Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
-
autobusomaniak
Jak najszybciej i najlepiej dotrzeć z Legionowa do Metra Wilanowska w Warszawie? Lepiej wybrać komunikację miejską, (jeśli tak, to czy odpowiedniejsze połączenie zapewni dojazd do dworca w Legionowie, przesiadka w pociąg do Dworca Gdańskiego i
, czy wybrać autobus, np. 723/731+508/510/511 i
) czy samochód będzie bardziej odpowiednim środkiem transportu (oczywiście, jeśli nie będzie korków) i o której godzinie wyjechać z domu, żeby zdążyć na czas?
Dodam, że do celu muszę dotrzeć najpóźniej o 15:30 i będzie to dzień powszedni, a dokładniej najbliższa środa (08.08.2012 r.) 
Zależy jak daleko masz w Legionowie do pociągu a jak daleko do autobusów. Niemniej ja bym optował za komunikacją miejską a nie samochodem. Zwłaszcza, że jedziesz do takiego miejsca gdzie szybciutko możesz zasunąć metrem.
A może po prostu weź samochód, podjedź do któregoś z P+R na północy Warszawy przy stacji metra i tylko metrem sobie podjedź. Most Północny przecież masz, a tam samochodem szybciutko.
A może po prostu weź samochód, podjedź do któregoś z P+R na północy Warszawy przy stacji metra i tylko metrem sobie podjedź. Most Północny przecież masz, a tam samochodem szybciutko.
-
autobusomaniak
Do stacji mam około 1 kilometra, ale dojazd nie stanowi problemu, ponieważ mam spod samego domu ~ 50 m 736, który zawiezie mnie pod samą stację. Niestety, mankamentem tej linii jest częstotliwość, bowiem kursuje tylko co godzinę. 723 również jeździ z tego samego przystanku, natomiast od 731 dzieli mnie jakieś 500 m.reserved pisze:Zależy jak daleko masz w Legionowie do pociągu a jak daleko do autobusów.
To znaczy samochodu nie będę musiał nigdzie zostawiać, ponieważ mam własnego szofera.reserved pisze:A może po prostu weź samochód, podjedź do któregoś z P+R na północy Warszawy przy stacji metra i tylko metrem sobie podjedź. Most Północny przecież masz, a tam samochodem szybciutko.
- vernalisadonis
Ja bym pojechał SKM obojętnie jaką do metra i w Metroautobusomaniak pisze:Jak najszybciej i najlepiej dotrzeć z Legionowa do Metra Wilanowska w Warszawie? Lepiej wybrać komunikację miejską, (jeśli tak, to czy odpowiedniejsze połączenie zapewni dojazd do dworca w Legionowie, przesiadka w pociąg do Dworca Gdańskiego i, czy wybrać autobus, np. 723/731+508/510/511 i
) czy samochód będzie bardziej odpowiednim środkiem transportu (oczywiście, jeśli nie będzie korków) i o której godzinie wyjechać z domu, żeby zdążyć na czas?
Dodam, że do celu muszę dotrzeć najpóźniej o 15:30 i będzie to dzień powszedni, a dokładniej najbliższa środa (08.08.2012 r.)
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Na pewno nie będzie najtaniej... Ale jeśli cena, ani parkowanie nie stanowi problemu, to ja bym wybrał chyba samochód do mostu Północnego, później na południe Wybrzeżem Gdyńskim i doTo znaczy samochodu nie będę musiał nigdzie zostawiać, ponieważ mam własnego szofera.Myślę, że podróż autem do
Młociny, a następnie metrem będzie najlepszą opcją.
[ Dodano: Pon 06 Sie, 2012 23:09 ]
Właśnie... Ze sposobów tańszych, a najszybszych - na piechtę do stacji (kilometr to mniej niż 10 minut w końcu) i ciapongiem do metra... Tylko tu jesteś skazany na rozkład...
Wyjeżdzasz ze Starego Rembertowa do skrzyżowania Marsa, Okularowa oraz Chełmżyńska, wsiadasz w 401 jadące w kierunku Ursusa, wysiadasz na przystanku Witosa03 przemieszczasz się na przystanek Witosa01 wsiadasz w 131, 180, 185 lub 187 wysiadasz i jesteś w centrum handlowym Sadyba.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
Zalezy o której godzinie. Jak nie w godzinach porannych to do Okularowej 10 minut, potem 5-10 minut czekania na 401, 401 w 15 minut do Witosa no i z 5 minut do Sadyby razem powinno wyjśc okolo 40 minut.
Czas przejazdu 162 z Powisla do Witosa jest taki sam jak 401, 131 to juz ponad 20 minut i na pewno nieoplacalna sprawa.
Czas przejazdu 162 z Powisla do Witosa jest taki sam jak 401, 131 to juz ponad 20 minut i na pewno nieoplacalna sprawa.
Jak dojechać do Ossowa w środę na obchody BW korzystając z oferty ZTMu i gdzie dokładnie są te obchody? Jakby mi ktoś na mapce wskazał byłoby dobrze. Bo tereny rozległe dosyć tam widzę... I wygląda na to, że równie dobrze można się przejść z Mokrego Ługu zamiast jechać aż do Wołomina. Dobrze myślę
?
Zerknij na : http://wolomin.org/home/Aktualnosci/Ossow-2012.aspx , http://www.bitwawarszawska.pl/index.php ... okaz&id=19 , http://www.bitwawarszawska.pl/pliki/akt ... y%2011.jpg
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus