Informacja pasażerska
O 16:40 było na ZTM "utrudnienia na liniach KM i S2 - zakończono". To pewnie przez Służewiec. O S3 nie było słowa, a jeszcze 2 godziny później S2 miały po -40. To ja się pytam: kto! Kto to zakończył?
ŁK
Ze Zlecenia.MichalJ pisze:Przystankowe to chyba nie z wagonów biorą.
Ja się nie dziwię, skoro nie było ogłoszenia o odwołaniu zmian, to skąd osoba wgrywająca rozkłady miała wiedzieć, że trzeba znowu wgrać stary...
Polityka złym doradcą w pracy!
Dziś grodziowe 202 o 8:40 ze Stadionu miało boczną tablicę w postaci kartki A5 z napisem 202.
ŁK
- Matrix2441
W Grodziu to się czasem zdarza. Na 126 też tak kiedyś było. Albo te ich "korale" naklejane na kawałek kartonu...
To bede pisać zeby im sie przestało zdarzać, bo to wieś gorsza niz PKS.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
- TranslatorPS
Gorszym od samego siebie to trzeba umieć być, nie powiemŁukasz pisze:To bede pisać zeby im sie przestało zdarzać, bo to wieś gorsza niz PKS.
PB, NMSP
Ten od cyferek i tłumaczeń.
Ostatni manual miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni wysokopodłogowy miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni 5B/6B: EN71-010 > ROJ 30513, 13.10.2025
Ostatni pod banderą ZTM: 6208 > 13/189, 7.01.2023
Ostatni manual miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni wysokopodłogowy miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni 5B/6B: EN71-010 > ROJ 30513, 13.10.2025
Ostatni pod banderą ZTM: 6208 > 13/189, 7.01.2023
Na 516 w DŚ dwie brygady mają kartkę zamiast dechy od początku sierpnia...Łukasz pisze:Dziś grodziowe 202 o 8:40 ze Stadionu miało boczną tablicę w postaci kartki A5 z napisem 202.
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
A na 211 to codziennie Sancity z EEC wozi tablicę z pełną trasą? W ogóle po co organizator im dawał taką tablicę, jak jeżdżą tylko na trasie skróconej? Potem nie dziwne, że pasażerowie zamiast kursów skróconych wolą osobną linię. 
Nie, są tylko kartki.ashir pisze:A na 211 to codziennie Sancity z EEC wozi tablicę z pełną trasą? W ogóle po co organizator im dawał taką tablicę, jak jeżdżą tylko na trasie skróconej? Potem nie dziwne, że pasażerowie zamiast kursów skróconych wolą osobną linię.
Aha, bo w poniedziałek była normalna tablica (naklejka) z pełną trasą, co mogło wprowadzać w błąd ludzi. A to dziwne, że kartki, bo Mobilis do ostatniego dnia woził normalną tablicę z trasą skróconą w swoim Libero, choć też 1 września zaczynał niestety od kserówek. 
Sytuacja z dziś (tramwaj linii 10 zjeżdżający z Górczewskiej do R-3): do kabiny motorniczej puka pasażerka i mówi
- Ma pani złą tablice w drugim wagonie.
- Ale ja jadę do zajezdni.
- Ja wiem jak pani jedzie, ale na tablicy jest błędna trasa!
Motornicza wyszła z kabiny, sprawdziła, tablica była dobra. Pasażerka chyba była przyzwyczajona do zjazdów przez Wołoską. Ciekawi mnie ile takich "lepiej" wiedzących pasażerów potem pisze skargi do ZTMu...
- Ma pani złą tablice w drugim wagonie.
- Ale ja jadę do zajezdni.
- Ja wiem jak pani jedzie, ale na tablicy jest błędna trasa!
Motornicza wyszła z kabiny, sprawdziła, tablica była dobra. Pasażerka chyba była przyzwyczajona do zjazdów przez Wołoską. Ciekawi mnie ile takich "lepiej" wiedzących pasażerów potem pisze skargi do ZTMu...

Podobno 256 znaków (czy ile tam jest) Tadziomann'a nie pozwala wpisać trasy zjazdu. A tu proszę, wystarczy tylko chcieć (choć w tym wypadku to raczej musieć):
Kod: Zaznacz cały
z - kurs do przyst. RONDO ŻABA i dalej do zajezdni "ŻOLIBORZ"
m - kurs do przyst. KRÓLIKARNIA i dalej do zajezdni "MOKOTÓW"
n - kurs do przyst. KRÓLIKARNIA i dalej do zajezdni "MOKOTÓW"
od przyst. STANIEWICKA do przyst. PL.BANKOWY
obowiązuje przejazd ulicami: Starzyńskiego, Most Gdański, Andersa
x - kurs do przyst. METRO WILANOWSKA
p - kurs do przyst. DW.WILEŃSKI i dalej do zajezdni "PRAGA"
u - od przyst. STANIEWICKA do przyst. PL.BANKOWY obowiązuje przejazd
ulicami: Starzyńskiego, Most Gdański, AndersaJa z kolei widziałem Libero z naklejką, a SanCity jeżdżę codziennie rano i w szczycie A ciągle są kserówkiashir pisze:Aha, bo w poniedziałek była normalna tablica (naklejka) z pełną trasą, co mogło wprowadzać w błąd ludzi. A to dziwne, że kartki, bo Mobilis do ostatniego dnia woził normalną tablicę z trasą skróconą w swoim Libero, choć też 1 września zaczynał niestety od kserówek.
Pytanie do Radia Erewań: czy to prawda, że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają samochody. Prawda to. Ale nie Tadzioman, tylko Busman, nie 256 tylko 255, nie w przypadku linii, tylko w przypadku półkursu. Ale poza tym wszystko się zgadza.Paweł D. pisze:Podobno 256 znaków (czy ile tam jest) Tadziomann'a nie pozwala wpisać trasy zjazdu. A tu proszę, wystarczy tylko chcieć (choć w tym wypadku to raczej musieć):Kod: Zaznacz cały
z - kurs do przyst. RONDO ŻABA i dalej do zajezdni "ŻOLIBORZ" m - kurs do przyst. KRÓLIKARNIA i dalej do zajezdni "MOKOTÓW" n - kurs do przyst. KRÓLIKARNIA i dalej do zajezdni "MOKOTÓW" od przyst. STANIEWICKA do przyst. PL.BANKOWY obowiązuje przejazd ulicami: Starzyńskiego, Most Gdański, Andersa x - kurs do przyst. METRO WILANOWSKA p - kurs do przyst. DW.WILEŃSKI i dalej do zajezdni "PRAGA" u - od przyst. STANIEWICKA do przyst. PL.BANKOWY obowiązuje przejazd ulicami: Starzyńskiego, Most Gdański, Andersa
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ok, są to naprawdę takie niuanse, że nie mają większego znaczenia w sprawie (słowa linia nawet nie użyłem).
Ale faktycznie - zgadza się przynajmniej to jedno najważniejsze - nic nie stoi na przeszkodzie, aby trasę zjazdu wpisać.
Ale faktycznie - zgadza się przynajmniej to jedno najważniejsze - nic nie stoi na przeszkodzie, aby trasę zjazdu wpisać.