W autobusie wyĹÄ cz komĂłrkÄ
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
ZTM powinien walczyć z prawdziwymi problemami a nie szukać tematów zastępczych. Tłok chyba bardziej przeszkadza w podróży niż osoba gadająca przez telefonRosa pisze:Nie oszukujmy się, pomysl z wyłączaniem komórek jest po prostu głupi, nie do wyegzekwowania ale ciekawe jest tylko kiedy się z niego wycofają.
W imieniu współpasaże... bydła pozdrawiam.eM pisze:Z bydłem trzeba krótko, hehe
Kwik!
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Niekoniecznie.Premo pisze:ZTM powinien walczyć z prawdziwymi problemami a nie szukać tematów zastępczych. Tłok chyba bardziej przeszkadza w podróży niż osoba gadająca przez telefonRosa pisze:Nie oszukujmy się, pomysl z wyłączaniem komórek jest po prostu głupi, nie do wyegzekwowania ale ciekawe jest tylko kiedy się z niego wycofają.
Ale nie oszukujmy się - i tak się w tej kwestii prędko nic nie zmieni. Nie wiem nawet, czy powinno. Potrzeba byłoby bowiem długiej i męczącej propagandy i nagonki na "komórkowców", tak jak ma to miejsce dzisiaj chociażby w przypadku palących, a tego typu akcje cierpią zwykle na syndrom "lekarstwa gorszego niż choroba".
To był joke_mode ON, jeśli ktoś nie zauważył...m72 pisze:W imieniu współpasaże... bydła pozdrawiam.eM pisze:Z bydłem trzeba krótko, hehe
Ale że o pasażerach KM faktycznie nie mam najlepszego zdania, to inna sprawa.
Linię obsługuje zakład R-7 „Woronicza”
128 131 192 195 210 501 502 510 514 727 N01 N13 N22 N31 N33 N34 N35 N36 N37 N41 N44 N63 N83 N85 N95
128 131 192 195 210 501 502 510 514 727 N01 N13 N22 N31 N33 N34 N35 N36 N37 N41 N44 N63 N83 N85 N95
Palenie na przystankach to jednak poważniejszy problem. Pasażerowie niepalący musieli męczyć się ze smrodem i szkodliwymi substancjami. A rozmowa przez telefon poza tym ze uprzykrza jazdę to nie powoduje żadnych skutków ubocznych.Pink pisze: Niekoniecznie.
Ale nie oszukujmy się - i tak się w tej kwestii prędko nic nie zmieni. Nie wiem nawet, czy powinno. Potrzeba byłoby bowiem długiej i męczącej propagandy i nagonki na "komórkowców", tak jak ma to miejsce dzisiaj chociażby w przypadku palących, a tego typu akcje cierpią zwykle na syndrom "lekarstwa gorszego niż choroba".
porządni kierowcy wyrzucają na pętlach, a jak bardzo śmierdzi, to i w środku trasy. gdyby wszyscy tak łaskawie zaczęli robić, to od razu by było mniej menelstwa w autobusach czy tramwajach. niestety, większość kierowców ma to totalnie gdzieś i wozi takich przez całą noc / dzieńPremo pisze:Jak śmierdzących pijaków kierowcy nie wyrzucająPink pisze:Czy ktoś poważnie hałasuje, czy poważnie śmierdzi - dla mnie na jedno wychodzi.
noidea
A ile byłoby skarg na niehumanitarne traktowanie obywatel, którym się w życiu nie powiodło....Adam G. pisze:gdyby wszyscy tak łaskawie zaczęli robić, to od razu by było mniej menelstwa w autobusach czy tramwajach.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
może mam zbyt radykalne podejście, ale jak dla mnie to jednak swego rodzaju druga kategoria ludzi. Mogło się nie udać, ale są specjalne przytułki, organizacje, które mogą takim osobom pomóc. Jeśli ktoś zaś tej pomocy nie chce (bo w przytułku nie można pić alkoholu), to już jest jego wybór, ale niech nie uprzykrza życia innym.MisiekK pisze:A ile byłoby skarg na niehumanitarne traktowanie obywatel, którym się w życiu nie powiodło....Adam G. pisze:gdyby wszyscy tak łaskawie zaczęli robić, to od razu by było mniej menelstwa w autobusach czy tramwajach.
noidea
Ciiii... zaraz tu ciebie o faszyzm posądzą.Adam G. pisze:może mam zbyt radykalne podejście, ale jak dla mnie to jednak swego rodzaju druga kategoria ludzi.
I to jest niestety problem, bo to też jest obywatel najjaśniejszej RPAdam G. pisze:Mogło się nie udać, ale są specjalne przytułki, organizacje, które mogą takim osobom pomóc. Jeśli ktoś zaś tej pomocy nie chce (bo w przytułku nie można pić alkoholu), to już jest jego wybór, ale niech nie uprzykrza życia innym.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -