reserved pisze: Tylko dlaczego np. po skróceniu niektórych kursów na 519 do Wilanowa, te powsińskie kursy mają "kurs wydłużony", a nie wilanowskie "kurs skrócony"?
To też w zasadzie logiczne, bo większość kursów jednak tak daleko nie dojeżdża.
reserved pisze: Tylko dlaczego np. po skróceniu niektórych kursów na 519 do Wilanowa, te powsińskie kursy mają "kurs wydłużony", a nie wilanowskie "kurs skrócony"?
Kolega z policji?Emyl pisze:reserved pisze: Tylko dlaczego np. po skróceniu niektórych kursów na 519 do Wilanowa, te powsińskie kursy mają "kurs wydłużony", a nie wilanowskie "kurs skrócony"?
To też w zasadzie logiczne, bo większość kursów jednak tak daleko nie dojeżdża.
Z tego co wiem (jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić), nie ma brygad zaczynających kursowanie z Powsina, więc każdy autobus wyjeżdżający z Powsina oznacza, że musi tam wcześniej liniowo dojechać (nawet włączając się na Królowej Marysienki, to też liniowy kurs). Brygady zaczynające kursowanie z Wilanowa są, ale to tylko świadczy na korzyść mojej tezy, że w rzeczywistości jest mniej kursów dojeżdżających na Wilanów.pawcio pisze:Kolega też. W tą stronę nie ma znaczenia.
Po pierwsze, sezon to jednak spora część roku. W pozostałym okresie jeśli dobrze pamiętam to jest podobnie jak w DP, czyli i tak korzyść Powsina, choć minimalna.Emyl pisze:O, byłem przekonany, że jednak większość 519 kończy w Wilanowie. No trudno. Teoria upadła. Inna sprawa, że taki rozkład DŚ to chyba tylko w sezonie.
Fikandrze, to twoje alter ego?MichalJ pisze:A teraz przeproś.
Nie oceniaj się tak surowo.Emyl pisze:Rozmowa jak z dupą w nocy. Poddaję się.
Nie masz na to za bardzo szans, bo każdy kolejny przetarg czy to na ajentów, czy to MZA na tabor ma inne warunki SIP-u zgodnie z jego bieżącym stanem rozwoju. I nie za bardzo widzę możliwość, aby (szczególnie u ajentów) dokonywać za każdym razem upgrade'u. Słyszałem już plotkę, że osoba rozliczająca zgłoszenia nadzoru ruchu w spawie niewłaściwie działających wyświetlaczy MZA za każdym razem sięga do odpowiedniej dokumentacji przetargowej i sprawdza, co akurat w tym przypadku było wymagane.Paweł D. pisze:konsekwencja w oznaczeniach powinna być na całej sieci.