Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ja bym bardzo chciał wiedzieć, na czym by miała ta pomyłka monterów polegać 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wgrali wariant "prosamochodowy" zamiast "protramwajowego"? Pętlę indukcyjną wjazdową zamontowali 20, zamiast 200 metrów od sygnalizatora? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Poczytałem forum Forum Gazety.pl o wcześniej zalinkowanym artykule i zobaczyłem taki wpis o sygnalizacji Obozowa/Deotymy:
Ciekaaaaawe - czy faktycznie zostało to odłożone ad calendas graecas i tak ma być ad defecandum mortem?wutang4eva pisze:Ta nowa sygnalizacja spowodowala takze, ze korki samochodowe zwiekszyly sie 2-3 krotnie a moze i bardziej. Wczesniej nigdy czegos takiego nie bylo nawet w najwiekszym szczycie.
Co ciekawe inzynier wie o sp..ej sygnalizacji, wiedza wszyscy inni za to odpowiedzialni a od roku NIKT NIC nie zrobil z tym.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
TW dowiedziały się, że jak im się nie podoba, to sami mogą zrobić lepszy projektJaBaal pisze: Ciekaaaaawe - czy faktycznie zostało to odłożone ad calendas graecas i tak ma być ad defecandum mortem?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wkrótce tzn. orientacyjnie za tydzień, miesiąc, rok?Glonojad pisze:ponieważ już wkrótce planowana jest porządna przebudowa Obozowej, moim zdaniem nie ma sensu za bardzo w tym dłubać.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dwa lata, jak źle pójdzie, to trzy. Opracowanie i uzgodnienie nowego projektu to jakieś pół roku, o ile dobrze pójdą procedury i nie będzie wielu poprawek (iteracji) w biurze IR. I jeszcze trzeba mieć kim to zrobić.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po pierwsze, tramwaj na moście P. się akurat robi, po drugie, to, że nie ma robót w terenie nie oznacza, że nic nie jest robione przy projekcie. A nawet, bym rzekł, wręcz przeciwnie - jak już jest wykonawca wybrany, projekt zrobiony i robota zaczęta, to można się wziąć za co innego, bo sprawę przejmuje inspektor nadzoru.
Ale z pewnością wiesz lepiej.
Ponadto - nie zgadzam się z filozofią, że ktoś spartolił projekt, wziął za to kasę, ktoś inny zatwierdził, wziął za to odpowiedzialność (bo forsa zdaje się podła) a teraz się szuka "jelenia", który cudze błędy będzie naprawiał.
Ale z pewnością wiesz lepiej.
Ponadto - nie zgadzam się z filozofią, że ktoś spartolił projekt, wziął za to kasę, ktoś inny zatwierdził, wziął za to odpowiedzialność (bo forsa zdaje się podła) a teraz się szuka "jelenia", który cudze błędy będzie naprawiał.
- tarantula01
- Kontakt:
Zrealizowano pomysł autobusy na nasyp kolejowy. Za dosyć duże pieniądze.JaBaal pisze:Co to za projekt z Cambridge?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl