Fajnie wystajeFlash8222 pisze:Ciegiełki[/URL] złapane o 13:25.
FPS 123N-technika, eksploatacja, opinie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie, 112ka się mieści
(a poza tym, 123 jest wg producenta o pół metra od stopiątki dłuższy).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Szkoda, że mój kolega, który robił relację nie nagrał jakiegoś krytycznego stand-upa. Muszę go jakoś zindoktrynować. On jak dotąd nie wie o moich niekonwencjonalnych zainteresowaniach - zresztą nie wie o nich prawie nikt.MZ pisze:Przed chwilą w Telewizyjnym Kurierze Warszawskim na temat wysokiej podłogi w Hipolicie wypowiadał się MisiekK.
[ Dodano: 2007-01-22, 18:23 ]
Ale po wysłuchaniu wypowiedzi rzecznika TW nie mogę się powstrzymać przed wygłoszeniem następującego stwierdzenia: Gratulujemy TW nowoczesnych tramwajów opartych na przestarzałej konstrukcji.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
One nie są oparte na żadnej innej konstrukcji!
Mogą być co najwyżej oparte na pewnej koncepcji.
Mogą być co najwyżej oparte na pewnej koncepcji.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
ONE NIE SĄ OPARTE NA 105N! 105N SĄ CHRONIONE PRAWEM AUTORSKIM!!!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Najmocniej przepraszam, edit jest koło quote... nawet nie wiedziałem, że mam uprawnienia na tabor...Flash8222 pisze:A od kiedy 112N jest składem?inż. Glonojad pisze:Nie, 112ka się mieści
Od zawsze. Pociąg jest pociąg. ED59 też jest składem
Co to za ingerowanie w moje wypowiedzi?Trzeba było dodać, ze to ty napisałeś
![]()
Publicznie się kajam:
Na szczęście, za tydzień takie pomyłki będą przeszłością...
[ Dodano: 2007-01-22, 20:29 ]
Elektronikę akurat mają sprawdzoną. Chociaż ja bym je puszczał na wszelki wypadek na 27Rosa pisze:Jeśli jak wiadomo są to prototypy i wiadomo że będą się psuły to czemu od samego początku mają jeździć na tak zatłoczonej linii jak 25?
Przecież nic złego się nie stałoinż. Glonojad pisze:Najmocniej przepraszam, edit jest koło quote... nawet nie wiedziałem, że mam uprawnienia na tabor...Flash8222 pisze: A od kiedy 112N jest składem?
Od zawsze. Pociąg jest pociąg. ED59 też jest składem
Co to za ingerowanie w moje wypowiedzi?Trzeba było dodać, ze to ty napisałeś
![]()
Publicznie się kajam.
a jednak 24
GW pisze:Poznańskie tramwaje testowane w Alejach
W poniedziałek nowy wysokopodłogowy tramwaj z Poznania kursował na próbę na trasie linii 24. Wkrótce z Gocławka na Bemowo zacznie wozić pasażerów.
Najnowszy nabytek Tramwajów Warszawskich można było zobaczyć m.in. w Al. Jerozolimskich. Dwa wagony połączone w jeden skład kursowały na trasie dwudziestkiczwórki z Nowego Bemowa przez Śródmieście na Gocławek. Tramwaj nie zabierał jeszcze pasażerów. Na wyświetlaczu pokazał się napis "przejazd techniczny". - Testy wypadły pomyślnie. Tramwaj będzie kursował właśnie na trasie linii 24. We wtorek zapadnie decyzja, kiedy zacznie zabierać pasażerów - zapowiada Wojciech Szydłowski, rzecznik Tramwajów Warszawskich.
Stolica zamówiła w zakładach Cegielskiego w Poznaniu w sumie 30 takich wagonów. Przypomnijmy, że pierwsze dwa dotarły z czteromiesięcznym opóźnieniem. Gdy przedstawiciele Tramwajów Warszawskich zaczęli grozić karami za ten poślizg, szefowie fabryki z Poznania zapowiedzieli, że przyspieszą dostawę pozostałych wagonów. Ostatnie mają dojechać do Warszawy latem.
Krzysztof Karos, szef Tramwajów Warszawskich, był wielokrotnie krytykowany za to, że spółka zdecydowała się kupić wagony z wysoką podłogą. Teraz zapowiada, że po raz ostatni stolica sprowadziła tramwaje nieprzyjazne niepełnosprawnym.
Latem do stolicy mają dotrzeć pierwsze niskopodłogowce z bydgoskiej PESY. W związku z tymi dostawami Tramwaje Warszawskie zamierzają w tym roku wycofać z ruchu kilkadziesiąt wagonów, które są w najgorszym stanie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dobrze, że to nie autobus, bo jeszcze by mógł kursować na trzystaczterdziestcepiątce, lub - nie daj Boże - na stodziewięćdziesiątceszóstce. Co za cymbał wymyślił taką pisownię???dwudziestkiczwórki
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow