Szkaradna Hala Banacha zmieni swĂłj image ;)

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
Tyrystor
Kontakt:

Post autor: Tyrystor » 24 wrz 2009, 16:38

Co za srocz mi pod szkołą wyrośnie... ](*,)
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11

Teokryt

Post autor: Teokryt » 24 wrz 2009, 16:45

Tyrystor pisze:Co za srocz mi pod szkołą wyrośnie..
Tak sie składa że i ja do tej szkoły chodziłem. Lepiej jest teraz jak się otworzy okno i woń bazaru uderza w nozdrza? ze wieczorem strach przejść? Że chodniki maja ledwo metr szerokości? Bazary to nie miejsce na rzeczy w środku miasta. I już A budynek mi sie podoba - bo nie jest to kolejny kloc betonowy jak z każdej strony.

Awatar użytkownika
Tyrystor
Kontakt:

Post autor: Tyrystor » 24 wrz 2009, 17:16

Teokryt pisze:
Tyrystor pisze:Co za srocz mi pod szkołą wyrośnie..
Tak sie składa że i ja do tej szkoły chodziłem.
O, pozdrawiam :grin:
Teokryt pisze:Lepiej jest teraz jak się otworzy okno i woń bazaru uderza w nozdrza?
Nie wiem, w której klasie Cię to spotykało, ale przez rok bazar nie przeszkadzał ani na lekcjach, ani na przerwach. Kula w płot.
Teokryt pisze:ze wieczorem strach przejść?
Wieczorem nie mam lekcji, a gdy w kwietniu wracałem spod szkoły po wyjeździe do Wrocławia nie widziałem nic złego przy szkole, bazarze i przystanku Bitwy W-wskiej 1920 w stronę Żwirki i Wigury. Jedyne, co mi przeszkadza, to salony gier (automaty). Równie dobrze takie automaty mogą się pojawić i w nowym TBS-ie.
Teokryt pisze:Że chodniki maja ledwo metr szerokości?
Samochody niejednokrotnie jeszcze bardziej zwężają chodniki, poza tym budowa nowego bloku nie gwarantuje poszerzenia szerokości przejścia.
Teokryt pisze:Bazary to nie miejsce na rzeczy w środku miasta. I już A budynek mi sie podoba - bo nie jest to kolejny kloc betonowy jak z każdej strony.
Na takie kloce też miejsca nie ma. Przecież to wygląda tak, jakby lokatorzy we własnym zakresie powymieniali, a miejscami i zamurowali okna! ](*,)

zzz

Post autor: zzz » 24 wrz 2009, 17:51

Teokryt pisze:bo nie jest to kolejny kloc betonowy jak z każdej strony.
A co bedzie z pustakow? :>

Tm

Post autor: Tm » 24 wrz 2009, 17:52

Wygląda jak ze styropianu.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Teokryt

Post autor: Teokryt » 24 wrz 2009, 18:27

Nie wiem, w której klasie Cię to spotykało,
5 lat temu, najgorzej było w przyziemiu i "starej części"
Tyrystor pisze:Jedyne, co mi przeszkadza, to salony gier (automaty). Równie dobrze takie automaty mogą się pojawić i w nowym TBS-ie.
Wynajmujący może ustalić regulamin wynajmowana powierzchni. To że nie chodzisz wieczorem to może dla ciebie nic ale np bardzo rzadko się zapuszczałem na tyły bazarku od strony Archiwum akt Nowych - bo tam to była juz dzicz.
Samochody niejednokrotnie jeszcze bardziej zwężają chodniki, poza tym budowa nowego bloku nie gwarantuje poszerzenia szerokości przejścia.
Gwarantuje - min rozporządzenia jak i również przewidywany ruch pieszy - wraz ze zniknięciem bazaru znikną samochody dostawcze któe blokują dojazd. No i wreszcie na terenie naszego LO pojawić sie będą mogły ruchome elementy wyposażenia jak równiez nie bedzie tego okropnego płotu.
Tyrystor pisze:jakby lokatorzy we własnym zakresie powymieniali, a miejscami i zamurowali okna
Wątpię żeby był tak oczowalaco biały. To jedno drugie że to na tle brudnych okolicznych budynków będzie sie swiecic. a Znając pomysłowość mieszkańców powstaną różno kolorowe okna, i ich wyposażenie a przyziemie zrobi sie bardziej ruchliwe niz obecnie.

Bardzo nie podobają mi sie przjescia podziemne pod całym skrzyżowaniem (debilizm do potęgi entej)

Awatar użytkownika
Tyrystor
Kontakt:

Post autor: Tyrystor » 24 wrz 2009, 18:44

Teokryt pisze:
Nie wiem, w której klasie Cię to spotykało,
5 lat temu, najgorzej było w przyziemiu i "starej części"
W ciągu 5 lat wiele mogło się zmienić ;)
Teokryt pisze:
Tyrystor pisze:Jedyne, co mi przeszkadza, to salony gier (automaty). Równie dobrze takie automaty mogą się pojawić i w nowym TBS-ie.
Wynajmujący może ustalić regulamin wynajmowana powierzchni. To że nie chodzisz wieczorem to może dla ciebie nic ale np bardzo rzadko się zapuszczałem na tyły bazarku od strony Archiwum akt Nowych - bo tam to była juz dzicz.
Ja się tam nie zapuszczam, bo najzwyczajniej jest to mi nie po drodze :D
Teokryt pisze:
Gwarantuje - min rozporządzenia jak i również przewidywany ruch pieszy - wraz ze zniknięciem bazaru znikną samochody dostawcze któe blokują dojazd. No i wreszcie na terenie naszego LO pojawić sie będą mogły ruchome elementy wyposażenia jak równiez nie bedzie tego okropnego płotu.
E tam nie będzie. Wymieni się/zrobi prowizorkę) na najkrótszym i najbardziej niezbędnym odcinku...
Zresztą jakie elementy masz na myśli?
Teokryt pisze:
Tyrystor pisze:jakby lokatorzy we własnym zakresie powymieniali, a miejscami i zamurowali okna
Wątpię żeby był tak oczowalaco biały. To jedno drugie że to na tle brudnych okolicznych budynków będzie sie swiecic. a Znając pomysłowość mieszkańców powstaną różno kolorowe okna, i ich wyposażenie a przyziemie zrobi sie bardziej ruchliwe niz obecnie.

Bardzo nie podobają mi sie przjescia podziemne pod całym skrzyżowaniem (debilizm do potęgi entej)
Jasne, że będzie. Ostatnio wizualizacje komputerowe są przenoszone w świat realny z dokładnością stuprocentową.
Okna zostaną wymienione dopiero za X lat, kiedy pamięć o bazarku zaniknie.

Własnie nie debilizm. Szybciej będzie można przejść na drugą stronę. :)

Teokryt

Post autor: Teokryt » 24 wrz 2009, 18:50

Tyrystor pisze:Zresztą jakie elementy masz na myśli?
Za mojego roczniak chcieliśmy ławeczki, stoły, parasole i ogólnie wyjechać ze stołówką na "spacerniak" nie dało się bo podobne elementy znikały po jednej nocy.
Tyrystor pisze:Własnie nie debilizm. Szybciej będzie można przejść na drugą stronę
Przejścia podziemne sa kryminogenne, poza tym te przejścia sa do bani bo nie będą podłączone do przystanków tramwajowych na skrzyżowaniu.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 24 wrz 2009, 19:08

Tyrystor pisze:Przecież to wygląda tak, jakby lokatorzy we własnym zakresie powymieniali, a miejscami i zamurowali okna!
:arrow: Sen pijanego architekta! Przecież to w ogóle tu nie pasuje wśród "tradycyjnych" budynków. Na Nowodwory z tym!

Awatar użytkownika
Tyrystor
Kontakt:

Post autor: Tyrystor » 24 wrz 2009, 19:21

MZ pisze:
Tyrystor pisze:Przecież to wygląda tak, jakby lokatorzy we własnym zakresie powymieniali, a miejscami i zamurowali okna!
:arrow: Sen pijanego architekta! Przecież to w ogóle tu nie pasuje wśród "tradycyjnych" budynków. Na Nowodwory z tym!
Owszem ;-) O wiele lepszy jest projekt, który zdobył II miejsce :]

Teokryt

Post autor: Teokryt » 24 wrz 2009, 19:25

Fakt, II lepszy :) III tragiczny!
Poza tym co to za jakiś przystanek tramwajowy przed pomnikiem? tego nie było w MPZP! Wiele rzeczy nie zostało przeniesionych z MPZP - a jest dostępne one na stronie miasta.

TLG

Post autor: TLG » 24 wrz 2009, 20:10

Ludzie kochani! Toż to gorsze niż górujący nad Bemowem "mordor". Druga opcja jeszcze jak Cię mogę. Ale pierwsze miejsce wygląda jak sarkofag z Czarnobyla. Cóż, są gusta i guściki.
15/12/2005-12/7/2019

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 24 wrz 2009, 20:44

MZ pisze:
Jakich tradycyjnych budynków, na miłość boską?!
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 24 wrz 2009, 21:25

Jeszcze tego by brakowało, żeby tam dali jeszcze jeden przystanek! Chyba że zlikwidują przystanek Hale Banacha...
Sensu budowania przejść podziemnych niepołączonych z przystankami istniejącymi też nie widze.

Ciekawie wyglądają te tory na Bitwy Warszawskiej 1920 r. :D

Obrazek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Tm

Post autor: Tm » 24 wrz 2009, 21:55

http://www.zw.com.pl/galeria/284207,2,404552.html

Z tej perspektywy całkiem udanie nawiązuje tematycznie do pomnika wrześniowej barykady.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

ODPOWIEDZ