Tarchomin i Nowodwory (III)
Moderator: Wiliam
A jest zainteresowanie, żeby w ogóle wracać o tej godzinie z Białołęki Dworskiej?
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie prościej wprowadzić podjazdy dla N64?MisiekK pisze:Do autobusu nocnego?ashir pisze:Ale po co kurs o 0:45 z Białołęki Dworskiej na Tarchomin?
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
A ma rezerwę czasu na kolejny podjazd?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jak masz przepustkę od 24 to chcesz w całości wykorzystać ten czasashir pisze:A jest zainteresowanie, żeby w ogóle wracać o tej godzinie z Białołęki Dworskiej?

Niebałdzo.pawcio pisze:A ma rezerwę czasu na kolejny podjazd?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Dobra zmiana! Tylko kursującej dłużej 2 brakuje...
W sumie nic nowego nie napisali, choć skrócenie 518 wydaje mi się dyskusyjne.TuStolica pisze:Idzie rewolucja. Likwidacja E-8, punktualne 518, tramwaj "co chwilę"
Tramwaje już niedługo dotrą na Nowodwory. Nawet Derby odczują zmiany w komunikacji miejskiej.
Po kilku miesiącach prac na Nowodworach stoją już słupy trakcyjne i wszystko wskazuje na to, że tramwaje pojadą nowym 1,5-kilometrowym odcinkiem torów jeszcze w tym roku. Mieszkańcy coraz częściej zastanawiają się, jakie zmiany w kursowaniu autobusów wprowadzi Zarząd Transportu Miejskiego. Dla osób znających prowadzoną w Warszawie politykę transportową oczywiste byłoby zastąpienie E-8 i 101 przedłużoną na Nowodwory "dwójką" oraz skierowanie "odzyskanych" autobusów na inne ulice Białołęki. Zmiany mają jednak iść znacznie dalej. Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, ZTM pracuje nad nowymi rozkładami kilkunastu linii autobusowych.
Po otwarciu nowego fragmentu torowiska na Nowodwory zostanie przedłużona tylko linia 2. W godzinach szczytu tramwaje mają kursować na całej trasie co 4 minuty, ale na odcinek Mehoffera - Młociny będą wyjeżdżać w kluczowych godzinach dodatkowe składy. Na obecnej pętli pozostanie "siedemnastka". Linia E-8 ma zostać zlikwidowana. W sprawie 101 nie ma jeszcze decyzji, ale jego trasa na pewno zmieni się radykalnie.
ZTM chciałby wykorzystać odzyskane autobusy m.in. do zwiększenia częstotliwości 516 i 518. Druga z tych linii ma zostać skrócona na Marymont i kursować w szczycie co 6 minut. Wycofanie 518 z Żoliborza i Śródmieścia ma także zapewnić linii punktualność. Trwają także prace nad uruchomieniem linii z Tarchomina na osiedle Derby, kursującej m.in. Modlińską i Trasą Toruńską.
Źródło

S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Na Modlińskiej nikt nie wsiada? Od czasu do czasu widzę, że dziwnym trafem tym 518 całkiem sporo osób dojeżdża na Marymont (i przesiada się do metra). Nawet w sobotę rano.
Eee linia z Derbów na Tarchomin, Modlińską i Trasą Toruńską? To miało by może sens gdyby oferta kolejowa była lepsza, ale i tak jakoś tego nie widzę.

518 powinno zawracać na PTK a najlepiej nawet dalej (Plac Na Rozdrożu, zawrotka przez Bagatelę i Szucha). To co ZTM robi z komunikacją na trakcie to kpina
.

Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Szczegóły zmian, które będą poddane pod konsultacje, ZTM ogłosił dzisiaj na spotkaniu z radnymi, mieszkańcami i wiceprezydent Kaznowską: http://autobusczerwony.blox.pl/2016/10/ ... ymont.html
"Z uwagi na liczbę postulatu pasażerów w sprawie uruchomienia dodatkowych przystanków na trasie linii 511 i w związku z tym z zatraceniem przez nią charakteru linii przyspieszonej od dnia X przekształca się linię 511 w linię zwykłą 101". Może być?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
A to jednak dobrze się domyślałem czemu 741 chcą wydłużyć
.
Przy całkiem sporej liczbie pomijanych przystanków obecnie i bardzo dobrej planowanej częstotliwości to chyba mogliby z tego zrobić dwie linie, zwykłą i przyspieszoną albo ekspresową przynajmniej w g. szczytu.

Przy całkiem sporej liczbie pomijanych przystanków obecnie i bardzo dobrej planowanej częstotliwości to chyba mogliby z tego zrobić dwie linie, zwykłą i przyspieszoną albo ekspresową przynajmniej w g. szczytu.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
"101 skierował od Nowodworów nowym ciągiem przez ul. Stefanika i Myśliborską do mostu Północnego, żeby nie dublowało tramwajów"TGM pisze:518 powinno zawracać na PTK a najlepiej nawet dalej (Plac Na Rozdrożu, zawrotka przez Bagatelę i Szucha). To co ZTM robi z komunikacją na trakcie to kpina.
Już się prezesi spółdzielni mieszkaniowych mających bloki przy Myśliborskiej postarają, żeby nie było tam żadnego stałego autobusu. Mieszkańcy nie chcą i koniec. A z innej beki - likwidacji 101 nie będzie.
Pytanie co zostało przyjęte jako możliwość ustępstw.Emyl pisze:Mam wrażenie, że na Żelaznej wyciągali karteczki ze szklanej kuli.
Po co? Różnica na przelocie będzie taka, że nie ma o co walczyć.TGM pisze:Przy całkiem sporej liczbie pomijanych przystanków obecnie i bardzo dobrej planowanej częstotliwości to chyba mogliby z tego zrobić dwie linie, zwykłą i przyspieszoną albo ekspresową przynajmniej w g. szczytu.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -