nie jest w porządku że jest jeden koleś od sterowania ruchem i od informacji pasażerskiej. Niestety dobrego przykładu w Warszawie nie ma - SIP w Alejach Jerozolimskich działa jeszcze gorzej :( Zresztą byłbym bardzo sceptyczny co do tego udrożniania ruchu i dalszych opóźnień, parę dni temu jechałem w godzinach ścisłego szczytu z 8-minutowym następstwem, a parę lat temu za czasów wahadła notorycznym były takie odjazdy, co prawda w godzinach 18-19, ze stacji Świętokrzyska. (-(
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 24 maja 2009, 23:26

To przestań jeździć metrem i już... Nikt nie zmusza... Ja nie korzystam z kolei i wspólnego biletu i nie płaczę ;)

Adam G.

Post autor: Adam G. » 24 maja 2009, 23:27

SławekM pisze:To przestań jeździć metrem i już... Nikt nie zmusza... Ja nie korzystam z kolei i wspólnego biletu i nie płaczę ;)
ale chyba można ponarzekać na to, co faktycznie jest złe, nie? czy może należy biernie na to wszystko patrzeć i uznawać, że "tak musi być"?
noidea

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 24 maja 2009, 23:32

Biedni jesteście... metro to nie taxi, następny za 3-4 minuty...

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 25 maja 2009, 15:12

W nowym ruskim (032) od Starych Bielan w stronę Młocin lektor zapowiada "Natolin", "Imielin" etc. Nie wiem czy to jest jednorazowe, czy zawsze.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 25 maja 2009, 15:27

metron pisze:Oczywisćie metro zatrudni całą rzeszę pracowników tylko po to aby od wielkiego dzwonu poinformować JackaM że pociąg zamiast po 3 minutach przyjedzie po 6
ale o co w ogóle chodzi?
Jak stałem niuedawno w międzyszczycie na pociąg i była większa luka, to pojawiło się na ekranie, że pociąg przyjedzie po 7 minutach!
JacekM pisze:Nie, może po prostu nie warto brać się za rzeczy, których się nie umie robić, albo wynająć do tego odpowiednią ekipę
a coś merytorycznego do dodania?
JacekM pisze:Zresztą byłbym bardzo sceptyczny co do tego udrożniania ruchu i dalszych opóźnień, parę dni temu jechałem w godzinach ścisłego szczytu z 8-minutowym następstwem
No i? Co to ma wspólnego z tematem?
Piotrek pisze:W nowym ruskim (032) od Starych Bielan w stronę Młocin lektor zapowiada "Natolin", "Imielin" etc. Nie wiem czy to jest jednorazowe, czy zawsze.
a jechałeś od wcześniejszej stacji niż Stare Bielany?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 maja 2009, 15:34

Od razu rzeszę ludzi... wystarczy, by ktoś na Młocinach miał JEDEN PRZYCISK z napisem "przyspieszony odjazd", który automatycznie wzbudzał by odpowiednią reakcję SIP.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 25 maja 2009, 15:47

Glonojad pisze:Od razu rzeszę ludzi... wystarczy, by ktoś na Młocinach miał JEDEN PRZYCISK z napisem "przyspieszony odjazd", który automatycznie wzbudzał by odpowiednią reakcję SIP.
w przeważającej większości przypadków ruchem steruje dyspozytor i gdy zaistnieje taka konieczność, wydaje polecenie odjazdu przed rozkładem. Takie sytuacjie nie powinny być jednak częste. Poza tym przypomnę, że ekrany nadal opatrzone są napisem "TEST".

Adam G.

Post autor: Adam G. » 25 maja 2009, 18:23

MeWa pisze:Poza tym przypomnę, że ekrany nadal opatrzone są napisem "TEST".
świetna wymówka, może w takim razie zostawić ten napis na zawsze? ile można testować taki system?

[ Komentarz dodany przez: MeWa: Pią 23 Paź, 2009 02:01 ]
Usunięcie części wiadomości nie na temat. MeWa
noidea

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 25 maja 2009, 21:47

MeWa pisze:a jechałeś od wcześniejszej stacji niż Stare Bielany?
Tak. Było ok do Słodowca, ale następna zapowiedź to była "Natolin" za S.B. i tak aż na Stokłosy zajechaliśmy ;)
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 25 maja 2009, 22:18

Adam G. pisze:ile można testować taki system?
Dotąd aż nie będzie zastrzeżeń do jego funkcjonowania. Zresztą jakby nie było napisu, to byś narzekał, że go nie ma.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 maja 2009, 8:14

MeWa pisze:
Glonojad pisze:Od razu rzeszę ludzi... wystarczy, by ktoś na Młocinach miał JEDEN PRZYCISK z napisem "przyspieszony odjazd", który automatycznie wzbudzał by odpowiednią reakcję SIP.
w przeważającej większości przypadków ruchem steruje dyspozytor i gdy zaistnieje taka konieczność, wydaje polecenie odjazdu przed rozkładem. .
No i wtedy mógłby jednym ruchem załączać automatyczny komunikat. Naprawdę uważasz, że to zbytek?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 26 maja 2009, 18:48

Glonojad pisze:automatyczny komunikat
"Szanowni Pasażerowie! Nie biegnijcie - i tak nie zdążycie, pociąg właśnie odjeżdża"? :D :D

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 maja 2009, 8:50

Chodziło mi raczej o zmianę wyświetlania na SIP :p

ODPOWIEDZ