Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I jeszcze większe spóźnienia ze względu na czas trwania wymiany pasażerów...
Ile obiegów będzie na te 12 par pociągów?
Ile obiegów będzie na te 12 par pociągów?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Gacek
- Kontakt:
Chociaż na miejscu KM wyleasingowałbym loki np od Angel Trains albo ABB zamiast płacić cargo.przewoz pisze:I została wykupiona.Nie leasing tylko zwykłe wykupienie usługi trakcyjnej.
KM ogłosiły, że Cargo będą obsługiwać push pulle.
jednym słowem 12 par pociągów będzie w końcu miała lepszy standard. A wprzyszłym rozkładzie pewnie więcej.
Całuję Was w Wasze małe serduszka.
Tak jak mówię. Zobaczymy i będziemy liczyć. Szerokie wejścia, szeksze niż w EN57.inż. Glonojad pisze:I jeszcze większe spóźnienia ze względu na czas trwania wymiany pasażerów...
Ile obiegów - nie wiem, ale chyba póki co tylko kilka, więc moze będa jeździły po 4 wagony wszystkie pociągi.
[ Dodano: Pon 04 Sie, 2008 15:00 ]
Nie przystąpili do przetargu, a KM jak twierdzą, rozmawiały z jedną zagraniczną spółką, ale jak widzisz zostało Cargo.Gacek pisze:Chociaż na miejscu KM wyleasingowałbym loki np od Angel Trains albo ABB zamiast płacić cargo.
Hmmm... ABB?
Oficjalna informacja o Bombardierach
INFORMACJA PRASOWA
W dniu 31 lipca 2008 r., zgodnie z terminem określonym w kontrakcie, zostało odebranych 26 sztuk piętrowych wagonów środkowych.
Wagony piętrowe typu „push-pull” zostały zakupione przez Samorząd Województwa Mazowieckiego. Bombardier Transportation otrzymał pod koniec lipca 2007 r zamówienie o wartości 55 milionów euro na dostawę 37 wagonów piętrowych. Wagony środkowe są już w Polsce, natomiast wagony sterownicze, zgodnie z kontraktem, zostaną dostarczone 30 listopada 2008 r.
Wagony piętrowe zostaną przeznaczone do obsługi tras o bardzo wysokich potokach podróżnych np. do Radomia czy Siedlec. Do eksploatacji zostaną włączone od dnia 1 września br. Ten czas jest niezbędny na przeszkolenie personelu z zakresu obsługi, a także na dokonanie szeregu uzgodnień technicznych m.in. z UTK czy PKP PLK SA.
Wagony piętrowe są klimatyzowane, doskonale wyciszone, a dzięki pneumatycznemu odsprężynowaniu zapewniają wysoki komfort podróżowania. Wagony nowej generacji są także przystosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych.
Wagon sterowniczy z przedziałami 1. i 2. klasy posiada w sumie 85 miejsc siedzących, natomiast wagon środkowy wykonany w standardzie 2. klasy - 133 miejsca.
Skład pociągu będzie złożony z trzech lub czterech wagonów i lokomotywy EU 07. Przetarg na udostępnienie lokomotyw wraz z obsługą wygrała PKP Cargo S.A.
Donata Nowakowska
Rzecznik Prasowy
Kolei Mazowieckich
W drugiej klasie.Frencher pisze:A jak to będzie teraz z wspólnym biletem na WKM i KM - wsiadam do pociągi na bilecie ZTM, i gdzie wolno mi usiąść - tylko w drugiej, czy może pierwszej i drugiej.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Solaris U10
Jak do tej pory nawet pociągi fizycznie posiadające pierwszą klasę nie miały takiego rozróżnienia w taryfie.Wolfchen pisze:W taryfie KM jest rozróżniona 1 i 2 klasa, nawet oddzielnie są ceny biletów podane...
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Tak też pewnie będzie od nowego rozkładu. Na razie klasę pierwszą będzie można traktować jak drugą - podobnie jak to było, kiedy podstawiał się kibelek de-luxe z pierwszą klasą, a w rozkładzie było, że tylko "2 kl".W rozkładzie. Wg TP-KM i załącznika doń jak najbardziej istnieje możliwość uruchomienia takich pociągów.
Szansa zeby się rpzejechac będzie spora. Składów 11, zakładając, że jeden na stałe będzie w rezerwie (na wypadek przeglądu okresowego czy coś), to zostaje 10 składów, które spokojnie mogły by obsłużyć ze 20 par pociągów. A jak na razie jest 16 par. Aż się prosi, żeby niektóre relacje wydłużyć. Na południe do Skarzyska lub za Warszawę. Ciekawe co zrobią.
Ja bym to jednak nazwał kompromitacją PKP PLK.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.