'Przepraszam najmocniej, czy cietka już jechała? A eńka?'
Zakres numeracji linii autobusowych
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Expresy mają wg nadruku na bilecie 9xxx, nie 9xx.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Trolejbusów w Warszawie i tak pewnie nie będzie. Zawsze można zostawić zakres 51-60 dla trajtków a od 61 do 100 dla autobusów. W kazdym razie pożyjemy zobaczymy. Pewnie za 5 lat nuemry 100-199 się zatkają.Busmann pisze:Ale tym działaniem wchodzimy w zakres linii nie-autobusowych (tramwajowych i trolejbusowych). Może jeszcze doczekamy rozbudowanej sieci tramwajowej i trolejbusowej. Nie ruszajmy założeń z 1948 roku, bo one są nawet sensowne.jasiu pisze:Na razie wolne numery jeszcze są. A jeśli już to nowe numery od 99 w dół.
Bo system kasownikowy przyjmuje w ogóle czterocyfrowy numer linii. Ale na tablicy czołowej by się to już raczej nie zmieściło.
Poza tym uważam, że system z cmentarnymi na i zastępczymi na Z jest bardzo czytelny i jasny.
Poza tym uważam, że system z cmentarnymi na i zastępczymi na Z jest bardzo czytelny i jasny.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ale cmentarnych nie musi byc tak dużo... przeciez one jeźdzą często puste.Fikander pisze:Samych cmentarnych jest 22, zastępcze by już chyba miały Ć.
A jeśli chodzi o zastępcze to tu można by zrobic na 9** lub 8**
Pozatym ja proponuje zrobic zamiast 8** poprostu 75* jako linia okresowa podmiejska i wszystko git.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Musi być tak dużo. Lepiej żeby jeżdziły puste niż ludzie mieliby nie mieścić się w autobusach.djmc100 pisze:Ale cmentarnych nie musi byc tak dużo... przeciez one jeźdzą często puste.Fikander pisze:Samych cmentarnych jest 22, zastępcze by już chyba miały Ć.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
michael112
Za 5solaris8315 pisze:Pewnie za 5 lat nuemry 100-199 się zatkają.
W chwili obecnej mamy 5 wolnych numerów: 114, 148, 149, 168 i 199. Każda z nich (poza 148, chyba że coś przeoczyłem) ma już przypisaną trasę w projektach. Czekają jedynie na przedłużenie linii metra lub zwiększony plan brygadowy. Jednocześnie, w dzisiejszych czasach obserwujemy "boom" na dowozówki do metra i SKM. Dlatego myślę, że zakres może się zatkać już za rok.