O mapach turystycznych sĹĂłw kilka
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Kiedy zamknięto księgarnię "Mapa" przy Ostrobramskiej
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Zamkneli ją ponad pół roku temu, póżniej właścicielka przeniosła się na Walecznych długo jednak tam nie prosperowała i punkt też zamkneła, www.mapa.waw.pl , Na mniejszą skalę można znależć ten sklep pod adresem: Firma "MAPA " to nie tylko sprzedaż internetowa. Zapraszamy Warszawa ul. Ostrobramska 101 p.109 od poniedziałku do piątku w godzinach 11.00-14.00 oraz 15.00-18.00. Dalej działają na ostrobramskiej tylko nie są widoczni od frontu 
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Byłem dzisiaj - trafić tam to nie lada sztuka...
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Przydałaby mi się jakaś w miarę aktualna mapa z okolic Kamieńca Podolskiego. Dokładniej z miejscowości, która na reprincie z 1930 roku ma nazwę Muksza Boryszkowiecka, na tej mapie ma nazwę Каменка, a obecnie prawdopodobnie została już wchłonięta przez Kamieniec. Może to być mapa z sieci, do wydruku (i to jest preferowane), a może to być też zwykła mapa do kupienia w księgarni - tylko gdzie jej wtedy szukać?
Wczoraj szukałem jak głupi i nie znalazłemhafilip84 pisze:Zamknęli, czy przenieśli kawałek dalej?
Z w miarę aktualną może być problem. Jeśli Cię urządza skala 1:500.000, to mogę Ci zeskanować odpowiednią mapę z mojego atlasu samochodowego (aktualność z 2008).hafilip84 pisze:Przydałaby mi się jakaś w miarę aktualna mapa z okolic Kamieńca Podolskiego.
[ Dodano: |2 Lip 2010|, 2010 13:30 ]
EDIT: Skan odpada, idealnie na grzbiecie to jest. Więc tylko fotokopia
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
hafilip84 pisze:Zamknęli, czy przenieśli kawałek dalej? Bo wydaje mi się, że widziałem ich szyld kawałek dalej.
- fik
- Naczelne Chamidło
http://download.maps.vlasenko.net/map1k ... dolsky.jpghafilip84 pisze:Przydałaby mi się jakaś w miarę aktualna mapa z okolic Kamieńca Podolskiego. Dokładniej z miejscowości, która na reprincie z 1930 roku ma nazwę Muksza Boryszkowiecka, na tej mapie ma nazwę Каменка, a obecnie prawdopodobnie została już wchłonięta przez Kamieniec. Może to być mapa z sieci, do wydruku (i to jest preferowane), a może to być też zwykła mapa do kupienia w księgarni - tylko gdzie jej wtedy szukać?
sluze
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Został definitywnie zlikwidowany. PKP nie życzy sobie księgarni i barów w podziemiach Centralnego. Będzie jakaś restauracja (i mam dziwne wrażenie, że za 10 złotych człowiek nie będzie miał szansy zjeść jakiejś normalnej ilości pożywienia) w miejscu dzisiejszego Orbisu albo fast foody w ZT. We wrześniu mają ponoć czyścić północną galerięMZ pisze:Mam nadzieję, że punkt na Dworcu Centralnym nie został definitywnie zlikwidowany, a jedynie gdzieś przeniesiony, bo wybór map i planów miast był tam naprawdę duży.
Jest parę innych księgarni "Domu Książki", ale w żadnej nie ma tylu map, szczególnie sprowadzanych...hafilip84 pisze:Bo wydaje mi się, że widziałem ich szyld kawałek dalej...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43