Przegubowce - gdzie są potrzebne, a gdzie nie?
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Ikarus 5780
Moim zdaniem niektóre brygady (całki) 162 mogły by być solówkowe.
Ciekawe! Ja sobie nie przypominam. Od czasu wejścia na miasto ITSu z krótkimi MANami rozkład 123 był w kategorii częstotliwości niezwykle stabilny i póki co się nic nie zmieniło. A 301 od zawsze (w mojej pamięci) było koordynowane z 123.dzidek pisze:o ile dobrze pamiętam linia 301 zaraz po wydłużeniu trasy kursowała w szczycie nawet co 7-8 minut !!
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Na podstawie codziennych obserwacji imo bajzel na Odyńca i Racławickej nie wynika z solówek na 301. Tabor jest dobrze dobrany do popytu na tym odcinku.dzidek pisze:Dziś po 14 na przystanku Odyńca pasażerowie ledwo zmieścili się do solówki na 301. Dalej było tylko gorzej. Na przystanku Wołoska bardzo wiele osób mimo szczerych chęci nie dało rady wejść do Ikarusa. Ile jeszcze ludzie mają się upychać w solówkach na 301 ?
Problemem jest trzymanie się rozkładu przez 172. Jak to wygląda z 301 nie wiem bo nim jeżdzę, ale załóżmy, że jeździ w miarę punktualnie.
Powód to lewsoskręty przy Bonifacego i Dolnej dla 172. Glównie przy Dolnej, gdzie korek jest praktycznie przez cały dzień.
Jedni kierowcy ustawiają sie na pas do skrętu w lewo, inni wpychaja się na skrzyżowanie z pasa dla jadących prosto. Oszczędnośc na oko ze 2-3 min przy Bonifacego i koło 7-8 min przy Dolnej.
I tak przy Wołoskiej->Ochota ok 16.30 potrafi sie zrobić 15 minutowa dziura - 30 czy 40 osób czekających na przystanku. Drugie tyle przy Odyńca i Tagore'a...
Imo cieżka do sensownego załatwienia sprawa.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Sam co prawda narzekałem na ciasnotę w 130, ale dzisiejsze 8110
5/130 to już z kolei przesada...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co do Powsina - zgoda, więc dzisiejsze 8105
1/130 wybaczę. Ale po co 8116 na 505? Naprawdę są w tym mieście linie, na których takie wozy bardziej by się przydały...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
źle sprecyzowałem...kierowca bez sprawnej deskorolki dostaje na takie 505 SU18 od dyspozytora to niby czemu ma odmówić.Kurde 3 metry więcej autobusu jeżdzą po tak dużym osiedlu jak Ursynów a wy jeszcze narzekacieTGM pisze:Tu nie powinno być żadnego "widzimisię" kierowców, tylko normalny prikaz ZTMu