Tabor SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
-
Michalk001
Kilka minut temu do Mińska pojechał elf nr 404. może z tą następną dostawą będzie już mniej zabawy przy odbiorach i szybko wyjadą?
Tak sobie popatrzyłem dziś na wyświetlacze w jednym z ELFów, które dziś spotkałem. Nic się nie zmieniło. Na zewnątrz jeden z paneli do połowy już ciemny. W środku - podobnie. To samo co było dawniej, jest i dziś.... A są dostawcy, u których działa to jednak lepiej.
Tak sobie popatrzyłem dziś na wyświetlacze w jednym z ELFów, które dziś spotkałem. Nic się nie zmieniło. Na zewnątrz jeden z paneli do połowy już ciemny. W środku - podobnie. To samo co było dawniej, jest i dziś.... A są dostawcy, u których działa to jednak lepiej.
zastanawia mnie w czym jest problem.przewoz pisze:
Czy ktoś w SKM panuje nad działaniem informacji pasażerskiej i nad wymaganiem jej dobrego działania od producenta?
Chyba nie.
w 14WE bardzo często na wyświetlaczach przednich wyświetla się "koniec trasy" kiedy sie zwróci uwagę kierownikowi ze coś jest nie tak to nagle działają prawidłowo - nie pamiętają o przestawieniu sterownia, czy porostu sterownik nawala ??
w 19WE jest identycznie a do tego problem z wewnętrznymi wyświetlaczami / czy nie można ich na stałe ustawić żeby tylko wyświetlały trasę bez pokazywania jaki to przystanek / i czemu nie są one zintegrowane z systemem głosowym który działa bez problemowo ??
w 27WE widuje brak wyświetlania przedniego , i dopiero na ochocie o 16:40 ktoś przynosi tablice drukowane w jakim kierunku się udaje pociąg, rozumiem ze to wada "wieku dziecięcego"
czy ktoś z SKM próbował kiedykolwiek dowiedzieć się w czym jest przyczyna wadliwego działania systemu, przecież podobne systemy działają w Tramwajach i Autobusach i tam naprawdę działają, czyli się da to dobrze uruchomić
aha.. Jadąc dla przykładu z Centrum do Otwocka, w Wawrze zapowiada Anin.. w Aninie - Międzylesie...Nxo pisze:na S1 zapowiedzi są dobrze zsynchronizowane z przystankami
[ Dodano: |9 Wrz 2011|, 2011 14:55 ]
Wygląda na prawdę nieźle.maddeth pisze:Jest już wizualka 35WE w malowaniu SKM
http://www.rynek-kolejowy...agu_dla_SKM.htm