FPS 123N-technika, eksploatacja, opinie

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 sty 2007, 17:53

Flash8222 pisze:Ciegiełki[/URL] złapane o 13:25.
Fajnie wystaje ;). A jak fajnie będzie wystawała 120ka... na szczęście, pewnie nie liniowo ;).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 22 sty 2007, 17:56

inż. Glonojad pisze:Fajnie wystaje ;). A jak fajnie będzie wystawała 120ka... na szczęście, pewnie nie liniowo ;).
Przecież tam każdy skład tak wystaje :>

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 sty 2007, 18:02

Nie, 112ka się mieści :p (a poza tym, 123 jest wg producenta o pół metra od stopiątki dłuższy).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 22 sty 2007, 18:09

:arrow: Przed chwilą w Telewizyjnym Kurierze Warszawskim na temat wysokiej podłogi w Hipolicie wypowiadał się MisiekK :).

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 22 sty 2007, 18:17

inż. Glonojad pisze:Nie, 112ka się mieści :p
A od kiedy 112N jest składem? :>
Od zawsze. Pociąg jest pociąg. ED59 też jest składem :p
Co to za ingerowanie w moje wypowiedzi? :> Trzeba było dodać, ze to ty napisałeś :P :>

fraktal

Post autor: fraktal » 22 sty 2007, 18:21

MZ pisze:Przed chwilą w Telewizyjnym Kurierze Warszawskim na temat wysokiej podłogi w Hipolicie wypowiadał się MisiekK :) .
Szkoda, że mój kolega, który robił relację nie nagrał jakiegoś krytycznego stand-upa. Muszę go jakoś zindoktrynować. On jak dotąd nie wie o moich niekonwencjonalnych zainteresowaniach - zresztą nie wie o nich prawie nikt.

[ Dodano: 2007-01-22, 18:23 ]
Ale po wysłuchaniu wypowiedzi rzecznika TW nie mogę się powstrzymać przed wygłoszeniem następującego stwierdzenia: Gratulujemy TW nowoczesnych tramwajów opartych na przestarzałej konstrukcji. ;-)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 sty 2007, 19:55

One nie są oparte na żadnej innej konstrukcji!

Mogą być co najwyżej oparte na pewnej koncepcji.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 22 sty 2007, 19:55

inż. Glonojad pisze:One nie są oparte na żadnej innej konstrukcji!
Po co cokolwiek zmieniać, jak jest już coś dobre... :P
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 sty 2007, 20:07

ONE NIE SĄ OPARTE NA 105N! 105N SĄ CHRONIONE PRAWEM AUTORSKIM!!!

Rosa

Post autor: Rosa » 22 sty 2007, 20:23

Jeśli jak wiadomo są to prototypy i wiadomo że będą się psuły to czemu od samego początku mają jeździć na tak zatłoczonej linii jak 25?

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 22 sty 2007, 20:25

inż. Glonojad pisze:ONE NIE SĄ OPARTE NA 105N! 105N SĄ CHRONIONE PRAWEM AUTORSKIM!!!
No ale przecież umiem czytać. Co mnie to obchodzi jakie ma oznaczenie - widać jak wygląda :]
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 sty 2007, 20:27

Flash8222 pisze:
inż. Glonojad pisze:Nie, 112ka się mieści :p
A od kiedy 112N jest składem? :>
Co to za ingerowanie w moje wypowiedzi? :> Trzeba było dodać, ze to ty napisałeś :P :>
Najmocniej przepraszam, edit jest koło quote... nawet nie wiedziałem, że mam uprawnienia na tabor...
Publicznie się kajam: ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) .

Na szczęście, za tydzień takie pomyłki będą przeszłością...

[ Dodano: 2007-01-22, 20:29 ]
Rosa pisze:Jeśli jak wiadomo są to prototypy i wiadomo że będą się psuły to czemu od samego początku mają jeździć na tak zatłoczonej linii jak 25?
Elektronikę akurat mają sprawdzoną. Chociaż ja bym je puszczał na wszelki wypadek na 27 ;)

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 22 sty 2007, 20:36

inż. Glonojad pisze:
Flash8222 pisze: A od kiedy 112N jest składem? :>
Najmocniej przepraszam, edit jest koło quote... nawet nie wiedziałem, że mam uprawnienia na tabor...
Publicznie się kajam.
Przecież nic złego się nie stało ;)

mgs84

Post autor: mgs84 » 22 sty 2007, 22:59

a jednak 24
GW pisze:Poznańskie tramwaje testowane w Alejach
W poniedziałek nowy wysokopodłogowy tramwaj z Poznania kursował na próbę na trasie linii 24. Wkrótce z Gocławka na Bemowo zacznie wozić pasażerów.

Najnowszy nabytek Tramwajów Warszawskich można było zobaczyć m.in. w Al. Jerozolimskich. Dwa wagony połączone w jeden skład kursowały na trasie dwudziestkiczwórki z Nowego Bemowa przez Śródmieście na Gocławek. Tramwaj nie zabierał jeszcze pasażerów. Na wyświetlaczu pokazał się napis "przejazd techniczny". - Testy wypadły pomyślnie. Tramwaj będzie kursował właśnie na trasie linii 24. We wtorek zapadnie decyzja, kiedy zacznie zabierać pasażerów - zapowiada Wojciech Szydłowski, rzecznik Tramwajów Warszawskich.

Stolica zamówiła w zakładach Cegielskiego w Poznaniu w sumie 30 takich wagonów. Przypomnijmy, że pierwsze dwa dotarły z czteromiesięcznym opóźnieniem. Gdy przedstawiciele Tramwajów Warszawskich zaczęli grozić karami za ten poślizg, szefowie fabryki z Poznania zapowiedzieli, że przyspieszą dostawę pozostałych wagonów. Ostatnie mają dojechać do Warszawy latem.

Krzysztof Karos, szef Tramwajów Warszawskich, był wielokrotnie krytykowany za to, że spółka zdecydowała się kupić wagony z wysoką podłogą. Teraz zapowiada, że po raz ostatni stolica sprowadziła tramwaje nieprzyjazne niepełnosprawnym.

Latem do stolicy mają dotrzeć pierwsze niskopodłogowce z bydgoskiej PESY. W związku z tymi dostawami Tramwaje Warszawskie zamierzają w tym roku wycofać z ruchu kilkadziesiąt wagonów, które są w najgorszym stanie.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 22 sty 2007, 23:08

dwudziestkiczwórki
Dobrze, że to nie autobus, bo jeszcze by mógł kursować na trzystaczterdziestcepiątce, lub - nie daj Boże - na stodziewięćdziesiątceszóstce. Co za cymbał wymyślił taką pisownię??? ](*,) ](*,) ](*,)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ