Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Koleją na warszawskie lotnisko
Moderator: JacekM
Z Przy Parku. 208 do PKP WKD + pociąg.
Kiedyś tak zrobiłem z WKD. Wybrałem kurs 208, z którego mógłbym się po chwili przesiąść do 158 albo na WKD. Tak sobie godzinowo ustawiłem, żeby porównać. Zdecydowałem się na WKD i jak wychodziłem przy Pl. Zawiszy to widziałem jadące to 158. Tylko, że to była niedziela 7 rano.
Kiedyś tak zrobiłem z WKD. Wybrałem kurs 208, z którego mógłbym się po chwili przesiąść do 158 albo na WKD. Tak sobie godzinowo ustawiłem, żeby porównać. Zdecydowałem się na WKD i jak wychodziłem przy Pl. Zawiszy to widziałem jadące to 158. Tylko, że to była niedziela 7 rano.
- R-9 Chełmska
Jak SKM/KM będzie jeździć często? WKD dojeżdża tylko do DWC, a KM/SKM do metra, więc dużo lepiej...wojtor pisze:Tylko biegania na Jerozolimskich pomiędzy peronami będzie sporo.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Regularność i punktualność WKD kładą kolej na łopatki; co prawda nie jeżdżę KMami na Rakowiec zbyt często, ale tak średnio raz na miesiąc mi się zdarza i opóźnienie na poziomie 10 minut nie jest niczym nadzwyczajnym (w tym czasie tramwajem jestem zwykle w rejonie placu Narutowicza). Tak czy siak, na dużej kolei bym za bardzo nie polegał, choć WKD Sp. z o.o. jest weń zapatrzona jak w obrazek (gdybym był złośliwy, to bym powiedział, że dlatego kupili nowe wozy z pesy, żeby awaryjnością KMy dogonić
)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- R-9 Chełmska
...do którego KM/SKM nie dojeżdża. Czyli każdy wsiądzie w to, co dojeżdża tam, gdzie się chce dostać, biegać między peronami będą tylko wysiadający na DWZ i Ochocie.wojtor pisze:Chyba, że chcesz dojechać do ciągu JPII - Chałubińskiego.R-9 Chełmska pisze: Jak SKM/KM będzie jeździć często? WKD dojeżdża tylko do DWC, a KM/SKM do metra, więc dużo lepiej...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
[quote="Glonojad"]Regularność i punktualność WKD kładą kolej na łopatki; co prawda nie jeżdżę KMami na Rakowiec zbyt często, ale tak średnio raz na miesiąc mi się zdarza i opóźnienie na poziomie 10 minut nie jest niczym nadzwyczajnym (w tym czasie tramwajem jestem zwykle w rejonie placu Narutowicza). Tak czy siak, na dużej kolei bym za bardzo nie polegał, choć WKD Sp. z o.o. jest weń zapatrzona jak w obrazek (gdybym był złośliwy, to bym powiedział, że dlatego kupili nowe wozy z pesy, żeby awaryjnością KMy dogonić
)[/quote
Ale co innego opóźnienia z jednotorowej linii radomskiej, a co innego z lotniska. Chyba.
Ale co innego opóźnienia z jednotorowej linii radomskiej, a co innego z lotniska. Chyba.
ŁK
Miałeś fartaBJ pisze:@Glonojad: 2-3 razy w tygodniu jeżdżę na Jeziorki i na razie dwa razy były opóźnienia.
Trzeba jednak zauważyć, że nie jeżdżę w szczycie, tylko zawsze w międzyszczycie lub wieczorem.
Ta linia faktycznie obfituje w mniejsze i większe opóźnienia, głównie ze względu na jednotor.
Lotniska specjalnie to nie dotknie (oby...).
noidea
Zauważ że linie z Lotniska KM/SKM będą wjeżdżały na tory kolei Radomskiej. Tam oprócz KM, jeżdżą także towarowe pociągi. Dlatego równy takt nie jest możliwy w naszych realiach do ułożenia. Gdyby towarowe miały swoje tory, a osobowe swoje, to wtedy byłoby możliwe.BJ pisze:Ja jednak nadal nie umiem pojąć, czemu w tramwajach czy autobusach da się zrobić równy takt, a na kolei to jest po prostu niemożliwe i chyba nigdy nie nastąpi.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.