Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Problem w tym, że bilet z ulgą 48% mogą kupować wszyscy ulgobiorcy i nie dostaną kary za jazdę bez ważnego biletu.mariow pisze:Logiczne że skoro za ponad miesiąc ulga znika to nie warto było w automatach ustawiać drukowania biletów z ulgą 48%
Zdecydowanie więcej jest tych, którym przysługuje mniejsza ulga, a przez to nie mogą kupować tam biletów.
Jeśli automat wydaje bilety, to powinni na te półtora miesiąca wrzucić tam 48%...
- Bastian
- Sułtan Maroka
No powinni, ale tych biletów nawet w wielu kioskach nie ma...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- R-9 Chełmska
Że U48 nie ma w kioskach?? Że kierowcom nie chce się chrzanić z drobnymi pieniędzmi i takich biletów nie mają to rozumiem, ale ja w każdym kiosku, w którym próbuję kupić, to dostaję U48...Bastian pisze:No powinni, ale tych biletów nawet w wielu kioskach nie ma...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
desert_eag
Jak dobrze, że U48 odchodzi do lamusa!
Wczoraj byłem świadkiem takiej oto sytuacji:
Pasażer kupił u kierowcy bilet, skasował i usiadł. Po dwóch przystankach wśliznęła się banda kanarów, którzy skrzętnie sprawdzali wszystkim bilety. Nie umknęło ich uwadze, że pasażer ów, chłopak, posiada bilet z 50- a nie 48-procentową ulga, która mu przysługiwała (kierowca nie miał biletów U48). Wypisali blankiet na 69 pln z hakiem. Niby nie ma w tym nic dziwnego, niby mógł przecie kupić bilet normalny, a tego nie zrobił. Ale boli absurd sytuacji, w której za 5gr niedopłaty karani jesteśmy w takim wymiarze. Widać jak upierdliwa jest ta taryfa, zarówno dla pasażera, jak i dla kierowcy. Wynocha! Wynocha!:)
Wczoraj byłem świadkiem takiej oto sytuacji:
Pasażer kupił u kierowcy bilet, skasował i usiadł. Po dwóch przystankach wśliznęła się banda kanarów, którzy skrzętnie sprawdzali wszystkim bilety. Nie umknęło ich uwadze, że pasażer ów, chłopak, posiada bilet z 50- a nie 48-procentową ulga, która mu przysługiwała (kierowca nie miał biletów U48). Wypisali blankiet na 69 pln z hakiem. Niby nie ma w tym nic dziwnego, niby mógł przecie kupić bilet normalny, a tego nie zrobił. Ale boli absurd sytuacji, w której za 5gr niedopłaty karani jesteśmy w takim wymiarze. Widać jak upierdliwa jest ta taryfa, zarówno dla pasażera, jak i dla kierowcy. Wynocha! Wynocha!:)
Co do kontroli - co to za jakieś wzmożone kontrole teraz?
w ciągu tygodnia 9 razy natknąłem sie na kontrole i raz nawet na te sama ekipę
1x w podmiejskim, 6 x w tramwaju, 2 x w autobusie. Było tak ze przesiadałem się z tramwaju w którym była kontrola (kontrolerzy przydybali jakiegoś dziadka) do tramwaju w którym znów była kontrola ale inna bo pierwsza była zajęta oskubywaniem dziadka. Jeszcze trochę i sobie zrobię kieszonkę na bilet bo za każdym razem muszę z torby wyciągać.
co do U48, 2 razy kontrolerzy mi odpuścili jak jechałem na U50. szczególnie w DS kiedy kupno biletu właściwego jest problemem. Mozna było niby normalnych - tylko czasami nie ma za co, szczególnie jak sie po pieniądze jedzie.
w ciągu tygodnia 9 razy natknąłem sie na kontrole i raz nawet na te sama ekipę
1x w podmiejskim, 6 x w tramwaju, 2 x w autobusie. Było tak ze przesiadałem się z tramwaju w którym była kontrola (kontrolerzy przydybali jakiegoś dziadka) do tramwaju w którym znów była kontrola ale inna bo pierwsza była zajęta oskubywaniem dziadka. Jeszcze trochę i sobie zrobię kieszonkę na bilet bo za każdym razem muszę z torby wyciągać.
co do U48, 2 razy kontrolerzy mi odpuścili jak jechałem na U50. szczególnie w DS kiedy kupno biletu właściwego jest problemem. Mozna było niby normalnych - tylko czasami nie ma za co, szczególnie jak sie po pieniądze jedzie.