Jarek pisze:Glonojad pisze:nadrzędna jest koordynacja dla (i tak stojących w korku) samochodów to cały obraz nędzy i rozpaczy pt. realizacja warszawskiej polityki transportowej w praktyce.
Koordynacja na WZ nie jest taka oczywista. Wygląda na nie robioną wprost pod samochody.
Przy zmiennym czasie dojazdu z przystanku a zwłaszcza z tunelu skutecznie zadziała wyłącznie bezwzględny, izolowany priorytet. Każde inne rozwiązania pogarsza czas przejazdu w stosunku do przedremoncia (chociaż dodatkowe dojście piesze z pewnością przyniesie wymierne oszczędności niektórym pasażerom). "Protramwajową" koordynację mam na Alejach, dziękuję bardzo.
Glonojad pisze:Już to widzę, najpierw związku oprotestują ("bo przecież można przywalić w autobus")
Nie mogę...
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
To niech sie TW ogarną i jakoś z tym tematem poradzą.
Od rozkładów jazdy jest ZTM, niech wyjdzie z inicjatywą.
Glonojad pisze:potem na dokładkę ktoś odpisze, że "rozkłady jazdy już uwzględniają priorytety", jak na Bemowie.
Nie marudź.
Ja nie marudzę, ja po prostu nie mam czasu walczyć z rzeczami, na które nie mam wpływu.
Z czasami ewakuacji nikt bzdur nie napisał. ZTM i ZDM przedstawiają to samo stanowisko.
Naprawdę nie wchodźmy w licytację, która firma więcej głupich pism napisała. W sprawie wuzetki także. To nie miejsce na to i po co robić frajdę dzieciom jak wrócą ze szkoły.
Dzulikiewicz pisze:Uważam, że światła na wjeździe na trambuspas są całkowicie zbędne.
Moim zdaniem w tym miejscu światła powodują nic nieznaczące straty czasu.
Ale przed remontem ich nie było, więc każda strata czasu jest pogorszeniem stanu "sprzed". Zresztą np. Inżynier Ruchu nie uważał ich za niezbędne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.