Piłka kopana we wszystkich odsłonach

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 19 lis 2024, 17:07

Norwegia wygrała 5-0 z Kazachstanem, co przy remisie Austrii ze Słowenią 1-1 dało jej awans do dywizji A Ligi Narodów. Zwycięstwo w grupie powoduje, że w razie niepowodzenia w kwalifikacjach do mundialu 2026, w przypadku awansu bezposrdniego lub barażów dwóch najlepszych mistrzów grup LN automatycznie zagra w play-off o MS'26. Odonotowuję to, bo dotychczas ta skandynawska drużyna miała tendencję do sfrajerzania się gdzieś po drodze, a przedwczoraj w końcu nie potknęła się o własne nogi.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 14 mar 2025, 14:50

primoż pisze:
31 sie 2024, 0:35
fik pisze:Na papierze losowania wydają się na pierwszy rzut oka naprawdę przyzwoite, uniknięto wycieczek do Astany czy Erywania, czy pułapek w stylu Panata z piątego koszyka.
Ja bym jednak trzymał ręce na kołdrze, zresztą już po wylosowaniu Molde w ubiegłym sezonie wpadłeś w hurraoptymizm i potem się okzało, że to ja miałem rację :term:
Ja po prostu miałem rację rok wcześniej :kekeke:
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » wczoraj, 0:04

fik pisze:
14 mar 2025, 14:50
primoż pisze:
31 sie 2024, 0:35
Ja bym jednak trzymał ręce na kołdrze, zresztą już po wylosowaniu Molde w ubiegłym sezonie wpadłeś w hurraoptymizm i potem się okzało, że to ja miałem rację :term:
Ja po prostu miałem rację rok wcześniej :kekeke:
Prawdziwy wizjoner z Ciebie :keke: Ale fakt, nasza liga ma w końcu mityczne 15. miejsce w rankingu klubowym UEFA, co oznacza, że sezonie 2026/7 wystawimy pięć klubów w eliminacjach do europucharów, a nie cztery. Do tego dwa kluby zagrają w el. Ligi Mistrzów, a nie jeden.

Ten sezon jest dobry dla skandynawskich klubów: norweskie FK Bodø/Glimt dotarło do półfinału Ligi Europy, a szwedzkie Djurgårdens IF do analogicznej fazy Ligi Konferencji.

ODPOWIEDZ