Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Rozkł‚ady tramwajowe - sezon 2013/2014/2015

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

MichalJ

Post autor: MichalJ » 16 maja 2013, 13:12

Są setki przykładów, że kursy zjazdowe czy w inny sposób nietypowe mają jako przystanek dla wysiadających na pętli inny przystanek niż kursy zwykłe. Pasażerowi jest wszystko jedno, czy wysiądzie na 06, czy na 11.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 maja 2013, 13:17

Stary Pingwin pisze:Kurcze, pominąłem przystanek, jestem zgubiony.
No tak. Widmo kierownika krąży już nad Tobą! :D
Stary Pingwin pisze:W takim razie osoba od rozkładów, niezbyt zna warunki na mieście. Jadę jako 25, więc wjeżdżam na tor 25.
Po to była walka ZZ, by na drutach zawieszać numery przystanków, a nie linii, by wszędzie były te same oznaczenia.
Stary Pingwin pisze:(nie traktuj tego osobiście)
Na szczęście nie muszę. Inna rzecz, że jeszcze dwie godziny temu myślałem, że te przebieranki po prostu się wpasowują w rozkład 25, a nie odstawiają się na oddzielny tor.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 maja 2013, 20:37

pawcio pisze: Inna rzecz, że jeszcze dwie godziny temu myślałem, że te przebieranki po prostu się wpasowują w rozkład 25, a nie odstawiają się na oddzielny tor.
Ja też, bo to uzasadniało, dlaczego zaszczyt skrócenia jako 25 spotyka różne dziewiątki raz na brygadę, a nie jest to stała pula wozów... :-k
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 16 maja 2013, 21:06

Glonojad, pawcio, Jest jeszcze wiele rzeczy komunikacji, które Was zdziwią :-k
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 30 maja 2013, 0:30

Tak w ogóle fajnie, że ścięto tramwaje wieczorem... Teraz od 22:30 w centrum dziewiątka jeździ co 20 minut. I wcale nie przyjeżdża pusta, całkiem tłoczno, żeby nie powiedzieć tłoczniej niż w międzyszczycie. Nie ma jak silna komunikacja na ważnym ciągu.

SKM-ki nie ma, WKD odjeżdża o tej samej godzinie, 15 również mniej więcej jedzie tak samo (różnica 2-3 minut), więc jakby nie patrzeć - trzeba czekać. Wychodzić bez rozkładu już się nie opłaca.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 maja 2013, 7:11

Kryzys. W tym samym ruchu wydłużono (z powrotem) sobotnie 7,5/15 do 20, co jest zdecydowanie ważniejsze.

Ale że "tłoczniej niż w międzyszczycie" to nie uwierzę, bo w międzyszczycie to się na 9 niezabieralność zdarza.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Georg

Post autor: Georg » 30 maja 2013, 7:57

A tam między 9 nie ma wpasowanej 7?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 maja 2013, 8:01

7 o tej porze to śpi (no dobra, zjeżdża na R2).

Awatar użytkownika
Czotyk

Post autor: Czotyk » 30 maja 2013, 21:55

Wieczorem 9 naprawdę potrafi przyjechać bardzo solidnie załadowana, solidniej niż w międzyszczycie, przynajmniej na Grochowie. Jadą do klubów do centrum, Sogo i te sprawy :P
Obrazek
^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 maja 2013, 23:13

Na Ochocie w międzyszczycie bywa 9 niezabieralne. Wątpię, by wieczór na Grochowie osiągał aż taki wynik.

Georg

Post autor: Georg » 05 cze 2013, 20:04

Czy mogę prosić o odjazdy z krańców brygad linii 78, które są na składy wysokopodłogowe? Które brygady w DP, SB i DS są obsługiwane przez pojazdy niskopodłogowe?

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 06 cze 2013, 1:02

Glonojad pisze:Na Ochocie w międzyszczycie bywa 9 niezabieralne. Wątpię, by wieczór na Grochowie osiągał aż taki wynik.
Przejedź się, to porozmawiamy :P Jeżdżę też w międzyszczycie i owszem, wieczorne kursy są bardziej zapełnione niż niektóre kursy w międzyszczycie (ale nie wszystkie!).

Ja rozumiem kryzys, ale naprawdę w tym mieście można znaleźć linie znacznie pustsze niż dziewiątka.

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 06 cze 2013, 6:27

Jak już mamy ciąć to można by wieczorem trochę przyciąć 31... Tylko od razu mówię że pomysł zabrania tej linii w weekendy jest poroniony. Co najmniej, poroniony.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 cze 2013, 11:28

MeWa pisze:
Glonojad pisze:Na Ochocie w międzyszczycie bywa 9 niezabieralne. Wątpię, by wieczór na Grochowie osiągał aż taki wynik.
Przejedź się, to porozmawiamy :P J
Jak chłop krowie na rowie: czy zdarzyło Ci się nie zmieścić do 9 wieczorem na Grochowie? Bo mnie na Ochocie w międzyszczycie - tak.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 06 cze 2013, 12:37

Glonojad pisze:
MeWa pisze:Przejedź się, to porozmawiamy :P J
Jak chłop krowie na rowie: czy zdarzyło Ci się nie zmieścić do 9 wieczorem na Grochowie? Bo mnie na Ochocie w międzyszczycie - tak.
Nie korzystałem z 9 na Grochowie. Poza tym twierdzenie, że w międzyszczycie zdarzają się kursy niezabieralne na Ochocie nie świadczy o tym, że kursy wieczorne są gorzej zapełnione od wszystkich kursów w międzyszczycie. I już na marginesie - naprawdę daaaaaaaawno miałem sytuację, żebym nie był w stanie wejść do dziewiątki na trasie Ochota - Centrum - Ochota.
Zresztą czemu w ogóle pasażerowie muszą się tłoczyć w tramwaju wieczorem, skoro wtedy jest tyle linii o żałosnym zapełnieniu w porównaniu do dziewiątki?

Zablokowany