Objazdy tramwajowe 2009
Moderator: Wiliam
Jeżeli już na Wołoskiej mają wystarczyć tylko dwie linie (w tym tylko jedna silna), to IMHO najlepszym rozwiązaniem byłoby coś takiego:
23 co 10 minut i tylko na Piaski - na moście będzie Z-2 oraz silne 190 zatem kto będzie jeździł takim "dziwnym" 23 w relacji północ-wschód?;
33 co 5 min na trasie Metro Młociny - Kielecka;
16 co 10 min wydłużona na Wyścigi w zamian za 33.
23 co 10 minut i tylko na Piaski - na moście będzie Z-2 oraz silne 190 zatem kto będzie jeździł takim "dziwnym" 23 w relacji północ-wschód?;
33 co 5 min na trasie Metro Młociny - Kielecka;
16 co 10 min wydłużona na Wyścigi w zamian za 33.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Panowie, chyba zapominacie, że kończą się wakacje i jest trochę przedwakacyjnych rozkładów do przywrócenia. Czym to dodatkowe Z-2, taczkami?! A przypominam, że wciąż jeszcze jeździ Z-5. Nagle żeście się obudzili "nie trzeba tramwaju, wykombinujcie skądś więcej autobusów!"...mkm101 pisze:zastępując zdjęte z W-Z kursy 23 dodatkowymi kursami Z-2
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Mogę się nie znać ale czy nie udałoby się tego Mostu Ś-D załatwić bez ściągania dodatkowych autobusów na Z-2? Jeżeli 190 ma być co 5-6 min, do tego Z-2 tak jak jest przewidziane, a także tramwaje: silne 26 oraz 4 co 10 min, to czy nie wystarczy 23 również co 10 min? I tak na Wileniaku 4 i 23 będą z jednego przystanku a 26 z drugiego. Z każdego z tych przystanków byłby tram do metra co 5 minut. Aż tak niezbędne jest tam silne 23?
IMHO po zabraniu 19 o wiele bardziej od silnego 23 potrzebne będzie silne 33.
IMHO po zabraniu 19 o wiele bardziej od silnego 23 potrzebne będzie silne 33.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeszcze pytanie, czy to silne 33 wraz z silnym 26, silną 17 i na dodatek 16 wytrzymałaby energetyka na Jana Pawła II 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Petroniusz pisze:Tłumaczyć, nie tłumaczyć, tłumaczyć, nie tłumaczyć...
Mario pisze:Komu przeszkadzało 22??!!!
1. Słyszałem. Nowotwór totalny, porażka. Z Huty na Żerań przez Jerozolimskie, w założeniu działa odcinkowo. Czas przejazdu - nieograniczony.Petroniusz pisze:Słyszałeś o czymś takim jak połączenie 21 z 22? Poza tym, zaproponuj trasę objazdową przy obecnych wyłączeniach.
2. Argument chybiony. Ewentualna propozycja objazdu nie może być kartą przetargową co do istnienia bądź nieistnienia jakiejkolwiek linii.
Mario pisze:Rozumiem, że po zakończeniu budów tramwajowych, na Aspekt zostanie tylko peryferyjne 5?
Postaw się w sytuacji kilkuset tysięcy pasażerów, do których dociera wyłącznie komunikat ZTMu, a nie jakieś tam forum komunikacji miejskiej, o którym pojęcia zielonego nie mają. A wartość merytoryczna ostatniej informacji ZTMu jest właśnie taka: 5 i na chwilę 23.Petroniusz pisze:Nie, po zakończeniu remontu tory pozostaną jedynie jako techniczne do zajezdni.. Kurcze, siedzisz na tym forum nie od dzisiaj, a jakbyś nigdy tu nie był i nie czytał żadnej dyskusji.
Mario pisze:A na Służewcu, przy nowym 44, przystankiem końcowym chyba stanie się Taśmowa, żeby móc jakoś (nie) pomieścić czterech linii, w tym jednej silnej.
No właśnie niczym. Nadal będzie tam stanowczo za tłoczno.Petroniusz pisze:Czym się różni sytuacja sprzed wakacji: 14 co 5, 17 co 5 i 18 co 10 od sytuacji po wakacjach: 14 co 10, 17 co 5, 18 co 10 i 44 co 10?
Mario pisze:Coś to troszkę nie za bardzo gospodarne...
Czym się różni? Wydanymi pieniędzmi na remont - chyba nie muszę dalej argumentować...Petroniusz pisze:Tramwaj żeby przejechać przez czujnik do zwrotnicy musi czekać aż poprzedni przejedzie przez zwrotnicę. Czym zatem się różni sytuacja, gdy jeden jedzie prosto i drugi skręca od sytuacji, gdy oba jadą w tym samym kierunku?
a czym się różni zestaw 19+33 od silnego 33? zresztą to mi śmierdzi jakimś podstępem ku temu by 33 było co 10 po zabraniu 23 z JPII...Bastian pisze:Jeszcze pytanie, czy to silne 33 wraz z silnym 26, silną 17 i na dodatek 16 wytrzymałaby energetyka na Jana Pawła II
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No zaraz, przecież projekt docelowy był już ogłaszany, więc o co u licha chodzi?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przez dwa lata niemal trzymał tam rozkłady wakacyjne. Przyznasz, ze to może budzić wątpliwości co do motywów.Colony pisze:Tak jest podstępny ZTM marzy o cięciu linii na Jana Pawła na stałe...JacekM pisze:zresztą to mi śmierdzi jakimś podstępem ku temu by 33
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
a pewnie, przecież jest super, jest super, więc o co Ci chodzi? Tylko jakoś dziwnym trafem zawsze JPII się dostaje po tyłku, a teraz jeszcze obiło mi się o uszy jakoby modernizacja miała spaść z planu...Colony pisze:Tak jest podstępny ZTM marzy o cięciu linii na Jana Pawła na stałe...JacekM pisze:zresztą to mi śmierdzi jakimś podstępem ku temu by 33
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No a skąd wiadomo o 11, 21 itp.?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Prasa z palca go nie wyssała, tylko dostała od rzecznika, więc co za różnica?