A to w tej sprawie w pełni się zgadzamgeograf pisze:Nie, nie. Ja nie neguję potrzeby powstania stacji Niedźwiadek. Co najwyżej próbuję stwierdzić, że nie ma jednej zasady dla "sensownej" odległości między stacjami.
Nowe przystanki kolejowe w Warszawie
Moderator: JacekM
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
gdziekolwiek by nie był- nawet spod wiaduktu jest kawałek do przystankówMeWa pisze:Wszystko zależy, gdzie dokładnie będzie przysanek i jak rozwiązana zostanie kwestia dojść. Natomiast na świetną lokalizację stacji rzeczywiście przespano okazję, gdy powstawało CH...
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- fik
- Naczelne Chamidło
Na oko 20-100 osób, w zależności od pociągu.geograf pisze:Ile osób jeździ pociągami dalej niż na Gdański;
Po otwarciu Niedźwiadka Ursus powinien/mógłby zostać zamknięty...geograf pisze:Oraz: jaka będzie odległość między stacją Ursus, a Niedźwiadek?:>
Świetny argument. A jak zrobią remont i pociąg się nie będzie wlókł, to przystanek zlikwidują?MeWa pisze:I tak pociąg tam się wlecze.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- MeWa
- Cukiereczek
Jakoś spowalnianie pociągów przez Włoszczowę czy też dodatkowe stacje w metrze Ci nie przeszkadzało. Arkadia dla wielu jest właśnie docelowym punktem podróży.Fikander pisze: Po otwarciu Niedźwiadka Ursus powinien/mógłby zostać zamknięty...
Świetny argument. A jak zrobią remont i pociąg się nie będzie wlókł, to przystanek zlikwidują?MeWa pisze:I tak pociąg tam się wlecze.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- fik
- Naczelne Chamidło
Czy Włoszczowa jest 200m od Krakowa Głównego?MeWa pisze:Jakoś spowalnianie pociągów przez Włoszczowę czy też dodatkowe stacje w metrze Ci nie przeszkadzało.
Zwłaszcza w środę o 7 rano na przykład, nieprawdaż?MeWa pisze:Arkadia dla wielu jest właśnie docelowym punktem podróży.
Czy ja postuluję budowę nowej stacji metra pod Ciszewskiego?MeWa pisze:też dodatkowe stacje w metrze Ci nie przeszkadzało.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie. Do Centrum. Linia obowdowa pojedzie nei tylko na Gdański, ale także do Śródmieścia.geograf pisze:Że niby wysiądę ze swojego samochodu na parkingu, wsiądę w pociąg, by dojechać do metra na Gdańskim?R-11 Kleszczowa pisze:Natomiast stacja SKM przy Forcie Wola wcale złym pomysłem nie jest- nie zapominajmy o parkingu Park&Ride, który tam powstaje.
@Fik: Skorosze faktycznie może obsłużyć PKP Włochy, ale dowozić Stary Ursus na Niedźwiadek do SKM...hmmm ludzie na to nie pójda.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- MeWa
- Cukiereczek
spowalnia ruch.Fikander pisze:Czy Włoszczowa jest 200m od Krakowa Głównego?MeWa pisze:Jakoś spowalnianie pociągów przez Włoszczowę czy też dodatkowe stacje w metrze Ci nie przeszkadzało.
mówię o Placu Konstytucji, który też będzie przecież blisko PolitechnikiFikander pisze:Czy ja postuluję budowę nowej stacji metra pod Ciszewskiego?
czy godzina 7 rano jest wyznacznikiem potrzebności, czy inne pory i potoki o innych porach nie są ważne? Bo Arkadia świeci pustkami? Bo tramwaje z Dworca Gdańskiego do Arakdii to nie bywają przepełnione?Fikander pisze:Zwłaszcza w środę o 7 rano na przykład, nieprawdaż?
- fik
- Naczelne Chamidło
Wydłużenie czasu podróży o raptem 1%. Tragedia.MeWa pisze:spowalnia ruch.
W podobnej odległości, co hipotetyczny przystanek przy Arkadii od Gdańskiego, a doskonale wiesz o tym, że im szybszy środek transportu, tym rzadsze przystanki. Najczęściej powinny stawać autobusy, potem tramwaje, metro, a najrzadziej SBahn, prawda? Prawda.MeWa pisze:mówię o Placu Konstytucji, który też będzie przecież blisko Politechniki![]()
Potoki poranne są najważniejsze. Nie możemy wydłużać niepotrzebnie dojazdu do pracy tylko po to, aby w sobotę można było luksusowo dojechać na zakupy do Arkadii. Przesiadki w ciąg JPII można realizować bezproblemowo przy Gdańskim, po to chyba wyginano tą szesnastkę, prawda?MeWa pisze:czy godzina 7 rano jest wyznacznikiem potrzebności, czy inne pory i potoki o innych porach nie są ważne?
Mówimy w dodatku o przystanku, który w połowie strefy dojścia będzie miał martwe postindustrialne tereny i cmentarz. Jupi?
- MeWa
- Cukiereczek
o ile wydłużysz czas przejazdu? o 3 minuty? Tragedia.Fikander pisze:Potoki poranne są najważniejsze. Nie możemy wydłużać niepotrzebnie dojazdu do pracy tylko po to, aby w sobotę można było luksusowo dojechać na zakupy do Arkadii.
nikt nie powiedział, że "martwe postindustrialne tereny" mają pozostać niewykorzystane.Fikander pisze:Mówimy w dodatku o przystanku, który w połowie strefy dojścia będzie miał martwe postindustrialne tereny i cmentarz. Jupi?
Prawda, nie można jednak tej reguły sztywno stosować we wszystkich przypadkach. Sam jej nie stosujesz - chociażby w kontekście pojawiającej się dyskusji propozycji likwidacji np. przystanku tramwajowego Kino Ochota.Fikander pisze:W podobnej odległości, co hipotetyczny przystanek przy Arkadii od Gdańskiego, a doskonale wiesz o tym, że im szybszy środek transportu, tym rzadsze przystanki. Najczęściej powinny stawać autobusy, potem tramwaje, metro, a najrzadziej SBahn, prawda? Prawda.