Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 mar 2008, 19:25

Bastian pisze:A to inna sprawa :D
A więc de facto wysyłasz mnie na Berdyczów :p - ale to Ty pouczasz spółki miejskie o zasadach promocji :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 mar 2008, 21:23

Nie zauważyłem, bym dyskutował tu z jakimikolwiek spółkami miejskimi :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ja0306

Post autor: ja0306 » 20 mar 2008, 21:55

No Limit Biker pisze:nie mówie, że jest zbędna, jednak, na 80% trasy po prostu nikt nią nie jeździ. wg mnie powinna być ona połączona ze 133 i stworzyć coś na wzór 179 na Usrsynowie.
Aha, ale to dopiero jak bedzie tramwaj na Nowodwory i Winnicę, wtedy nie bedzie potrzebna linia z Choszczówki do Żerania.

R10

Post autor: R10 » 21 mar 2008, 2:01

No Limit Biker pisze:R10 o Myśliborskiej, a Bastian o Modlińskiej ;)

Myśle, że postawiona kilka postów wcześniej tez nt. autobusów Milenijną, czy innymi zadupiami, jest po prostu próbą przypodobania się nowemu elektoratowi. 516 jak dla mnie to pierwszej klasy muchowóz, a jego koncepcja opierała się właśnie na przeprowadzeniu linii przez nowe osiedla.
jest dokładnie tak jak piszesz

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 mar 2008, 8:32

Bastian pisze:Nie zauważyłem, bym dyskutował tu z jakimikolwiek spółkami miejskimi :>
No właśnie, mimo braku ich obecności je pouczasz :p

A tak serio, to klasyczny przykład belki w oku własnym :-$

[ Dodano: 2008-03-21, 08:33 ]
ja0306 pisze:
No Limit Biker pisze:nie mówie, że jest zbędna, jednak, na 80% trasy po prostu nikt nią nie jeździ. wg mnie powinna być ona połączona ze 133 i stworzyć coś na wzór 179 na Usrsynowie.
Aha, ale to dopiero jak bedzie tramwaj na Nowodwory i Winnicę, wtedy nie bedzie potrzebna linia z Choszczówki do Żerania.
To jeszcze zależy od tego, skąd tramwaj na te Nowodwory będzie - bo jeśli tylko z mostu (a na to się zanosi), to nijak to połączeń z Żeraniem nie załatwia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 mar 2008, 8:40

inż. Glonojad pisze:No właśnie, mimo braku ich obecności je pouczasz
A ty co, adwokat? Tobie wolno krytykować ZTM i metro? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 mar 2008, 8:44

Cicho :p ;-)

A tak serio - nikomu w ZTM po prostu nie zależy na takiej informacji. Podobnie jak na informowaniu o priorytetach na Bemowie.

Awatar użytkownika
No Limit Biker

Post autor: No Limit Biker » 21 mar 2008, 13:20

ja0306 pisze:
a teraz linia z Choszczówki na Żerań (stricte Żerań) jest niezbędna?? od Ekspresowej 133 i tak jeździ puste. najwięcej ludzi wsiada i wysiada na Tarchominie. Ćmielowska, lub Tarchomin Płn.
Droit au but!!
No Limit Bikers 4L!!

Awatar użytkownika
Staad

Post autor: Staad » 21 mar 2008, 17:51

No Limit Biker pisze:
ja0306 pisze: Aha, ale to dopiero jak bedzie tramwaj na Nowodwory i Winnicę, wtedy nie bedzie potrzebna linia z Choszczówki do Żerania.
a teraz linia z Choszczówki na Żerań (stricte Żerań) jest niezbędna?? od Ekspresowej 133 i tak jeździ puste. najwięcej ludzi wsiada i wysiada na Tarchominie. Ćmielowska, lub Tarchomin Płn.
Dokladnie, wiec zastanawia mnie czemu nie skroca 133 do petli Tarchomin. Juz dawno temu powinni to zrobic.
SPINNING WORLD

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 20 kwie 2008, 22:32

Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 kwie 2008, 22:42

Bzdura wyssana z palca. To, czego trzeba Tarchominowi, to na pewno nie 5XX na Targówek.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 01 maja 2008, 0:09

Może wiecie, kiedy moge liczyć na odpowiedź w tej sprawie?
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-508-2 ... -skrot.doc

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 01 maja 2008, 0:16

30 dni na odpowiedź ;)

Ale albo poszło dzisiaj, albo pójdzie w piątek, tak mi się wydaje.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 01 maja 2008, 3:03

tarantula01 pisze:Może wiecie, kiedy moge liczyć na odpowiedź w tej sprawie?
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-508-2 ... -skrot.doc
Jak skrocą, to i tak zabiorą brygady, więc wyjdzie na to samo :sad:

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 13 maja 2008, 8:24

GW pisze:Najpierw ZTM chce tu skierować linie 508 i 511 z Tarchomina, które dziś dojeżdżają na pl. Wilsona. Planowane jest też nowe połączenie z tej dzielnicy ze stacją metra Marymont. Zyskają na tym mieszkańcy ulic Odkrytej, Ćmielowskiej, Milenijnej i Ordonówny na Tarchominie i w Nowodworach. Tu zmienią się też trasy linii 101, 126 i 144 - celem jest poprawa dojazdu na Pragę.
Może ktoś coś bliżej opowiedzieć na ten temat?
Przy okazji temat zmienił swój tytuł na bardziej ogólny.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Zablokowany