[RJ] O rozkładzie jazdy pociągów 2014
Moderator: JacekM
Jak to śpiewała pani Gepert: "nie dziwi nic". Nie było żadnych "superbiletów" i tego typu promocji, z których jako prawie-wyłącznie-wakacyjny klient PKP IC zwykle korzystałem - a jedynie zniżka 10-15% w przedsprzedaży.
I to jest pierwsze primo. Drugie jest jakby oczywiste: nieprzyzwoite czasy przejazdu spowodowane remontami i spotęgowane nieprzewidywalnością występujących opóźnień.
No i trzecie - jak po grudzie, ale jednak się te autostrady budują. I wakacyjni podróżnicy, którzy kiedyś za Chiny ludowe nie wybraliby się nad morze jednojezdniową "siódemką", teraz zaczynają kierować swe myśli ku transportowi drogowemu. PolskiBus też zrobił swoje, a i inne PKS-y też nie biedują i oferuja kupę kursów do miejscowości turystycznych - wychodzi to często szybciej niż pociągiem i taniej.
Więc, Drogie Misie, trzymam kciuki, żeby zanim odpłynie resztka klientów jednak konkurencyjność w dziedzinach cena/komfort/szybkość troszku poprawić.
I to jest pierwsze primo. Drugie jest jakby oczywiste: nieprzyzwoite czasy przejazdu spowodowane remontami i spotęgowane nieprzewidywalnością występujących opóźnień.
No i trzecie - jak po grudzie, ale jednak się te autostrady budują. I wakacyjni podróżnicy, którzy kiedyś za Chiny ludowe nie wybraliby się nad morze jednojezdniową "siódemką", teraz zaczynają kierować swe myśli ku transportowi drogowemu. PolskiBus też zrobił swoje, a i inne PKS-y też nie biedują i oferuja kupę kursów do miejscowości turystycznych - wychodzi to często szybciej niż pociągiem i taniej.
Więc, Drogie Misie, trzymam kciuki, żeby zanim odpłynie resztka klientów jednak konkurencyjność w dziedzinach cena/komfort/szybkość troszku poprawić.
Popatrz, jaka franca!
Widzę że się nie dogadamy - na dawnej ,,Oleńce'' wymiana na stacjach pośrednich raczej nie była mała.fik pisze:Nienarzekanie na frekwencję to jedna sprawa, zapewnienie odpowiedniego przychodu do druga sprawa. Dla przewoźnika lepiej jest przewieźć 50 osób z Wrocławia do Warszawy, 200 z Wrocławia do Katowic i 200 z Katowic do Warszawy niż 300 w pełnej relacji.rufio198 pisze:Przed zamknięciem dla remontu linii 61 i 144 TLK-i jadące ta trasą nie narzekały na frekwencję. Pomijam fakt że było to jedno z najszybszych połączeń Warszawy z Wrocławiem w normalnej cenie.
Jeszcze jedno pytanie - ten RE/R do Kudowy z Warszawy to cały skład czy określona ilość wagonów?
[ Dodano: Sob 05 Paź, 2013 15:05 ]
Większej bzdury dawno nie słyszałemtomstak pisze:W PKP-PLK pracę szanują, jakby wszystkie zamknięcia zostały ujęte, to ktoś z zarządu PLKi zredukowałby ilość zatrudnionych w pionie logistycznym.rufio198 pisze:Czyli tak jak myślałem - ten zarys co PLK-a opublikowała można sobie w buty wsadzić.
Brakuje w nim zmian zamknięciowych
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Nawet jak kogoś słucham to na pewno nie osoby która z koleją ma tylko to wspólnego że wydaje rozkazy na WWO i słucha plot od maszynistów i kierowników,a nie mająca pojęcia o tym co pisze 
Czy ja wiem - swego czasu jeździłem tylko przez Cz-wę. Zdarzyło mi się kilka razy jechać tak nabita ,,Oleńką'' że nawet w 1 klasie na korytarzu miejsc nie było i to już od Opola. Po drodze dzięki wymianie na tyle luźno się robiło że Ci co stali mogli usiąść. Ci co wsiadali mieli pecha - stali
,,Piastem'' jechałem zaledwie kilka razy - aż tak wielkiej wymiany nie zauważyłem, ale kłócić się o to z Tobą nie zamierzam. To Ty pracujesz w PR-ach nie ja
,,Piastem'' jechałem zaledwie kilka razy - aż tak wielkiej wymiany nie zauważyłem, ale kłócić się o to z Tobą nie zamierzam. To Ty pracujesz w PR-ach nie ja
- fik
- Naczelne Chamidło
Swego czasu wiele różnych rzeczy się działo, które mają małe przełożenie na obecną rzeczywistość, niestety. Trasę przez Czewę na dzień dobry dobija robienie kołowrotków przez Sochaczew, do tego dochodzi wspomniana rewitalka wiedenki. Ja najchętniej do Wrocławia jeździłbym CMK i protezą koniecpolską, ale ta pierwsza jest w krytycznym momencie modernizacji, a tej drugiej jeszcze po prostu nie ma.rufio198 pisze:Czy ja wiem - swego czasu jeździłem tylko przez Cz-wę. Zdarzyło mi się kilka razy jechać tak nabita ,,Oleńką''
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- fik
- Naczelne Chamidło
Przetarg ograniczony na obsługę iRBusów w rj 2013/14.
Pytanie za 100 punktów: czy planowane są jakieś zawieszenia od nowego RJ? Zlikwidują coś, co trzeba zaliczyć w ciągu miesiąca? 
- fik
- Naczelne Chamidło
Potwierdzam plotkę.
Z ciekawostek - od początku nowego rj do końca stycznia do zaliczenia będzie odcinek Skierniewice - Czachówek Zach. i łącznica Czachówek Zach. - Czachówek Płd. CzP11.
Z ciekawostek - od początku nowego rj do końca stycznia do zaliczenia będzie odcinek Skierniewice - Czachówek Zach. i łącznica Czachówek Zach. - Czachówek Płd. CzP11.
Co tamtędy pojedzie? Niektóre IRy, Boryna, Papkin, Chochoł w przeciwpotoku do Łodzi (Chochoł w obu kier.)?fik pisze: Z ciekawostek - od początku nowego rj do końca stycznia do zaliczenia będzie odcinek Skierniewice - Czachówek Zach. i łącznica Czachówek Zach. - Czachówek Płd. CzP11.