Zaplecze a stan techniczny taboru

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 20 kwie 2009, 22:33

Santos pisze:
BJ.2052 pisze:Jakoś ten remont przeprowadzić trzeba =;
Połowę pomp to można zamknąć na Kleszczowej albo Redutowej, gdzie liczba wozów w ruchu jest mniejsza - a tu jedna z największych zajezdni w Warszawie i w czasie wzmożonych zjazdów wozów, około 20-21, korki sięgają prawie całej długości ulicy Woronicza. Kto odpowiedzialny jest za organizację modernizacji CPNu ? Dyspozytor, mechanik, a może Ty ? Jeśli nie widzisz błędów to daruj sobie te komentarze.
Zamiast tak się produkować lepiej napisz, jakbyś Ty lepiej to zroganizował...

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 20 kwie 2009, 22:42

Flash8222 pisze:
Santos pisze: Połowę pomp to można zamknąć na Kleszczowej albo Redutowej, gdzie liczba wozów w ruchu jest mniejsza - a tu jedna z największych zajezdni w Warszawie i w czasie wzmożonych zjazdów wozów, około 20-21, korki sięgają prawie całej długości ulicy Woronicza. Kto odpowiedzialny jest za organizację modernizacji CPNu ? Dyspozytor, mechanik, a może Ty ? Jeśli nie widzisz błędów to daruj sobie te komentarze.
Zamiast tak się produkować lepiej napisz, jakbyś Ty lepiej to zroganizował...
Pojechałeś po całości :lol: Kłerwa to niby mi płacą, żebym brał wszystko na swoją łepetynę i zawracał sobie dupę jakąś modernizacją CPNu :D Litości Panie Michale (-X

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 20 kwie 2009, 22:58

Jak przychodzi co do czego to tylko potrafisz krzyczeć jak związkowcy...

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 20 kwie 2009, 23:05

Flash8222 pisze:Jak przychodzi co do czego to tylko potrafisz krzyczeć jak związkowcy...
Nie jestem za to odpowiedzialny, jak ten gościu :-? Więc tylko jako osoba postronna oceniam działanie tego [----], które jest mocno żenujące. I jak przychodzi co do czego to potrafię się sam obronić ;] A Ty już chyba zapomniałeś o Ursynowskich przygodach ? ;-)

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 kwie 2009, 0:04

Santos pisze:I jak przychodzi co do czego to potrafię się sam obronić
no jakoś nie bardzo jesteś w stanie obronić swoje stanowisko w tym temacie.
Santos pisze:Więc tylko jako osoba postronna oceniam
takie ocenianie, bez argumentów, to nic innego jak krytykanctwo.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Adam G.

Post autor: Adam G. » 21 kwie 2009, 0:33

kiedyś w końcu przychodzi taki czas, że coś należy wymienić. osobiście nie widzę żadnego innego sensownego rozwiązania na czas takiego remontu, poza tym, które zostało zastosowane.

na temat Pana Z. - wszyscy na niego równo jedziecie, ale nikt jak dotąd nie podał jakiegokolwiek sensownego argumentu, co ten człowiek robi nie tak :)
ot takie sobie narzekanie dla narzekania, bo mówienie o nim źle stało się modne.

żeby nie było - nie zamierzam go wychwalać, bowiem sam nie jestem w stanie podać żadnych logicznych argumentów, które świadczyłyby o tym człowieku pozytywnie.
noidea

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 21 kwie 2009, 0:45

Pana Z. nikt nie lubi, chociażby za to, że czepia się przysłowiowych gówien, jak np. to, że kierowca z MW zjechał przez Domaniewską i Racjonalizacji, a nie przez Wilanowską i Rzymowskiego, a nie zajmuje się sprawami naprawdę ważnymi.

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 21 kwie 2009, 1:52

Adam G. pisze:na temat Pana Z. - wszyscy na niego równo jedziecie, ale nikt jak dotąd nie podał jakiegokolwiek sensownego argumentu, co ten człowiek robi nie tak :)
ot takie sobie narzekanie dla narzekania, bo mówienie o nim źle stało się modne.
No z całym szacunkiem Adamie, ale teraz to już założyłeś klapki na oczy i obiłeś się ścianami z 4 stron :szok:. Wczoraj na GG podałem Ci argument: NIEKOMPETENCJA. Czy uważasz, że to nie jest sensowny argument? Czy gdyby dyrektorem banku była osoba bez wykształcenia i nieznająca się na finansach, to też byś twierdził, że wszystko jest OK?
Chcesz konkrety? Santos podał przykładowy: zła organizacja remontu pomp - przejechanie szlabanu 40 min. po rozkładowym czasie i jeszcze 15 min. w korku do samej pompy - no comments. Ja dorzucę: krzywdzący dla kierowców sposób rozliczania czasu pracy - mam na myśli sztywne 20 min. na OC, podczas gdy czasem zajmuje to godzinę.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 21 kwie 2009, 8:22

levar pisze:krzywdzący dla kierowców sposób rozliczania czasu pracy - mam na myśli sztywne 20 min. na OC, podczas gdy czasem zajmuje to godzinę.
Czy to aby nie wynika z umowy zbiorowej podpisanej ze związkami. Przecież na wszystkich zakładach rozliczania OC wygląda identycznie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 21 kwie 2009, 8:34

levar pisze:Ja dorzucę: krzywdzący dla kierowców sposób rozliczania czasu pracy - mam na myśli sztywne 20 min. na OC, podczas gdy czasem zajmuje to godzinę.
:arrow: Nie bardzo rozumiem jak się to ma do tematu, ale dołożę swoje dwa grosze do tej wypowiedzi. Na redutowej wygląda to tak na przykład zjazd planowy był 23:30 do bramy dojechało się na 23:50 to ochrona wpisuję FAKTYCZNY czas zjazdu czyli 23:50 , a w czasie pracy kierowcy (okienko po lewej stronie karty przy numerze służbowym i nazwisku kierowcy) kierowca wykreśla czas nadrukowany i wpisuje czas oddania dokumentów do dyspozytora. A niechcący kiedyś kierownik K.K sam to podpowiedział. I dyspozytorzy w podział wpisują tak jak napisał kierowca. I strasznie to wkurza dyspozytorów, bo mają pisania w w cholerę , no diabli biorą też osobę która rozlicza podział. Bo nie raz jest tak naćkane ,że nie wiadomo co tam napisano. :D

[ Dodano: |21 Kwi 2009|, 2009 08:41 ]
:arrow: Proponuję posty o pracy kierowców i tym podobne przenieść do tematu "dzień pracy zajezdni....", ale to tylko sugestia dla moderatora.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 21 kwie 2009, 8:56

levar pisze:NIEKOMPETENCJA.
A możesz podać przykłady niekompetencji pana Zaręby?

dzidek

Post autor: dzidek » 21 kwie 2009, 8:58

Santos pisze:
BJ.2052 pisze:Jakoś ten remont przeprowadzić trzeba =;
Połowę pomp to można zamknąć na Kleszczowej albo Redutowej, gdzie liczba wozów w ruchu jest mniejsza -
A to ciekawe co piszesz :P Zajezdnia Woronicza wysyła w porannym szczycie 231 wozów na miasto podczas gdy Zajezdnia Kleszczowa wystawia 221. Faktycznie mega wielka różnica :P Jeszcze trochę i będzie po równo ;)

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 21 kwie 2009, 9:17

Flash8222 pisze:A możesz podać przykłady niekompetencji pana Zaręby?
Ja nie wiem, jakie Ty akurat masz układy z Zarębą, ale musisz przyznać, że jest to osoba, która nie potrafi racjonalnie myśleć.
Przepis to przepis. Oczywiście nawet jak jest on bez sensu i niepraktyczny, to i tak się trzeba uczepić, bo należy wykorzystywać każdą okazję do zganienia etc. kierowcy. Takie jest myślenie miłościwie panującego na R7.
I tu leży pies pogrzebany - pan Zaręba czepia się takich błachostek jak wwiezienie "osoby trzeciej" na zakład (osobiście nigdy ani ja, ani znajomy nie mieliśmy problemów, ale osobiście znam przypadki, gdy kierowca otrzymał naganę za wwzienie "osoby trzeciej" na R7), a nie zajmuje się sprawami naprawdę poważnymi. Choćby takimi jak stan techniczny wozów.

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 21 kwie 2009, 9:26

dzidek pisze:
Santos pisze: Połowę pomp to można zamknąć na Kleszczowej albo Redutowej, gdzie liczba wozów w ruchu jest mniejsza -
A to ciekawe co piszesz :P Zajezdnia Woronicza wysyła w porannym szczycie 231 wozów na miasto podczas gdy Zajezdnia Kleszczowa wystawia 221. Faktycznie mega wielka różnica :P Jeszcze trochę i będzie po równo ;)
Różnica wielka, nie wielka -a jednak ;-) I nie ma co porównywać, bo jakby nie patrzeć Kleszczowa jest generalnie mniejszą zajezdnią od tej z Mokotowa ;]

[ Dodano: |21 Kwi 2009|, 2009 09:28 ]
levar pisze:Chcesz konkrety? Santos podał przykładowy: zła organizacja remontu pomp - przejechanie szlabanu 40 min. po rozkładowym czasie i jeszcze 15 min. w korku do samej pompy - no comments. Ja dorzucę: krzywdzący dla kierowców sposób rozliczania czasu pracy - mam na myśli sztywne 20 min. na OC, podczas gdy czasem zajmuje to godzinę.
Piątka panie ;] Godzinkę przed szlabanem to można złapać około 21, nie chce wiedzieć przez co przechodzą kierowcy po godzinie 23 :chodu: Szczerze współczuję tym, którzy mają najpóźniejsze zjazdy (-(

[ Dodano: |21 Kwi 2009|, 2009 09:30 ]
Adam G. pisze:na temat Pana Z. - wszyscy na niego równo jedziecie, ale nikt jak dotąd nie podał jakiegokolwiek sensownego argumentu, co ten człowiek robi nie tak :)
Nic nie robi ''nie tak'' :-$ On kłerwa nic nie robi konstruktywnego :idea:

[ Dodano: |21 Kwi 2009|, 2009 09:36 ]
Adam G. pisze:ot takie sobie narzekanie dla narzekania, bo mówienie o nim źle stało się modne.
Zabiłeś mnie tym stwierdzeniem :hahaha: Nie masz pojęcia i śmiesz pisać o modzie na pieprzenie ot tak ? Nie no żal :lol: Jakby było naprawdę dobrze, to żaden kierowca nie powiedziałby słowa na rządy nie kompetentnego [----] ](*,) Większość pewnie nie pamięta, chociaż Sadek na pewno - na R12 Pawelec działał z Łuszkiewiczem i każdy z każdym potrafił się dogadać, zresztą później podobna atmosfera była na R7, kiedy ten drugi sam szefował ;-)

dzidek

Post autor: dzidek » 21 kwie 2009, 9:39

Santos pisze:
dzidek pisze:A to ciekawe co piszesz :P Zajezdnia Woronicza wysyła w porannym szczycie 231 wozów na miasto podczas gdy Zajezdnia Kleszczowa wystawia 221. Faktycznie mega wielka różnica :P Jeszcze trochę i będzie po równo ;)
Różnica wielka, nie wielka -a jednak ;-) I nie ma co porównywać, bo jakby nie patrzeć Kleszczowa jest generalnie mniejszą zajezdnią od tej z Mokotowa ;]
No właśnie ! Dlatego tym bardziej skoro zajezdnia R11 jest mniejsza od R7 to zamknięcie tylu pomp jednocześnie (przy podobnej liczbie wysyłanych wozów na miasto) spodowałoby zablokowanie zajezdni i dzielnicy Włochy ;) Na R7 jest przynajmniej wiecej miesca na placu.

ODPOWIEDZ