Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 27 mar 2012, 15:13

Bastian pisze:Zgadnijmy, co jej powie to szefostwo?
"Bo mieszkańcy..." A wyrok SKO jest jasny i czytelny.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 27 mar 2012, 15:18

Bastian pisze:
MichalJ pisze:Te materiały do decyzji środowiskowej to ZTM przygotowywał, tak? Kiedy?
W jakim sensie "kiedy"? Nadal przygotowuje...
Jedna już była i upadła, nie? Chodzi mi o to, za czyjej kadencji powstała...
Bastian pisze:
MichalJ pisze:nawet pekap finiszuje z lotniskiem (chociaż leży z Niedźwiadkiem). A tramwaju ani kawałeczka niedasie.
Naprawdę chcesz porównać opóźnienie lotniska z opóźnieniem np. Powstańców Śląskich i coś w ten sposób udowodnić? 8-(
Następny, co bierze coś do siebie? Ja tylko fakty stwierdzam... :) A jak już, to rzeczona Powstańców jest ile razy prostszą inwestycją?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 mar 2012, 15:28

MichalJ pisze:Następny, co bierze coś do siebie?
Nic podobnego =;
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 mar 2012, 16:12

MichalJ pisze:. A tramwaju ani kawałeczka niedasie.
Kawałeczek się dało, na Jagiellońskiej na przykład.

A oprócz tego- Zieleniecka z Targową, Nowowiejska, Mickiewicza, czy wreszcie - zachodni odcinek TMP. Wszystko nowiusieńkie tory, z decyzją środowiskową i pełną procedurą.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 27 mar 2012, 16:47

Glonojad pisze:
MichalJ pisze:. A tramwaju ani kawałeczka niedasie.
Kawałeczek się dało, na Jagiellońskiej na przykład.
Tymczasowego...
A oprócz tego- Zieleniecka z Targową, Nowowiejska, Mickiewicza, czy wreszcie - zachodni odcinek TMP. Wszystko nowiusieńkie tory, z decyzją środowiskową i pełną procedurą.
Targowa z tego najlepsza. Nowowiejska - nie przypominaj, bo mi ciśnienie skacze. TMP - o ile dłużej było nieczynne niż zapowiadano? Boernerowo tak samo.

Poza tym jakoś trudno się zachwycać remontem połączonym z niewielką modernizacyjką...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 mar 2012, 17:03

MichalJ pisze:
Glonojad pisze: Kawałeczek się dało, na Jagiellońskiej na przykład.
Tymczasowego...
Co skali zadania w żaden sposób nie zmienia - powyżej pół roku załatwiasz tak samo, jak na stałe. No, warunki przebudowy gestorzy mogą (nie muszą) dać łagodniejsze.
Poza tym jakoś trudno się zachwycać remontem połączonym z niewielką modernizacyjką...
Wymianą wszystkiego od zera, z budową dodatkowych torów, przesuwaniem przystanków (torów zresztą też) - no, można to nazwać "remontem z niewielką modernizacyjką", ale będzie to po prostu, z technicznego i prawnego punktu widzenia, nieprawda.

Jak się chce psa uderzyć, to kij się zawsze znajdzie. Można nawet twierdzić, że ZMID, z czterokrotnie obciętą liczbą inwestycji przy tej samej liczbie pracowników, jest wzorowym inwestorem. Internet wszystko przyjmie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 27 mar 2012, 17:08

A w Ameryce Murzynów biją, nie?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 mar 2012, 17:10

O tym, że ZMID jest "lepszy", to akurat sam pisałeś.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 27 mar 2012, 17:19

Czy ja komuś liczę pracowników?

Nie pisałem, która komórka jest lepsza od której.

Pisałem, że inwestycje drogowe jakoś idą do przodu, a tramwajowe - nie bardzo. I to jest fakt, którego się zaklęciami nie odwróci. I sorry, gregory, dla pasażera na Nowowiejskiej był remont. A most jest nowy.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 mar 2012, 17:56

Dla pasażera napis "zjazd do zajezdni" oznacza, że tramwaj zawiezie go po trasie do celu, zaś komunikat głosowy "uwaga: zjazd do zajezdni Wola" nie chroni przed spacerem z Rogalińskiej na Płocką (żeby nie było, o nazwach przystanków mówię). Prawdy nie ustala się w głosowaniu...

[ Dodano: |27 Mar 2012|, 2012 17:57 ]
MichalJ pisze: Pisałem, że inwestycje drogowe jakoś idą do przodu, a tramwajowe - nie bardzo. I to jest fakt, którego się zaklęciami nie odwróci.
No, jak się ma własną (tzw. pasażerską) definicję inwestycji, to z pewnością można to uznać za "fakt".

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 30 mar 2012, 13:20

MichalJ pisze:Pisałem, że inwestycje drogowe jakoś idą do przodu, a tramwajowe - nie bardzo. I to jest fakt, którego się zaklęciami nie odwróci. I sorry, gregory, dla pasażera na Nowowiejskiej był remont. A most jest nowy.
Drogowych inwestycji jest dużo więcej, więc jak 1/10 wypala, to i tak jest o czym pisać i o nich słychać. A tramwajowe? Jak jedna upadła, to 50% planu z minionej 4-latki poleciało.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 mar 2012, 13:55

tarantula01 pisze:
MichalJ pisze:Pisałem, że inwestycje drogowe jakoś idą do przodu, a tramwajowe - nie bardzo. I to jest fakt, którego się zaklęciami nie odwróci. I sorry, gregory, dla pasażera na Nowowiejskiej był remont. A most jest nowy.
Drogowych inwestycji jest dużo więcej, więc jak 1/10 wypala, to i tak jest o czym pisać i o nich słychać. A tramwajowe? Jak jedna upadła, to 50% planu z minionej 4-latki poleciało.
=D>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

MichalJ

Post autor: MichalJ » 30 mar 2012, 15:15

Problem w tym, że upadły obie.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 mar 2012, 15:16

Tarchomin i...?

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 30 mar 2012, 15:16

Wilanów?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

ODPOWIEDZ