Metro Wilanowska -nowy problem metra/nocnych a przewoĹşnik PB
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to chyba tylko od PB zależy, czy na ten nocny metrobus i na bus z, dajmy na to, Gdańska będzie wspólny biletadw pisze:No co ty! A wspólny bilet z tego będzie?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
@BJ: potem się kapnąłem, że mieszkasz przy Puławskiej i nocny masz. Niemniej to są przedmieścia, taniej, ale 40 min do centrum.
- dodaje te 70 miejsc, o które wołał adw;
- jest możliwe do przeprowadzenia szybko (stała liczba brygad i kierowców) i stosunkowo tanio (wchodzi tylko różnica między przegubem a solówką).
Ale jeśli o tej 0.30 przyjeżdża więcej niż jeden autobus PB, to może być przymało. Niemniej zacząłbym od napisania do PB, żeby jednak puszczał te kursy te 15 min wcześniej.
To przecież dostałbyś zametrobus w tej samej lub wyższej częstotliwościBJ pisze:No to ciesze się, ale wziąłeś przykład, gdzie w jednym miejscu masz zarówno autobus, jak i metro. Więc może weź teraz Marymont na przykład
Z Tarchomina pewnie jedzie, a do tej trasy BJ-towi jest potrzebne metro.MichalJ pisze:Autobus nocny na Ursynów nie jedzie 2h...
Ja pisałem i to dosyć wcześnie. To ma dwie zalety:Bon Jovi pisze:puszczając w tych godzinach na linii nocnej przeguby, tak jak ktos wczesniej napisał.
- dodaje te 70 miejsc, o które wołał adw;
- jest możliwe do przeprowadzenia szybko (stała liczba brygad i kierowców) i stosunkowo tanio (wchodzi tylko różnica między przegubem a solówką).
Ale jeśli o tej 0.30 przyjeżdża więcej niż jeden autobus PB, to może być przymało. Niemniej zacząłbym od napisania do PB, żeby jednak puszczał te kursy te 15 min wcześniej.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Z czym taniej?KwZ pisze:Niemniej to są przedmieścia, taniej, ale 40 min do centrum.
Bo dom tani to był 6 lat temu jak się wprowadzałem, a możliwość zrobienia zakupów (w strefie dojścia spacerkiem 10-15 min.) tylko na Lukoilu, Orlenie lub w delikatesach też do tanich nie należy
[ Dodano: |23 Gru 2011|, 2011 19:22 ]
Z racji miejsca zamieszkania mej damy serca (Nowodwory) niestety trochę częściej ostatnimi czasy odwiedzam tę dzielnicę i powrót/dojazd stamtąd/tam to prawdziwa przyjemność... Ode mnie jedyne 32 kmKwZ pisze:Z Tarchomina pewnie jedzie, a do tej trasy BJ-towi jest potrzebne metro.
-
Zametrobus to moim zdaniem dobry pomysł - ale przegub musiałby kursować co 10 minut w nocy. (pewnie i tak wyszłoby taniej niż metro)
Często jeżdżę metrem po imprezach w DŚ w godzinach nocnych, i na odcinku centralnym jest zawsze sporo ludzi, dlatego podejrzewam że przy częstotliwości 15-min. spory odsetek kursów byłby niezabieralny.
Często jeżdżę metrem po imprezach w DŚ w godzinach nocnych, i na odcinku centralnym jest zawsze sporo ludzi, dlatego podejrzewam że przy częstotliwości 15-min. spory odsetek kursów byłby niezabieralny.
- MeWa
- Cukiereczek
... o ile wszyscy ci pasażerowie przesiedliby się do autobusu, a to - jak ktoś już napisał - nie jest tak oczywiste.paolo11051 pisze:Często jeżdżę metrem po imprezach w DŚ w godzinach nocnych, i na odcinku centralnym jest zawsze sporo ludzi, dlatego podejrzewam że przy częstotliwości 15-min. spory odsetek kursów byłby niezabieralny.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
To porównaj z ceną mieszkań na Mokotowie czy Ochocie, nie mówiąc o Śródmieściu.BJ pisze:Z czym taniej?
Bo dom tani to był 6 lat temu jak się wprowadzałem, a możliwość zrobienia zakupów (w strefie dojścia spacerkiem 10-15 min.) tylko na Lukoilu, Orlenie lub w delikatesach też do tanich nie należy
A w Złotokłosie jest jeszcze taniej.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Jest jeszcze problem bezpieczeństwa - w metrze jest jakoś fajniej.paolo11051 pisze:Zametrobus to moim zdaniem dobry pomysł - ale przegub musiałby kursować co 10 minut w nocy. (pewnie i tak wyszłoby taniej niż metro)
ŁK
-
No cóż, to jak wybudują nowe lotnisko to może łatwiej Ci będzie latać do niej samolotem z Okęcia do Modlina? Stamtąd to już rzut beretem.BJ pisze:Z racji miejsca zamieszkania mej damy serca (Nowodwory) niestety trochę częściej ostatnimi czasy odwiedzam tę dzielnicę i powrót/dojazd stamtąd/tam to prawdziwa przyjemność... Ode mnie jedyne 32 km
-
Tu bym mocno polemizował. Tak samo "fajnie" może być i w autobusie i w metrze. Tyle, że w metrze jest szybsza reakcja (o ile na peronie akurat jest SOM/Policja)...Łukasz pisze:Jest jeszcze problem bezpieczeństwa - w metrze jest jakoś fajniej.
Ja mam 531 km (jak jadę po służbie) lub 631 km (jak jadę z domu) i żyję... A to jakieś 15-20 razy dalejBJ pisze:Z racji miejsca zamieszkania mej damy serca (Nowodwory) niestety trochę częściej ostatnimi czasy odwiedzam tę dzielnicę i powrót/dojazd stamtąd/tam to prawdziwa przyjemność... Ode mnie jedyne 32 km
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43