Szkaradna Hala Banacha zmieni swĂłj image ;)
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Tak sie składa że i ja do tej szkoły chodziłem. Lepiej jest teraz jak się otworzy okno i woń bazaru uderza w nozdrza? ze wieczorem strach przejść? Że chodniki maja ledwo metr szerokości? Bazary to nie miejsce na rzeczy w środku miasta. I już A budynek mi sie podoba - bo nie jest to kolejny kloc betonowy jak z każdej strony.Tyrystor pisze:Co za srocz mi pod szkołą wyrośnie..
O, pozdrawiamTeokryt pisze:Tak sie składa że i ja do tej szkoły chodziłem.Tyrystor pisze:Co za srocz mi pod szkołą wyrośnie..
Nie wiem, w której klasie Cię to spotykało, ale przez rok bazar nie przeszkadzał ani na lekcjach, ani na przerwach. Kula w płot.Teokryt pisze:Lepiej jest teraz jak się otworzy okno i woń bazaru uderza w nozdrza?
Wieczorem nie mam lekcji, a gdy w kwietniu wracałem spod szkoły po wyjeździe do Wrocławia nie widziałem nic złego przy szkole, bazarze i przystanku Bitwy W-wskiej 1920 w stronę Żwirki i Wigury. Jedyne, co mi przeszkadza, to salony gier (automaty). Równie dobrze takie automaty mogą się pojawić i w nowym TBS-ie.Teokryt pisze:ze wieczorem strach przejść?
Samochody niejednokrotnie jeszcze bardziej zwężają chodniki, poza tym budowa nowego bloku nie gwarantuje poszerzenia szerokości przejścia.Teokryt pisze:Że chodniki maja ledwo metr szerokości?
Na takie kloce też miejsca nie ma. Przecież to wygląda tak, jakby lokatorzy we własnym zakresie powymieniali, a miejscami i zamurowali okna!Teokryt pisze:Bazary to nie miejsce na rzeczy w środku miasta. I już A budynek mi sie podoba - bo nie jest to kolejny kloc betonowy jak z każdej strony.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
5 lat temu, najgorzej było w przyziemiu i "starej części"Nie wiem, w której klasie Cię to spotykało,
Wynajmujący może ustalić regulamin wynajmowana powierzchni. To że nie chodzisz wieczorem to może dla ciebie nic ale np bardzo rzadko się zapuszczałem na tyły bazarku od strony Archiwum akt Nowych - bo tam to była juz dzicz.Tyrystor pisze:Jedyne, co mi przeszkadza, to salony gier (automaty). Równie dobrze takie automaty mogą się pojawić i w nowym TBS-ie.
Gwarantuje - min rozporządzenia jak i również przewidywany ruch pieszy - wraz ze zniknięciem bazaru znikną samochody dostawcze któe blokują dojazd. No i wreszcie na terenie naszego LO pojawić sie będą mogły ruchome elementy wyposażenia jak równiez nie bedzie tego okropnego płotu.Samochody niejednokrotnie jeszcze bardziej zwężają chodniki, poza tym budowa nowego bloku nie gwarantuje poszerzenia szerokości przejścia.
Wątpię żeby był tak oczowalaco biały. To jedno drugie że to na tle brudnych okolicznych budynków będzie sie swiecic. a Znając pomysłowość mieszkańców powstaną różno kolorowe okna, i ich wyposażenie a przyziemie zrobi sie bardziej ruchliwe niz obecnie.Tyrystor pisze:jakby lokatorzy we własnym zakresie powymieniali, a miejscami i zamurowali okna
Bardzo nie podobają mi sie przjescia podziemne pod całym skrzyżowaniem (debilizm do potęgi entej)
W ciągu 5 lat wiele mogło się zmienićTeokryt pisze:5 lat temu, najgorzej było w przyziemiu i "starej części"Nie wiem, w której klasie Cię to spotykało,
Ja się tam nie zapuszczam, bo najzwyczajniej jest to mi nie po drodzeTeokryt pisze:Wynajmujący może ustalić regulamin wynajmowana powierzchni. To że nie chodzisz wieczorem to może dla ciebie nic ale np bardzo rzadko się zapuszczałem na tyły bazarku od strony Archiwum akt Nowych - bo tam to była juz dzicz.Tyrystor pisze:Jedyne, co mi przeszkadza, to salony gier (automaty). Równie dobrze takie automaty mogą się pojawić i w nowym TBS-ie.
E tam nie będzie. Wymieni się/zrobi prowizorkę) na najkrótszym i najbardziej niezbędnym odcinku...Teokryt pisze:Gwarantuje - min rozporządzenia jak i również przewidywany ruch pieszy - wraz ze zniknięciem bazaru znikną samochody dostawcze któe blokują dojazd. No i wreszcie na terenie naszego LO pojawić sie będą mogły ruchome elementy wyposażenia jak równiez nie bedzie tego okropnego płotu.Samochody niejednokrotnie jeszcze bardziej zwężają chodniki, poza tym budowa nowego bloku nie gwarantuje poszerzenia szerokości przejścia.
Zresztą jakie elementy masz na myśli?
Jasne, że będzie. Ostatnio wizualizacje komputerowe są przenoszone w świat realny z dokładnością stuprocentową.Teokryt pisze:Wątpię żeby był tak oczowalaco biały. To jedno drugie że to na tle brudnych okolicznych budynków będzie sie swiecic. a Znając pomysłowość mieszkańców powstaną różno kolorowe okna, i ich wyposażenie a przyziemie zrobi sie bardziej ruchliwe niz obecnie.Tyrystor pisze:jakby lokatorzy we własnym zakresie powymieniali, a miejscami i zamurowali okna
Bardzo nie podobają mi sie przjescia podziemne pod całym skrzyżowaniem (debilizm do potęgi entej)
Okna zostaną wymienione dopiero za X lat, kiedy pamięć o bazarku zaniknie.
Własnie nie debilizm. Szybciej będzie można przejść na drugą stronę.
Za mojego roczniak chcieliśmy ławeczki, stoły, parasole i ogólnie wyjechać ze stołówką na "spacerniak" nie dało się bo podobne elementy znikały po jednej nocy.Tyrystor pisze:Zresztą jakie elementy masz na myśli?
Przejścia podziemne sa kryminogenne, poza tym te przejścia sa do bani bo nie będą podłączone do przystanków tramwajowych na skrzyżowaniu.Tyrystor pisze:Własnie nie debilizm. Szybciej będzie można przejść na drugą stronę
Owszem O wiele lepszy jest projekt, który zdobył II miejsceMZ pisze:Sen pijanego architekta! Przecież to w ogóle tu nie pasuje wśród "tradycyjnych" budynków. Na Nowodwory z tym!Tyrystor pisze:Przecież to wygląda tak, jakby lokatorzy we własnym zakresie powymieniali, a miejscami i zamurowali okna!
- fik
- Naczelne Chamidło
Jakich tradycyjnych budynków, na miłość boską?!MZ pisze:Sen pijanego architekta! Przecież to w ogóle tu nie pasuje wśród "tradycyjnych" budynków. Na Nowodwory z tym!Tyrystor pisze:Przecież to wygląda tak, jakby lokatorzy we własnym zakresie powymieniali, a miejscami i zamurowali okna!
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- MeWa
- Cukiereczek
Jeszcze tego by brakowało, żeby tam dali jeszcze jeden przystanek! Chyba że zlikwidują przystanek Hale Banacha...
Sensu budowania przejść podziemnych niepołączonych z przystankami istniejącymi też nie widze.
Ciekawie wyglądają te tory na Bitwy Warszawskiej 1920 r.
Sensu budowania przejść podziemnych niepołączonych z przystankami istniejącymi też nie widze.
Ciekawie wyglądają te tory na Bitwy Warszawskiej 1920 r.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
http://www.zw.com.pl/galeria/284207,2,404552.html
Z tej perspektywy całkiem udanie nawiązuje tematycznie do pomnika wrześniowej barykady.
Z tej perspektywy całkiem udanie nawiązuje tematycznie do pomnika wrześniowej barykady.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى