KM w Ząbkach
Moderator: Wiliam
Burmistrz sie poprawił, że linia będzie kończyła trasę przy Dw. Wileńskim. Zastanawiam mnie tylko czemu 770 a nie np 270, skoro Ząbki są w 1. strefie, a po drugie jak będą jeździć autobusy tej linii po ul. Powstańców, skoro ta będzie wkrótce częściowo przebudowywana - już jest pozwolenie Starosty na budowę, a przetarg w drodze.
Uważam, iż jest to całkiem realneDomino2001 pisze:Bardzo miła informacja. Ale skoro z jednej strony ma kończyć na Wschodnim lub Bankowym, to raczej na przedłużenie 170 się nie zanosi. Inaczej trzeba byłoby ją zlikwidować na lewym brzegu Wisły (teraz ma trasę zmienioną i dojeżdża tylko do Ronda Starzyńskiego).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
-
Musieliby 199 ustrefowić... Spójrz na mapkę ze strony burmistrza Ząbek: http://robertperkowski.pl/img/170_w_Zab ... towana.PNG
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A ja myślę, że Burmistrz notował odręcznie i 2 z 7 mu się pomyliło
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Znam te rejony bardzo dobrze, więc na mapę nie muszę spoglądaćWolfchen pisze:Musieliby 199 ustrefowić... Spójrz na mapkę ze strony burmistrza Ząbek: http://robertperkowski.pl/img/170_w_Zab ... towana.PNG
Wychodzi na to, że będzie taki drugostrefowy bąbel otoczony strefą pierwszą.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, biegną wokół tego bąbla
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Colony
- Kontakt:
Przepraszam i tak nie powinien pisać po pijaku. Wtedy wydało mi się to bardzo zabawne, napisać coś oczywistego czego trzeźwi nie widzą, ale tak czy siak nie wyszło jak chciałem, za to dzięki Bogu wyszło z sensem.MZ pisze:Nie widać. Niektórzy to nawet na trzeźwo nie potrafią napisać niczego z sensem.Colony pisze:Chociaż nie jestem pewien, bo jestem kompletnie nietrzeźwy.
BP,NMSP.
Zaskakuje mnie tylko ten Wschodzi. Wydawało mi się, że Wileniak jest atrakcyjniejszym miejscem przesiadkowym, chociaż z drugiej strony rozumiem, że jak komuś na Wileniak to idzie w Ząbkach na stację. Pierwsza strefy = brak problemów finansowych.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Bastian
- Sułtan Maroka
chudzini7 pisze:Burmistrz sie poprawił, że linia będzie kończyła trasę przy Dw. Wileńskim.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Colony
- Kontakt:
O pardon. I od razu widać jak wychodzi nietrzeźwość z człowieka. Nie czytałem uważnie. Skoro koniec na Wileńskim (tudzież Hallerze) to przy zachowaniu podjazdów do Elsnerowa tę funkcję spokojnie przejęłoby 170 bez konieczności tworzenia nowej 2xx, ale to jest wyłącznie moja konkluzja.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
W komunikacie UM Ząbki/Burmistrza możemy znaleźć również takie zdanie:Glonojad pisze:A ja myślę, że Burmistrz notował odręcznie i 2 z 7 mu się pomyliło
Dlatego uważam, że podany numer linii jest:Mieszkańców zachęcam do meldowania się i odprowadzania podatku w Mieście Ząbki. Właśnie z tych podatków będziemy mogli uruchomić nowe linie autobusowe, zwiększać częstotliwość oraz otrzymać I strefę (tańsze bilety) dla mieszkańców. Szacuje się, że w Ząbkach bez meldunku mieszka ponad 20 tys. mieszkańców.
Czekamy na formalną korespondencję w tej sprawie.
http://www.zabki.pl/?go=&sel=nowa_linia_autobusowa
http://robertperkowski.pl/?co=show&nom=1063
1) albo grą polityczną (wybory!) - dzięki zamianie 7 na 2, będzie można ogłosić, że dobry Burmistrz/Urząd załatwił mieszkańcom tańszą linię, a przecież groziła 2. strefa,
2) albo zanętą dla niezameldowanych mieszkańców Ząbek.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@person (d. geograf): Akurat, chociaż Burmistrz Perkowski jest zupełnie nie z mojej "bajki" (partii), to uważam, że jest całkiem niezłym burmistrzem. Chociaż w Ząbkach nie mieszkam i może stamtąd to wygląda inaczej.
Tym niemniej - Ząbki robią całkiem dobre wrażenie.
Tym niemniej - Ząbki robią całkiem dobre wrażenie.
Nie kwestionuję kompetencji burmistrza, ponieważ życiem Ząbek aż tak się nie interesujęGlonojad pisze:to uważam, że jest całkiem niezłym burmistrzem.
Jedynie staram się wytłumaczyć sprawę tego numeru inaczej niż poprzez zwykłą, ludzką pomyłkę... (a "straszenie" droższą komunikacją w celu zachęcenia do meldunku uważam za niegłupi pomysł).