PoĹÄ czenie Berestecka - Centrum przez Dworzec Zachodni
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież jeszcze się w zasadzie nie zaczęły, to co się miały kończyć?dzidek pisze:Czy rozmowy na linii CH Reduta - ZTM jeszcze trwają czy już się zakończyły ?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
a jak inaczej dojedziesz z pl. zawiszy na ul. 17 stycznia (154), powstańców śląskich, hutę(184) na ul. lazurową (408) na składkowskiego spisaka (178 z r. z. syberjskich),na al. armii krajowej (186, 404, 414z r. z. syberyjskich) do ursusa (517 może być niewystarczający) itd.Bastian pisze:Przepraszam, jaką? 517, 405, 130, 127, 128 są także na Zawiszy. W rejony obsługiwane przez 154, 184, 187, 408, czy 523 można z Zawiszy dojechać inaczej, niż przez DWZ. Chodzi ci o tłumy jadące do 717?Rosa pisze:Zachodni rzadko kiedy jest celem podróży, częściej miejscem przesiadki w jakąś inną linię
- fik
- Naczelne Chamidło
7/9 do BW20.konradek pisze:a jak inaczej dojedziesz z pl. zawiszy na ul. 17 stycznia (154)
8, 22.konradek pisze:powstańców śląskich, hutę(184)
105/125 z Daszyńskiego.konradek pisze:na ul. lazurową (408)
SKM + 207.konradek pisze:na składkowskiego spisaka (178 z r. z. syberjskich),
157.konradek pisze:na al. armii krajowej (186, 404, 414z r. z. syberyjskich)
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Mam pytanie jak długo pasażerowie jadący między ZP Centrum, Dworzec Centralny, Pl.Zawiszy, Dworzec Zachodni a Berestecka mają jeździć w tak strasznych warunkach? Dziś na 127 drzwi odbijały notorycznie. Ciasno zaczęło się robić przy przystanku Centrum a przy Pl.Zawiszy już część ludzi się nie mieściła do solówki. Ludzie łapali się z dwóch stron poręczy przy drzwiach aby nie wypaść z autobusu w momencie zamykania się drzwi! Paranoja aby tak walczyć o miejsce w autobusie
Przy Ośrodku Informatyki PKP część pasażerów nie zmieściła się i na piechotę postanowiła iść do Zachodniego. Na Zachodnim trochę ludzi wysiadło ale ci co wsiedli wypełnili ponownie w całości solówkę i dopiero od Beresteckiej zaczęło się robić normalnie. O ile solówki na 127 na Bródnie i Nowych Włochach to dobry pomysł tak między Centrum a Berestecką to jakaś porażka i zapraszam ludzi z ZTM do obserwacji frekwencji na wspomnianym odcinku. Może ktoś się opamięta i przestanie zmniejszać liczbę kursów na wspomnianej relacji. Dodam, że jednocześnie na Zachodni zajechało 382 przegubowe i zupełnie puste
Pasażerowie 127 dość szybko i dosadnie skomentowali puste przeguby na tej linii i przepełnione solówki na 127. Problem na wspomnianym odcinku chyba nigdy się nie skończy 
Trzeba by pociąć 127 A ZTM pomiary stamtąd ma i głównym problemem jest nieregularność kursów. Podaż generalnie jest wystarczająca, ale przy trójskładach 517 pierwszy musi być przeładowany, a ostatni puściuteńki.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przez najbliższy rok na pewno nic się nie zmieni.dzidek pisze:Może gdyby 517 pojechało z tego samego przystanku co 127, 130, 158 to jakoś warunki podróży by się poprawiły?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
dzidek pisze:Mam pytanie jak długo pasażerowie jadący między ZP Centrum, Dworzec Centralny, Pl.Zawiszy, Dworzec Zachodni a Berestecka mają jeździć w tak strasznych warunkach? Dziś na 127 drzwi odbijały notorycznie. Ciasno zaczęło się robić przy przystanku Centrum a przy Pl.Zawiszy już część ludzi się nie mieściła do solówki. Ludzie łapali się z dwóch stron poręczy przy drzwiach aby nie wypaść z autobusu w momencie zamykania się drzwi! Paranoja aby tak walczyć o miejsce w autobusiePrzy Ośrodku Informatyki PKP część pasażerów nie zmieściła się i na piechotę postanowiła iść do Zachodniego. Na Zachodnim trochę ludzi wysiadło ale ci co wsiedli wypełnili ponownie w całości solówkę i dopiero od Beresteckiej zaczęło się robić normalnie. O ile solówki na 127 na Bródnie i Nowych Włochach to dobry pomysł tak między Centrum a Berestecką to jakaś porażka i zapraszam ludzi z ZTM do obserwacji frekwencji na wspomnianym odcinku. Może ktoś się opamięta i przestanie zmniejszać liczbę kursów na wspomnianej relacji. Dodam, że jednocześnie na Zachodni zajechało 382 przegubowe i zupełnie puste
Pasażerowie 127 dość szybko i dosadnie skomentowali puste przeguby na tej linii i przepełnione solówki na 127. Problem na wspomnianym odcinku chyba nigdy się nie skończy
127 Włochy - Zachodni (10/15/10//12)
258 Śródmieście - Reduta (7,5/10/7,5//7,5)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Sztywniaki byłby OK.Wolfchen pisze:Ale chyba nie solówki, tylko sztywniaki względnie przeguby?R-11 Kleszczowa pisze:258 Śródmieście - Reduta (7,5/10/7,5//7,5)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"