Tabor SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
ŻW pisze:Dajcie nam elfa do Otwocka
Pasażerowie dojeżdżający do stolicy z Otwocka narzekają na ścisk w wagonach SKM. Chcą, by kursowały nowe dłuższe pociągi. – Najpierw trzeba przebudować tam peron – odpowiada SKM.
W pociągu odjeżdżającym z Otwocka o godz. 7.10 brakuje miejsc siedzących już na starcie. W Józefowie trudno znieść ścisk i duchotę – narzeka Damian Skrzyński, który jeździ codziennie SKM. – W popołudniowym szczycie w powrotną stronę jest to samo. Pasażerowie czekający na peronie zwykle na jeden skład do Otwocka mogą sobie popatrzeć na wolne miejsca siedzące w odjeżdżającym parę minut wcześniej przestronnym elfie do Sulejówka-Miłosnej.
Elfy jeżdżące w barwach SKM to najdłuższe składy w Polsce: mogą zabrać 1000 pasażerów. – W tym tygodniu robiliśmy testy na stacji w Otwocku i pomiędzy pociągiem a peronem jest milimetr odstępu, zamiast 10 cm – wyjaśnia Leszek Walczak, prezes SKM. – Teraz PLK ma przebudować peron i jak dostaniemy dwa nowe składy, wyślemy je do Otwocka. Powinno to być jeszcze w pierwszej połowie października – obiecuje Walczak.
Dziś nadal EN57 widywane na S1butcher pisze:Jak podaje Rynek Kolejowy od jutra najstarszym taborem w SKM Warszawa jest 14WE. A 2 Chorwaty jak przypuszczam po przeczytaniu drugiego artykułu idą do Kolei Śląskich.
Linki do artykułów:
http://www.rynek-kolejowy.pl/27430/Wars ... dnieje.htm
http://www.rynek-kolejowy.pl/27429/Trax ... askich.htm
I jeszcze będzie widywany, ale tego już rzecznikowi nie powiedzieli.Nxo pisze:Dziś nadal EN57 widywane na S1
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
W Otwocku nic nie robili z peronami wewnętrznymi jedynie co robią to wymieniają tory na odcinku Otwock-Śródborów.przewoz pisze:Ano jeździ, choć w ogłoszeniach jest, że z powodu przedłużonych prac na stacji Otwock...
Tak więc jeszcze będą poprawiać.
Dla odmiany, na 402 bodaj jeden z wózków napędnych milczy...
A jakie ogłoszenie ??