(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
Po pierwsze uściślijmy ,Łomianki co 9 minut jeżdżą w szczycie a 17 w tym czasie co 7/8 minut co jest optymalnym rozwiązaniem.
Natomiast w DŚ i wieczorami KMŁ to 18/40/50 minut co jest śmiesznym zamiennikiem .
Cały problem 17 to międzyszczyt i DŚ co 15/20 i jazda w parze z 6.
Sytuacja wygląda tak że na Marymoncie 27,37 a po nich 6 solo które odjeżdża nabite a za 2-3 minuty 17 wiezie powietrze.
Teraz widać jak potrzebna jest 6 na Marymonckiej.
Natomiast w DŚ i wieczorami KMŁ to 18/40/50 minut co jest śmiesznym zamiennikiem .
Cały problem 17 to międzyszczyt i DŚ co 15/20 i jazda w parze z 6.
Sytuacja wygląda tak że na Marymoncie 27,37 a po nich 6 solo które odjeżdża nabite a za 2-3 minuty 17 wiezie powietrze.
Teraz widać jak potrzebna jest 6 na Marymonckiej.
Tramwaje zawrócą przy metrze.
Dobry pomysł. Ale mam nadzieję, że będzie tam dodatkowy tor, aby zepsuta 31 nie blokowała 18.Na co dzień dwukierunkowe tramwaje mają zaś kursować na niedługich, za to popularnych odcinkach. Ekipy torowe zbudują dla nich zawrotki. W pierwszej kolejności prezes Karos wymienia ul. Woronicza przy stacji metra Wierzbno.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Faktycznie wielka oszczędność, tramwaj skrócony o całe 3 przystanki! Ale za to przesiadki z tramwajów jadących ciągiem ulicy Puławskiej do tramwajów jadących ciągiem ulicy Woronicza znacznie się pogorszą. Jak tak skrócą to 31 to znowu trzeba będzie czekać 15 minut na spóźniony 12-14 minut tramwaj linii 18 
Na 31? Tam już i tak nie ma postojów, bo na Wilanowskiej trójskład z dwuskładem się nie mieszczą. W szczycie się tam jeździ praktycznie w kółko.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przy tej częstotliwości kursowania to odzysk trzech składów.Autobus Czerwon pisze:Faktycznie wielka oszczędność, tramwaj skrócony o całe 3 przystanki!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Które i tak od M Wierzbno wiozą tlen.Glonojad pisze:Przy tej częstotliwości kursowania to odzysk trzech składów.Autobus Czerwon pisze:Faktycznie wielka oszczędność, tramwaj skrócony o całe 3 przystanki!
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.