(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
To niech puszczą na 6 składy dwuwagonowe, bo teraz w solówkach bywa ciasno od Metra Marymont pewnie do AWF-u. Obserwując to wszystko, myślę czy nie lepiej byłoby skrócić 6 z Koła tylko do Huty, a w zamian 17 tylko do Metra Młociny. Jeśli się tak da (a pewnie się nie da, bo solówki też trzeba gdzieś wysłać). Tylko wtedy, jeśli byłoby zatrzymanie na JPII, co zdarza się często, nie byłoby żadnego tramwaju na Marymonckiej. Wydłużenie 37 do Twardowskiej nie byłoby takie więc głupie, a że oszczędność niewielka, to cóż...Glonojad pisze:37 do Twardowskiej to by dopiero bylo bez sensu: po pierwsze petla o przystanek za blisko, po drugie - oszczednosc wozow jeszcze bardziej symbolicznÄ , po trzecie - wowczas skonczyloby sie na przystanku TWARDOWSKA w obu kierunkach dla 6 i 17 a to jest dokladna odwrotnosc tego, co z nim nalezy zrobic.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
6 na składach zabije wszelką oszczędność.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
MichałP. pisze: ZTM na facebook-u napisał, że planują przekształcenie "16" w 41 na trasie wydłużonej od R.Starzyńskiego do Żerania Wschodniego
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Byłeś ostatnio w Alejach?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie, 28 na Ratuszowej może iść na solówki, które przestaną się dzięki temu pałętać na 16 czy 18...