Personalizacja WKM
Moderator: JacekM
Moja karta coraz bardziej traci swoje kolorki, podejrzewam że gdzies za rok bedzie juz nieczytelna. Ciekawe czy ZTM ma juz jakies lepsze maszynki do nadruku na tych kartach, może kiedys w koncu ktos tam wpadnie na to aby zamiast nadruku na starej karcie dawać prawdziwie spersonalizowne i dedykowane do tego karty.
Rosa pisze: Moja karta coraz bardziej traci swoje kolorki, podejrzewam że gdzies za rok bedzie juz nieczytelna. Ciekawe czy ZTM ma juz jakies lepsze maszynki do nadruku na tych kartach, może kiedys w koncu ktos tam wpadnie na to aby zamiast nadruku na starej karcie dawać prawdziwie spersonalizowne i dedykowane do tego karty.
To czy z karty schodzi nadruk zależy też od użytkowania. Ja nie pokryłem jej żadnym lakierem, nic mi nie schodzi, a z portfela wyjmuje ją tylko jak chce naładować, więc to też jest istotną rzecząelijah pisze:Kwestia leży w metodzie utrwalania nadruku. Jakby ztm chciało, to by te karty pokrywało bezbarwnym lakierem. Zresztą, każdy może to sobie zrobić we własnym zakresie.
![Obrazek](https://i.postimg.cc/4dVYKj67/tram-wawkom.png)
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Motorniczowie też muszą okresowo ładować kartę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ja mam z zakładce plastikowej, a wyciągam bardzo rzadko (jak spodnie daję do prania i przy kontrolach). Zresztą pamiętacie, że ZTM obiecywał trwałość karty na 10 lat, a już po miesiącu zaczęła się przecieraćWolfchen pisze:Ja mam swoją od nowości zafoliowaną i póki co jest tylko lekko przy krawędziach starta.
![kwasny ;/](./images/smilies/kwasny.gif)
Rzadko zmieniasz spodnieprimoż pisze:Ja mam z zakładce plastikowej, a wyciągam bardzo rzadko (jak spodnie daję do prania i przy kontrolach). Zresztą pamiętacie, że ZTM obiecywał trwałość karty na 10 lat, a już po miesiącu zaczęła się przecieraćWolfchen pisze:Ja mam swoją od nowości zafoliowaną i póki co jest tylko lekko przy krawędziach starta.
![chtry :>](./images/smilies/chytry.gif)
![:?: :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Tak to jest, jak ktoś myli trwałość karty z trwałością nadruku karty.Bywalec pisze:Nie przypominam sobie by ZTM obiecywał taką trwałość. Masz może jakiegoś linka do archiwum informacji
Wystarczy aktualny serwis www.primoż pisze:Będę musiał przewertować mój katalog informacyjny dot. zmiany cen biletów z '08.
Primożowi chodziło o nadruk na karcie, a ty już że niby ja myle pojęcia.Paweł D. pisze:Tak to jest, jak ktoś myli trwałość karty z trwałością nadruku karty.Bywalec pisze:Nie przypominam sobie by ZTM obiecywał taką trwałość. Masz może jakiegoś linka do archiwum informacjiWystarczy aktualny serwis www.primoż pisze:Będę musiał przewertować mój katalog informacyjny dot. zmiany cen biletów z '08.