Policja

Moderator: Szeregowy_Równoległy

dzidek

Post autor: dzidek » 04 lut 2006, 22:50

Fikander pisze:
dzidek pisze:le razy szary pasażer został z autobusu na kopach wywalony przez policję bo jechał z kibicami.
A ile razy ci szarzy pasażerowie zostali na kopach wywaleni przez 'kibiców'?
Napewno rzadziej niż przez policjantów.
Fikander pisze:
dzidek pisze:prawdopodobnie dlatego, że policjanci mają kompleksy...
Oczywiście. Wszyscy.

Gratuluję debilnej generalizacji. Oczywiście, są policjanci, którzy nie są w porządku - ale to są jednostki, nie cecha właściwa wszystkim policjantom. Dlatego wszelkie negatywne, a zwłaszcza wulgarne, teksty i skróty o policji radzę zachować dla siebie...
a ja gratuluje debilnego rozumowania... Chyba nie napisałem, że wszyscy policjanci mają kompleksy tylko ci co zachowują się nienormalnie. ](*,)
Fikander pisze:
JohnnyT pisze:CHWDP.
O xxxxxxxxxxxx to w innym temacie było ;)
wycięte wulgaryzmy. Szamot

:shock: :shock: :shock: Jestem pod wielkim wrażeniem tego co napisałeś... Czy to jest pozwolenie wszystkim użytkownikom na wypisywanie takich niecenzuralnych słów ?? Jak można wymagać od nas poprawnego pisania samemu zachowując się karygodnie ?? [-X

Fikander pisze:
Proboszcz pisze:Ale to już minęło - teraz na Legii jest cudowny doping,
Oczywiście, tak. I nikt nikogo przed meczem, po meczu, w trakcie meczu nie bije, mam przywidzenia normalnie :roll:
Jeśli chodzi o kibiców podczas meczów nie dochodzi do burd. Kibice zachowują się dobrze w stosunku do siebie.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 04 lut 2006, 22:52

dzidek pisze:Napewno rzadziej niż przez policjantów.
Mam inne doświadczenia.

dzidek pisze:Chyba nie napisałem, że wszyscy policjanci mają kompleksy
:-k chyba właśnie napisałeś.

dzidek pisze:Jak można wymagać od nas poprawnego pisania samemu zachowując się karygodnie ??
Ja nie wymagam od nikogo nieużywania niecenzuralnych wyrażeń. Wymagam tylko, aby nie były one używane jako epitety w stosunku do dyskutantów...

dzidek pisze:Jeśli chodzi o kibiców podczas meczów nie dochodzi do burd. Kibice zachowują się dobrze w stosunku do siebie.
Kibice może i tak.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

dzidek

Post autor: dzidek » 04 lut 2006, 23:07

Fikander pisze:Zastanawiam się tylko, jak ja to robię, że nie mam żadnych negatywnych doświadczeń z policją... no, chyba, że negatywnym doświadczeniem jest bycie spisanym :shock:, to mi się cały raz w życiu zdarzyło :-?
no wiesz ... Chodzi ze mną do klasy koleś co bardzo dziwnie wygląda i nigdy do niego policja się nie przyczepiła :P Widać od wyglądu też sporo zależy...
Fikander pisze:
Mam inne doświadczenia.
w takim razie ile razy Cię wyrzucili kibice z autobusu ??

Fikander pisze:
Napisałem tylko, że dlatego iż mają kompleksy

Fikander pisze:
dzidek pisze:Jak można wymagać od nas poprawnego pisania samemu zachowując się karygodnie ??
Ja nie wymagam od nikogo nieużywania niecenzuralnych wyrażeń. Wymagam tylko, aby nie były one używane jako epitety w stosunku do dyskutantów...
Pozostali moderatorzy wymagają a chyba współpacujecie wg. jakiś określonych zasad ??

Fikander pisze:
dzidek pisze:Jeśli chodzi o kibiców podczas meczów nie dochodzi do burd. Kibice zachowują się dobrze w stosunku do siebie.
Kibice może i tak.
to co Ty widzisz skoro napisałeś, że masz przewidzenia ?

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 04 lut 2006, 23:13

Fikander pisze:
Mam inne doświadczenia.
W przeciwieństwie do nas
Fikander pisze:
Była to odpowiedź na posta R11 pytającego dlaczego policjanci łapią tych co są w szalikach
Zresztą ja podobnie napisałem i do mnie się nie przyczepiłeś :roll:
Fikander pisze:
No to mam prośbę - powtórz to swoim kolegom - adminom i moderatorom bo oni nam za to suszą głowę
Fikander pisze:
Kibice może i tak.
'Kibice' też. Od bardzo długiego okresu nie było żadnych wybryków na stadionie podczas meczu. Odbywa się całkowicie normalny doping raz nagrodzony nawet przez Orange w konkursie najlepszej atmosfery i oprawy...

reserved

Post autor: reserved » 04 lut 2006, 23:17

nie ma cie sie juz o co klocic, no comment :shock: policji sie uczepiliscie :P jutro sie wypowiem dzis ide spac juz...

Szamot

Post autor: Szamot » 05 lut 2006, 0:43

Zwracam się z uprzejma prośbą do W. Sz. Dyskutantów o poskromienie temperamentów i lekkie przyhamowanie. Wasza "Dyskusja" zaczyna oscylować w okolicy poziomu zerowego. Moja prośba dotyczy rónież niepokojąco częstego używania słów niecenzuralnych.
Zejdzie poniżej, będą interwencje. A po co?

Pozdrawiam i liczę na zrozumienie zagadnienia przez wszystkich zainteresowanych.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 05 lut 2006, 0:44

Szamot pisze:w okolicy poziomu zerowego
Hmmmm... Ale od strony wartości ujemnych czy dodatnich? Gdzie wypada wartość średnia sygnału? :-?

Szamot

Post autor: Szamot » 05 lut 2006, 0:51

Jarek pisze:
Szamot pisze:w okolicy poziomu zerowego
Hmmmm... Ale od strony wartości ujemnych czy dodatnich? Gdzie wypada wartość średnia sygnału? :-?
A, tego to jeszcze nie wiem. Analiza i wnioski dziś wieczorem. Na razie ważniejsza sesja.

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 05 lut 2006, 1:27

ja tez nie wiem... wiekszosc sprawozdan jest na stronach kumpli z wyzszych lat... tego nie ma :P

Szamot

Post autor: Szamot » 05 lut 2006, 2:52

Fikander pisze:
A ja przyznaję sobie prawo umieszczania postów zawierających podobne wyrażenia w śmietniku, bez zbytniej analizy celowości i bezstronności decyzji, jeśli tylko będę mial takowy kaprys. Co własnie w ramach walki z bezsennością uczyniłem.

Również sformułowania o nacechowaniu pejoratywnym (już wszystko jedno w czyim kierunku) są juz w bezpiecznym miejscu.

Akt drugi w najblizszym czasie

Ps. Rykoszetem dostało sie poezji Kurta Waila (w wolnym tłumaczeniu) za co jego fanów serdecznie przepraszam.

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 05 lut 2006, 10:44

Kiedyś jechałem takim autobusem po meczu legii i wiem jakie bydło jeździ i jak się zachowuje. Rozumiem śpiewy, ale walenie w szyby czy w inne fragmenty autobusu to jest normalne? Ile razy pokazywali zniszczone autobusy, powybijane szyby czy nawet pobitych kierowców. Wcale się nie dziwię policji, że tak traktuje to bydło, bo tylko tak można im przemówić do rozumu. Do zwierząt nie przemawiają argumenty słowne, a tylko i wyłącznie siłowe.
Nie róbcie z kibiców niewinnych, grzecznych i bezbronnych chłopczyków szykanowanych przez złą i brutalną policję. Nie twierdzę, że wszyscy są pseudokibicami, ale ich odsetek jest duży i to przez nich całe środowisko kibiców piłkarskich ma taką opinię. Potrzeba tutaj jeszcze zaostrzenia środków i kar, żeby wyeliminować ten problem, tak jak to uczyniono w Anglii. Powiedzcie jak wg was powinna wyglądać sytuacja? Brak policji w ogóle na meczach? Pewnie wtedy wszyscy będą zachowywać się kulturalnie, bo to policja wywołuje burdy.. A może policja, która będzie się pytać, czy może przyłożyć pałą?
I powiem jeszcze raz, że kulturalny doping jest możliwy, co widać na meczach siatkówki i aż miło popatrzeć na całe rodziny na trybunach.. To nie będzie możliwe na meczach piłkarskich, dopóki na trybunach będą osobniki, dla których główną ideą życia są cztery literki, wrogiem publicznym nr 1 policja, a główną rozrywką burdy i zadymy.

dzidek

Post autor: dzidek » 05 lut 2006, 12:56

a Ty myślisz, że w kraju jedynym problemem dotyczącym policji jest walka z kibicami ?? To jest tylko jeden z przykładów dotyczących złego traktowania (głównie) młodych ludzi przez służby mundurowe . :x

Awatar użytkownika
Maciek

Post autor: Maciek » 05 lut 2006, 13:01

Nazgul pisze:I powiem jeszcze raz, że kulturalny doping jest możliwy, co widać na meczach siatkówki i aż miło popatrzeć na całe rodziny na trybunach.. To nie będzie możliwe na meczach piłkarskich, dopóki na trybunach będą osobniki, dla których główną ideą życia są cztery literki, wrogiem publicznym nr 1 policja, a główną rozrywką burdy i zadymy.

mecz siatkówki, to co innego
natomiast jak wiadomo piłka nożna ma więcej kibiców, na których trzeba używac siły, gdy zaczynają przejawiać akty wandalizmu, a tak się bardzo często dzieje, zresztą mnie się wydaje że chodzi tu o to że piłką nożną interesują sie sami faceci, gdzie na stadionach (trybunach) procent kobiet jest bardzo niewielki. Siatkówka interesują się mniej więcej w takim samym stopniu męzczyźni i kobietyi dlatego tam takich zamieszek nie ma. Bo obecnośc kobiety sprawia, że mężczyzna potrafi się zachować normalnie bądź się opanować, gdy go poniesie :twisted:
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 05 lut 2006, 13:28

dzidek pisze:a Ty myślisz, że w kraju jedynym problemem dotyczącym policji jest walka z kibicami ?? To jest tylko jeden z przykładów dotyczących złego traktowania (głównie) młodych ludzi przez służby mundurowe . :x
Tak? Jakoś nigdy się osobiście z czymś takim nie spotkałem, ani nikt z moich znajomych. Czy jesteśmy jakimiś wyjątkami :?: :roll: Byłem np. legitymowany nie raz, kiedy szedłem po pijaku z kumplami, ale nie zauważyłem jakiejś wrogości ze strony policji. Nie zaprzeczam, że być może czasem zdarzają się przypadki nadużycia uprawnień przez policję, ale tego nie da się uniknąć, jeśli chcemy, żeby na ulicach było bezpiecznie. Natomiast jestem przekonany, że wielu "młodych ludzi" jest traktowanych stosownie do sytuacji, choć ich zdaniem jest inaczej i są niewiniątkami.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 05 lut 2006, 13:33

dzidek pisze:a Ty myślisz, że w kraju jedynym problemem dotyczącym policji jest walka z kibicami ?? To jest tylko jeden z przykładów dotyczących złego traktowania (głównie) młodych ludzi przez służby mundurowe . :x
Tak młodzi są niewinni, a policja podchodzi i daje w ryja na "dzień dobry". Tylko trzeba pomyśleć dlaczego policja źle traktuje młodych ludzi. Przykład. Idzie sobie grupka 7 ziomów z osiedla, nawalonych, są bardzo agresywni. grożą innym, okradają, demolują. I co w tym wypadku policja ma zrobić? Powiedzieć "Proszę nie rozrabiać"?. A jak taki koleś da policjantowi w zęby to co ma nieoddawać tylko powiedzieć jeszcze "Przepraszam, że się odezwałem"?. A że do niektórych niedociera mówienie "po polsku" to trzeba porządnie zlać dupę to wtedy poskutkuje. Tylko jest smutne to że policjanci łapią takich kolesi wsadzają do aresztu, sąd wypuszcza, a taki dres śmieje się w oczy "Nic mi nie zrobicie".

ODPOWIEDZ