Objazdy tramwajowe 2009
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
17 wciąż będzie słabe w DS?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Brak częstotliwości to ewidentnie brak tego komunikatu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ciekawe gdzie od września mają się pomieścić ludzie na Wołoskiej? Zabiera się 10 a nie daje nic w zamian. Jeżeli 33 ma być co 10 min to do Woronicza powinna zostać wydłużona 16.
Te 33 na Piaski też jakoś bez sensu. Jak już zabrali "kultowe" 520 to chociaż bezpośredni tram do DWC powinien zostać. Ludzie będą ZTM-owi niezłe wiąchy słali...
Te 33 na Piaski też jakoś bez sensu. Jak już zabrali "kultowe" 520 to chociaż bezpośredni tram do DWC powinien zostać. Ludzie będą ZTM-owi niezłe wiąchy słali...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
silne 23.
Do Okopowej? No to muszę się pośpieszyć z robieniem prawa jazdy i dojeżdżać autem do szkoły
bo pewnie 33 i 35 będą w takcie 9-1 albo 1-9
A nie, to 23 ma być do Feminy, to trochę lepiej, ale i tak skandal
A nie, to 23 ma być do Feminy, to trochę lepiej, ale i tak skandal

bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Nie wiem czy można to nazwać zyskiem? Tramy na JPII w kierunku Bielan są nabite już od DWC a i od Metra Pole Mokotowskie też sporo osób jeździ. Takie silne 23 to dla Broniewskiego linia trochę "donikąd".Glonojad pisze:silne 23.
Nie chcę byc złym prorokiem ale boję się, że do 33 przy DWC w kierunku Bilean będzie się wsiadać jak po koncercie Madonny a za Feminą jeden 23 z miejscami leżącymi będzie się odbijał od drugiego.
Zastanawia mnie na ile w ogóle potrzebne jest to silne 23? Czy przy mocnym 190 nie wystarczyło by co 10 min, skoro i tak będzie skręcać? Wtedy 33 co 5 min, co wyszłoby na dobre zarówno dla Bielan jak i dla Mokotowa.
ZTM Warszawa
"Chcieliśmy dobrze, wyszło jak zwykle"
Zaczyna się rok szkolny więc...
połączenie Wawrzyszew - JP II - było: 6/h, będzie 0/h
połączenie Piaski-JP II/DC - było 12/h, będzie 6/h
(przesiadki na Babce nie są rozwiązaniem - albo w zapchane 17 na tym samym
przystanku albo 1 i 16 z postojem na środku ronda i przejściem 2 x przez światła)
połączenie Wołoska - DC - było 24/h, będzie 18/h
Można oczywiście było zrobic troszkę inaczej - skoro 23 musi byc mocne to zostając w tych samych slotach na Feminie
a) wydłużyć święte 16 do Woronicza - poprawa dla Wołoskiej
lub
b) zawiesić święte 16 a zamiast tego podwoić częstotliwość 33 (nawet jako 33f do Woronicza) - poprawa i dla Wołoskiej i dla JP II (lepsze wykorzystanie 33 zamiast 16) i dla Broniewskiego
Oczywiście należy sobie zadać pytanie - po co mocne 23 na W-Z skoro i tak nie zapewnia to popytu i trzeba utrzymać Z-2?
Można było dać słabe 23, uzupełniając podaż na W-Z większą liczbą kursów Z-2 (Czynszowej i tak 6/h wystarcza) i jednocześnie "umacniając" 33
Podsumowując - ta propozycja ZTMu to doskonaly przykład jak zniechęcić do tramwaju, ograniczając proste szybkie połączenia do centrum i zamiast tego wzmacniając "unikalne" linie krążące opłotkami na kierunkach o mniejszym popycie
"Chcieliśmy dobrze, wyszło jak zwykle"
Zaczyna się rok szkolny więc...
połączenie Wawrzyszew - JP II - było: 6/h, będzie 0/h
połączenie Piaski-JP II/DC - było 12/h, będzie 6/h
(przesiadki na Babce nie są rozwiązaniem - albo w zapchane 17 na tym samym
przystanku albo 1 i 16 z postojem na środku ronda i przejściem 2 x przez światła)
połączenie Wołoska - DC - było 24/h, będzie 18/h
Można oczywiście było zrobic troszkę inaczej - skoro 23 musi byc mocne to zostając w tych samych slotach na Feminie
a) wydłużyć święte 16 do Woronicza - poprawa dla Wołoskiej
lub
b) zawiesić święte 16 a zamiast tego podwoić częstotliwość 33 (nawet jako 33f do Woronicza) - poprawa i dla Wołoskiej i dla JP II (lepsze wykorzystanie 33 zamiast 16) i dla Broniewskiego
Oczywiście należy sobie zadać pytanie - po co mocne 23 na W-Z skoro i tak nie zapewnia to popytu i trzeba utrzymać Z-2?
Można było dać słabe 23, uzupełniając podaż na W-Z większą liczbą kursów Z-2 (Czynszowej i tak 6/h wystarcza) i jednocześnie "umacniając" 33
Podsumowując - ta propozycja ZTMu to doskonaly przykład jak zniechęcić do tramwaju, ograniczając proste szybkie połączenia do centrum i zamiast tego wzmacniając "unikalne" linie krążące opłotkami na kierunkach o mniejszym popycie
-
Krzysiek_S
Będzie 12/h fakt tylko do Feminy, ale będzie.połączenie Wawrzyszew - JP II - było: 6/h, będzie 0/h
Tu racja.mkm101 pisze:połączenie Piaski-JP II/DC - było 12/h, będzie 6/h
Tu racjapołączenie Wołoska - DC - było 24/h, będzie 18/h
Będzie 6/hmkm101 pisze:połączenie Wawrzyszew-Bemowo - było 6/h solówkami, będzie (zakładajac mocne 23) 12/h składami + 6/h solówkam
A Obozowa będzie miała 18/h czyli 24 i 71.
1. Chyba nie doczytałeś trasy 23.mkm101 pisze:No i oczywiście pojawia się pytanie o międzyszczyt i DS
- połączenie Piaski - DC co 15 min ?
- tramwaj na JP 16/h ?
2. A jak byś chciał zapewnić jakąkolwiek rozsądną podaż na moście nie blokując dokumentnie Ronda ONZ, Feminy i Radosława?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Krzysiek_S
Hm. Rzeczywiście.pawcio pisze: 1. Chyba nie doczytałeś trasy 23.
Zielono mi.
Pytanie - czemu to się nie nazywa np. 79?
Biorąc pod uwagę że Femina to nie jest jeszcze miejsce docelowe (na JP II) dla mieszkańców Piasków, podtrzymuję propozycję rozrzedzenia 23 lub nawet całkowitej z niej rezygnacji, zastępując zdjęte z W-Z kursy 23 dodatkowymi kursami Z-2 (ewentualnie wydłużonymi w okolice Czynszowej?)pawcio pisze:2. A jak byś chciał zapewnić jakąkolwiek rozsądną podaż na moście nie blokując dokumentnie Ronda ONZ, Feminy i Radosława?
a w zamian zwiększając 33 z wydłużeniem jej na Młociny.