Komunikacja w trakcie remontu wiaduktów Trasy Łazienkowskiej
Moderator: Wiliam
-
Chyba nie wszystkie? Organizacja ruchu przy rondzie Jazdy Polskiej faktycznie wchodzi dzień wcześniej (i co za tym idzie zmiana trasy 143 oraz przeniesienie Polibudy w nową lokalizację) ale samo przełączenie ruchu na wiaduktach (wraz z zawieszeniem Rozbratu 02 i Torwaru 02) koło Rozbratu zostaje po staremu, czyli w niedzielę?
I już nie stały pasażer świetnej linii 527.
Będą to robić stopniowo przez weekend.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Na stronie ZTM-u rozkłady linii na Trasie Ł od 30.01.2022 już zmienione, za to 141 nadal ma się zatrzymywać na przystanku Torwar 02. Przypadek?
Ale ZTM pisze, że Torwar 02 będzie zawieszony.
Może z powodu układu objazdowych buspasów wynika, że wszystkie linie, które jadą prosto, nie mogą się zatrzymywać na przystanku Torwar 02, natomiast 141, które skręca w prawo, może.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Być może się mylę, ale odniosłem wrażenie, między innymi czytając GW (tak, odnowiłem prenumeratę), że wieszczona jest katastrofa komunikacyjna, jeśli odbudowa wiaduktów przy Paryskiej rozpocznie się jeszcze w czasie trwania odbudowy Agrykoli. I mam takie pytanie - właściwie to dlaczego Paryska nie jest robiona w cieniu Agrykoli? Przepustowość TŁ jako ciągu i tak musi spaść, a część ruchu i tak naturalnie przeniesie się na Siekierkowski.
To jest fakt dość oczywisty - zgodnie z informacją na stronie WTP:
Dla autobusów wytyczone zostaną buspasy na lewych pasach ruchu, czyli na środkowej części wiaduktu. Pas dla autobusów w kierunku centrum na moście Łazienkowskim zostanie przeniesiony na wewnętrzny pas ruchu, przy barierce oddzielającej jezdnie. Początek takiego buspasa od strony Pragi będzie za przystankiem Wał Miedzeszyński a z Centrum – za przystankiem Plac Na Rozdrożu. Dlatego w tym etapie prac nieczynne będą przystanki Rozbrat (w obydwu kierunkach) oraz przystanek Torwar w kierunku Centrum.
OK, wszystko jasne.
-
Wjechała kolejna aktualizacja. Cały komplet już od jutra.
Uwaga – panujące warunki atmosferyczne i prognozy na weekend wymusiły zmiany w podawanym wcześniej harmonogramie. Wykonawca wyłączy z ruchu północny wiadukt (kierunek z Pragi-Południe do Śródmieścia) już w sobotę 29 stycznia.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527.
Papierologia stosowana z projektami. Ale wiadukt krótszy, więc będą robić pewnie nieco krócej.Emyl pisze: ↑28 sty 2022, 11:29Być może się mylę, ale odniosłem wrażenie, między innymi czytając GW (tak, odnowiłem prenumeratę), że wieszczona jest katastrofa komunikacyjna, jeśli odbudowa wiaduktów przy Paryskiej rozpocznie się jeszcze w czasie trwania odbudowy Agrykoli. I mam takie pytanie - właściwie to dlaczego Paryska nie jest robiona w cieniu Agrykoli? Przepustowość TŁ jako ciągu i tak musi spaść, a część ruchu i tak naturalnie przeniesie się na Siekierkowski.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
-
Dla mnie to najoczywistsza oczywistość że obie powinny być wykonywane w tym samym czasie żeby nie przeciągać utrudnień.
Dziś jechałem Jerozolimskimi i zwężenia niestety są.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus