"Bo mieszkańcy..." A wyrok SKO jest jasny i czytelny.Bastian pisze:Zgadnijmy, co jej powie to szefostwo?
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Moderator: Wiliam
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Jedna już była i upadła, nie? Chodzi mi o to, za czyjej kadencji powstała...Bastian pisze:W jakim sensie "kiedy"? Nadal przygotowuje...MichalJ pisze:Te materiały do decyzji środowiskowej to ZTM przygotowywał, tak? Kiedy?
Następny, co bierze coś do siebie? Ja tylko fakty stwierdzam...Bastian pisze:Naprawdę chcesz porównać opóźnienie lotniska z opóźnieniem np. Powstańców Śląskich i coś w ten sposób udowodnić?MichalJ pisze:nawet pekap finiszuje z lotniskiem (chociaż leży z Niedźwiadkiem). A tramwaju ani kawałeczka niedasie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nic podobnegoMichalJ pisze:Następny, co bierze coś do siebie?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Kawałeczek się dało, na Jagiellońskiej na przykład.MichalJ pisze:. A tramwaju ani kawałeczka niedasie.
A oprócz tego- Zieleniecka z Targową, Nowowiejska, Mickiewicza, czy wreszcie - zachodni odcinek TMP. Wszystko nowiusieńkie tory, z decyzją środowiskową i pełną procedurą.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tymczasowego...Glonojad pisze:Kawałeczek się dało, na Jagiellońskiej na przykład.MichalJ pisze:. A tramwaju ani kawałeczka niedasie.
Targowa z tego najlepsza. Nowowiejska - nie przypominaj, bo mi ciśnienie skacze. TMP - o ile dłużej było nieczynne niż zapowiadano? Boernerowo tak samo.A oprócz tego- Zieleniecka z Targową, Nowowiejska, Mickiewicza, czy wreszcie - zachodni odcinek TMP. Wszystko nowiusieńkie tory, z decyzją środowiskową i pełną procedurą.
Poza tym jakoś trudno się zachwycać remontem połączonym z niewielką modernizacyjką...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co skali zadania w żaden sposób nie zmienia - powyżej pół roku załatwiasz tak samo, jak na stałe. No, warunki przebudowy gestorzy mogą (nie muszą) dać łagodniejsze.MichalJ pisze:Tymczasowego...Glonojad pisze: Kawałeczek się dało, na Jagiellońskiej na przykład.
Wymianą wszystkiego od zera, z budową dodatkowych torów, przesuwaniem przystanków (torów zresztą też) - no, można to nazwać "remontem z niewielką modernizacyjką", ale będzie to po prostu, z technicznego i prawnego punktu widzenia, nieprawda.Poza tym jakoś trudno się zachwycać remontem połączonym z niewielką modernizacyjką...
Jak się chce psa uderzyć, to kij się zawsze znajdzie. Można nawet twierdzić, że ZMID, z czterokrotnie obciętą liczbą inwestycji przy tej samej liczbie pracowników, jest wzorowym inwestorem. Internet wszystko przyjmie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O tym, że ZMID jest "lepszy", to akurat sam pisałeś.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dla pasażera napis "zjazd do zajezdni" oznacza, że tramwaj zawiezie go po trasie do celu, zaś komunikat głosowy "uwaga: zjazd do zajezdni Wola" nie chroni przed spacerem z Rogalińskiej na Płocką (żeby nie było, o nazwach przystanków mówię). Prawdy nie ustala się w głosowaniu...
[ Dodano: |27 Mar 2012|, 2012 17:57 ]
[ Dodano: |27 Mar 2012|, 2012 17:57 ]
No, jak się ma własną (tzw. pasażerską) definicję inwestycji, to z pewnością można to uznać za "fakt".MichalJ pisze: Pisałem, że inwestycje drogowe jakoś idą do przodu, a tramwajowe - nie bardzo. I to jest fakt, którego się zaklęciami nie odwróci.
- tarantula01
- Kontakt:
Drogowych inwestycji jest dużo więcej, więc jak 1/10 wypala, to i tak jest o czym pisać i o nich słychać. A tramwajowe? Jak jedna upadła, to 50% planu z minionej 4-latki poleciało.MichalJ pisze:Pisałem, że inwestycje drogowe jakoś idą do przodu, a tramwajowe - nie bardzo. I to jest fakt, którego się zaklęciami nie odwróci. I sorry, gregory, dla pasażera na Nowowiejskiej był remont. A most jest nowy.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
tarantula01 pisze:Drogowych inwestycji jest dużo więcej, więc jak 1/10 wypala, to i tak jest o czym pisać i o nich słychać. A tramwajowe? Jak jedna upadła, to 50% planu z minionej 4-latki poleciało.MichalJ pisze:Pisałem, że inwestycje drogowe jakoś idą do przodu, a tramwajowe - nie bardzo. I to jest fakt, którego się zaklęciami nie odwróci. I sorry, gregory, dla pasażera na Nowowiejskiej był remont. A most jest nowy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow